info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


ZIMBA SAFARIS

DISCLAIMER COPYRIGHT
Zimba Safaris is in de loop der jaren kennelijk een bron van inspiratie voor menig reisaanbieder in Nederland en België geworden en heeft geconstateerd dat het voor een aantal reisorganisaties heel gewoon lijkt om teksten te kopiëren of ter ‘inspiratie’ te gebruiken. Een website layout is tegenwoordig vrij snel te maken maar dan moet de tekst nog bedacht worden en dat is soms best lastig, vooral als men niet over een schrijverstalent beschikt. Als er dan ook nog eens haast bij gebaat is dan, wordt het schijnbaar aantrekkelijk om de teksten dan maar te kopiëren van een ander.

Wij besteden heel veel tijd en energie aan onze teksten die kenmerkend zijn voor Zimba Safaris en onderdeel van de bedrijfsvoering en dus het verdienmodel. Wij vinden het dan ook zeer vervelend en uitermate brutaal als onze teksten zonder onze toestemming worden gekopieerd. Sinds 2012 hebben wij meerdere malen reisorganisaties moeten benaderen die zich hieraan schuldig maken. Van enkele zinnen tot hele pagina's, landeninformatie, beschrijvingen van accommodaties en zelfs een paar keer de complete algemene voorwaarden. Soms wordt er simpelweg gedacht 'als ik het maar in eigen bewoordingen schrijf', dan mag het wel. DIT MAG DUS OOK NIET, daar is de auteurswet ook duidelijk in!

Vaak genoeg hebben wij de betreffende personen op vriendelijke wjze verzocht om de gekopieerde content te verwijderen, maar dat blijkt niet voldoende te zijn, het leed is immers al geschied. Daarnaast zijn de meeste reacties verbijsterend zoals; 'het lijkt er inderdaad wel een klein beetje op' (letterlijk hele alinea's of zelfs pagina's overgenomen), 'onze webredacteur zal ik er op aanspreken maar die is op het moment met vakantie' (wetende dat de persoon in kwestie het zelf heeft gedaan maar niet meer weet van wie of waar gekopieerd), 'zo erg is het toch ook niet want iedereen kopiëert van elkaar', 'ik zou niet weten waarom ik uw inhoud zou moeten verwijderen want het is algemene informatie', 'wat ik zelf niet heb haal ik bij een ander' enz.

Het is schokkend om te moeten constateren dat zelfs na alle aandacht in de media aangaande auteursrechten er nog steeds gekopieerde content is te vinden. Veel informatie houden wij ook achterhand omdat het etaleren daarvan kennelijk uitnodigend werkt om zo maar over te nemen. Wij voelen ons dan ook genoodzaakt om maatregelen te treffen om onze teksten te beschermen. Zo nu en dan doen wij steeksproefgewijs een onderzoek en wij werken met mistery shoppers, want ook blijkt dat onze content wordt gebruikt in reisschema's die naar klanten worden verstuurd.


BEZINT EER GIJ BEGINT
Zimba Safaris is auteursrechthebbende van al haar teksten op de website, in haar reisschema's, in haar brochures en flyers. Het kopiëren, vertalen, verveelvoudigen, of het distribueren van teksten en foto’s is zonder voorafgaande toestemming niet toegestaan.

Hierbij wordt benadrukt dat ook een extractie van de teksten ook niet is toegestaan, geen enkele zin of een zinsdeel hiervan. Hetgeen betekent dat de ‘inspiratie’ die uit onze teksten gehaald worden ook niet in andermans teksten terug te vinden zijn. Dit betekent o.a. dat een andere verhaalopbouw gebruikt dient te worden, in eigen woorden en uit eigen ervaring. Indien er geen voldoende kennis of ervaring van een bestemming aanwezig is en u daar toch iets over wil schrijven, is het aan te bevelen om zelf enkele malen naar de betreffende bestemming af te reizen. Het zal u ondersteunen om een eigen originele tekst te bedenken en te schrijven waarmee u tevens onderscheidend kunt zijn van menige tekst die heden ten dage op het internet te vinden zijn.

Zimba Safaris wil u er graag doch nadrukkelijk op wijzen dat indien er content gevonden wordt die haar toebehoort, dan wordt diegene die inbreuk maakt op ons auteursrecht benaderd. Echter onze toon is na vervelende ervaringen wat minder begripvol geworden en nemen wij geen persoonlijk contact meer op om discussies en verwensingen te voorkomen. U ontvangt een sommatiebrief om de betreffende content direct te verwijderen en een factuur voor de licentiekosten. Indien nodig ondernemen wij juridische stappen.

Wij vertrouwen er op dat u bovenstaande in gedachten zult houden mocht u voor nu of in de toekomst ‘inspiratie’ willen opdoen.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose