info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Okavango Delta en Moremi Game Reserve

Safari Botswana

Luxe en budget maatwerkreizen, kampeersafari's en lodgesafaris

Okavango Delta Botswana


Okavango Delta
In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta en is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen. Zodra de rivier de Okavango, welke ontstaat in de hooglanden van Angola, Botswana binnenstroomt zoekt het zich een weg door de grasvlaktes en vormt vele lagunes en kanaaltjes om dan uiteindelijk in het zuiden in het droge zand van de Kalahari te verdwijnen.

De Okavango Delta is een prachtig uitgestrekt gebied vol met waterwegen, met lelie gevulde lagunes en beboste eilanden dat ongeveer 15.000 km² beslaat. In en om de ondiepe wateren leeft allerlei wild én de delta is een broedgebied voor honderden vogelsoorten. De migranten die omstreeks november arriveren maken dit gebied tot een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want het gebied trekt vele trekvogels en grote groepen flamingo’s. Het water niveau in de delta reikt het hoogste punt rond juni. De droge maanden juli tot begin november zijn de beste maanden om grote groepen wild te kunnen zien, het land droogt langzaam op en de in koelere wintermaanden is het wild meer actief.

Naast bushwalks over de eilanden, is een mokoro trip een bijzondere manier om de wonderen van de Okavango Delta te ervaren. Vergezeld van een getrainde gids/pooler zult u versteld zijn van de mooie natuur en het wild, maar ook leren over de steeds veranderende stroming van de waterwegen. Over de essentiële eigenschap van de delta die verhindert dat de delta wordt vergiftigd en met zouten opdroogt als de Makgadikgadi pannen. De Okavango biedt een ruime keuze aan luxe safari camps die elk hun eigen activiteiten aanbieden. Dit kan variëren in enkel game drives of gecombineerde activiteiten zoals game drives, bushwalks en mokoro trips of kampementen die enkel gebaseerd zijn op puur wateractiviteiten. De aangeboden activiteiten zijn erg afhankelijk van de ligging van het kampement, de waterstand en het seizoen.


Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve ligt in het centrale en oostelijke deel van de Okavango Delta en beslaat het grootste oppervlakte droog land in de delta. Dit wordt ook wel Chief´s Island genoemd, waar zich slechts een paar zéér exclusieve kampementen bevinden. Het reservaat is ingesloten door privé concessies die elke door een aantal luxe kampementen worden gedeeld en worden gehuurd van de overheid, en waar selfdrive gasten geen toegang tot hebben. Een groot deel van de Okavango is alleen toegankelijk per fly-in of per mokoro en de wegen zijn vaak moeilijk begaanbaar tijdens het regenseizoen wanneer een groot deel van het eiland onderloopt. Terwijl een deel van het gebied het hele jaar door toegankelijk blijft voor game drives en bushwalks.

Khwai en Kwara concessie grenzen nauw aan het Moremi Game Reserve en beslaan grote delen droog land. Ze staan bekend om hun excellente wildlife kansen. De dag en avond game drives kunnen hier erg lonend zijn waarbij leeuwen en luipaard met regelmaat gezien kunnen worden. Liefhebbers van wilde honden maken hier ook een goede kans want in het gebied leeft een grote populatie. De noordelijke Duba concessie is bekend om haar ongeëvenaarde wildife momenten in de strijd tussen tussen leeuwen en buffels op de savanne van ´Duba Plains´. National Geographic heeft een boek en een filmproject over dit gebied getiteld 'The Relentless Enemies: Lions en Buffalo'. Wilt u de neushoorn zien, dan maakt u de meeste kans op Chief´s Island. In de hele Okavango is wel wild te vinden, olifanten, wildebeesten, giraffen, maar ook vele antilope soorten en de zeldzame lechwe´s.


Beste reistijd
Elke periode van het jaar heeft haar eigen charmes. Tijdens het droge seizoen juli tot begin november kunt u het meeste wild aantreffen. Mokoro trips en bootsafari’s zijn mogelijk van mei t/m augustus, daarna zijn de aangeboden activiteiten bij veel kampementen afhankelijk van de waterstand. Hoewel er in het regenseizoen van half december tot en met maart er minder grote groepen wild te vinden zijn, zijn er toch ook spectaculaire hoogtepunten die men zou moeten zien.

De delta is rijk aan kleur en explosief aan groei en bloei, maar ook de prachtige lucht en lichtinval wanneer er een onweersbui nadert leveren mooie foto´s op. Gedurende het regenseizoen is er letterlijk overal jong wild te vinden en helaas of niet worden velen als een makkelijke prooi gezien door de leeuwen en de cheeta´s. Een andere reden om te overwegen om in deze periode af te reizen zijn de aantrekkelijke kamerprijzen, welke in het laagseizoen tot wel 50% lager kunnen zijn. November is over het algemeen een gunstige en voordelige maand om naar Botswana af te reizen.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Botswana  of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Okavango

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose