info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nkonzi Camp
Mfuwe sectie - South Luangwa / in het park
U$ 600 - 700 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia Nkonzi Camp - South Luangwa Zambia
Nkonzi Bushcamp is gesitueerd diep in het noordelijk deel van de Mfuwe sectie, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdingang. Het semi-permanente kamp biedt een klassieke bush experience, het is gelegen op een mooie locatie aan de droge zanderige rivierbedding van de Mushilashi rivier. Droog en zanderig omdat Nkonzi Camp alleen in het droge seizoen, juni t/m oktober open is. Voordeel van deze locatie is dat u zich dag en nacht in een wildrijke omgeving bevindt en niet elke keer opnieuw via de entree het park in hoeft te gaan. U kunt uw verblijf optimaal beleven en daarbij is er in deze regio nauwelijks een ander voertuig te zien. De game drives in open 4WD worden per dagdeel ondernomen maar een volledige dag is zeker mogelijk. Een volle dag game drive start om 06:00 in de ochtend en duurt maar liefst tot 20:00 ’s avonds, waarbij u onderweg kunt genieten van een picknick lunch op een mooie plek en in de namiddag een sundowner met snacks. Wanneer u in de avond terugkomt in het kamp, wacht er een smakelijk diner bij het kampvuur en een verwarmde bushdouche in uw tent.

Een hele dag game drive lijkt misschien lang maar het is beslist de moeite waard, u kunt nog dieper het park in en komt op locaties waar menig toerist jaloers op kan zijn. Er worden voldoende hapjes en drankjes meegenomen en zo nu en dan wordt er een pauze ingelast om even de benen te strekken of gewoon om op een mooie locatie even te gaan zitten zodat u de flora en fauna geheel in u op kunt nemen.

Naast game drives in open 4WD is de locatie is ook ideaal voor boeiende wandelsafari’s waarbij de aandacht niet alleen ligt op het tracken van groot wild, maar op al hetgeen u onderweg tegenkomt zoals vogels, reptielen, insecten, medicinale planten en bomen en uitwerpselen. De wandelsafari’s starten direct vanuit het kamp en worden in de vroege ochtend en/of in de namiddag ondernomen.

Nkonzi Camp bestaat uit slechts over 4 comfortabel ingerichte walk-in safari tenten voorzien van een tweepersoonsbed of twee single bedden en een zitje voor de tent dat uitziet op de bush. De ramen en deur van de tenten zijn met gaas bekleed waardoor het insecten buiten houdt en tegelijkertijd creëert het een luchtig gevoel. Aansluitend aan de achterzijde bevindt zich een ‘open air’ toilet/bushdouche met warm en koud water. Een grote aparte tent doet dienst als lounge en als dineergelegenheid, de maaltijden worden gezamenlijk genuttigd aan één grote tafel. Op ongeveer 300 meter van het kamp bevindt zich een kleine waterpoel en een wildlife ‘hide’ van riet. Hier kunt u het wild dat de waterpoel bezoekt ongestoord en onopgemerkt gadeslaan en mooie foto’s maken.

Elektriciteit in Nkonzi Camp is middels paraffine lampen en zonne-energie waardoor u tevens uw camera batterijen kunt opladen. Hoewel u er verstandig aan doet om voldoende opgeladen batterijen mee te nemen want afhankelijk van de bezetting en de bewolking kan het opladen veel tijd in beslag nemen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, full day game drive met picknick lunch, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Kuyenda Bushcamp (The Bushcamp Company)
Mfuwe sectie - South Luangwa / in het park
U$ 580 - 750 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia Kuyenda Bushcamp - South Luangwa Zambia
Kuyenda Bushcamp (The Bushcamp Company) is gesitueerd in het zuidelijk deel van de Mfuwe sectie, diep in het national park. Vanaf de ingang van het park is het ongeveer 2 uur rijden. Het bushcamp is toegankelijk en geopend van juni t/m oktober.

Het is een traditioneel bushcamp op de oever van een droge rivierbedding en bestaat uit slechts 4 rieten rondavels. Door het open design heeft u zelfs vanuit bed een panoramisch uitzicht op de omringende vlakte. Door de unieke ligging en het wild dat dag en nacht regelmatig voorbij trekt én mede doordat de rondavels open-fronted zijn, geeft Kuyenda het avontuurlijke gevoel van 'beeing out there'.

De rondavels zijn ingericht met grote kingsize bedden (double of twin) en beschikken over en-suite toilet/douche, twee wastafels en toiletartikelen zoals zeep, shampoo, conditioner en een body moisturizer. Elektriciteit is aanwezig door middel van zonne-energie en paraffine lampen. Camera batterijen zijn oplaadbaar via een omvormer in de auto of via de centrale lodge. Echter het is beperkt en is het raadzaam om voldoende opgeladen batterijen mee te brengen.

De onvergetelijke bushcamps van ‘The Bushcamp Company’ in het zuiden van South Luangwa mogen tot het neusje van de zalm worden gerekend, elk zeer kleinschalig met een hoge service standaard en persoonlijke aandacht. Alle aangeboden safari’s zijn geheel verzorgd, dit houdt bijvoorbeeld in dat terwijl u op safari bent, er al elders in de bush een prachtige tafel voor uw gedekt is met een uitgebreide en smakelijke lunch.

Bij een verblijf vanaf 7 nachten bij The Bushcamp Company geldt er een extra ‘long stay’ korting op uw verblijf. U mag twee of drie verschillende bushcamps en de Mfuwe Lodge met elkaar combineren. Voorbeeldreis: 10 dagen - South Luangwa Experience

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Mfuwe Lodge (The Bushcamp Company)
Mfuwe sectie - South Luangwa / in het park
U$ 525 - 705 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia Mfuwe Lodge - South Luangwa Zambia
De luxueuze Mfuwe Lodge (The Bushcamp Company) is gesitueerd vlakbij de hoofdingang, binnen in het national park. Het bestaat uit 18 Afrikaans ingerichte chalets, elk gesitueerd aan een lagune en voorzien van en-suite toilet/badkamer, een ruim slaapvertrek met kingsize bedden en een gevulde koelkast. De omtrek van de chalet kan voor een groot deel worden geopend waardoor u volop kunt genieten van het uitzicht, de geluiden, de geuren en grillen van de Afrikaanse wildernis. Elk chalet heeft een groot privé veranda welke de lagune overziet. De safari’s worden gedaan in dagdelen, zodat u tussen de game drives en maaltijden door, tijd heeft om te ontspannen bij het zwembad, de bar of u kunt een bezoekje te brengen aan de bibliotheek die geheel gewijd is aan Wildlife, Afrikaanse cultuur, tradities en geschiedenis.

In de sfeervolle centrale open lodge vindt u de receptie, een open lounge area en een bar. In het stijlvol en open dineergedeelte worden excellente maaltijden geserveerd. Vanuit de dineerruimte strekt zich een grote veranda naar een lagune waar in de avonden een kampvuur wordt aangemaakt en waar u onder het genot van een drankje nog even een praatje kunt houden. Ook het grote zwembad grenst aan de lagune en met een beetje geluk kunt u hier vandaan al verschillende soorten wild aanschouwen – in het droge seizoen zijn er regelmatig olifanten en leeuwen te vinden en wanneer de rivier weer langzaam volloopt, knorrende nijlpaarden en watervogels.

Mfuwe Lodge is onderdeel van ‘The Bushcamp Company’ met nog 6 onvergetelijke bushcamps in het zuiden van South Luangwa welke tot het neusje van de zalm mogen worden gerekend, elk zeer kleinschalig met een hoge service standaard en persoonlijke aandacht. Alle aangeboden safari’s zijn geheel verzorgd, dit houdt bijvoorbeeld in dat terwijl u op safari bent, er al elders in de bush een prachtige tafel voor uw gedekt is met een uitgebreide en smakelijke lunch.

Bij een verblijf vanaf 7 nachten bij The Bushcamp Company geldt er een extra ‘long stay’ korting op uw verblijf. U mag twee of drie verschillende bushcamps en de Mfuwe Lodge met elkaar combineren. Voorbeeldreis: 10 dagen - South Luangwa Experience

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, koffie & thee, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: drankjes / optioneel: wandelsafari op aanvraag
Chichele Lodge
Mfuwe sectie - South Luangwa / in het park
U$ 750 - 795 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia Chichele Lodge - South Luangwa Zambia
Deze accommodatie is overgenomen door een andere organisatie en is momenteel wegens verbouwing gesloten.

De Chichele Presidential Lodge werd oorspronkelijk gebouwd in 1970 voor Kenneth Kaunda, de voormalige president van Zambia. De lodge met historische waarde is in de loop der jaren vrijwel geheel gerestaureerd maar heeft wel de oorspronkelijke koloniale stijl behouden.

De lodge is gesitueerd in het national park en beschikt over 10 elegant ingerichte luxe suites met ruime slaapvertrekken, kingsize bedden met een klamboe, een zithoek, koffie & thee faciliteiten, een minibar, airconditioning, een kluisje, en een en-suite toilet badkamer voorzien van een Victoriaans bad en een aparte douche. Grote glazen ramen zorgen voor een prachtig uitzicht, en leiden naar een privé terras met een zitje.

De centrale lodge is eveneens de koloniale stijl behouden en daar vindt u een souvenirwinkeltje, een grote comfortabele lounge met een openhaard en de barfaciliteiten. Grenzend aan de dineerruimte is een overdekt terras waar meestal het ontbijt wordt genuttigd en vanwaar u uit kunt zien op de vallei en de iets verder gelegen Luangwa Rivier. Nabij het terras is het zwembad met enkele ligstoelen, en een vuurplaats waar men vaak na de late middag safari even samenkomt voor een aperitief en de belevingen van de dag uitwisselt.

Tussen de safari’s door bent u terug in de lodge en wordt u verwend met een heerlijke lunch, een high tea en een voortreffelijk diner. Indien u het leuk vindt kunnen wij aangeven dat u de lunch graag een keer op een mooie locatie in de bush wilt nuttigen, dan zullen zij voor een mooi gedekte tafel zorgen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Puku Ridge
Mfuwe sectie - South Luangwa / in het park
U$ 1.035 - 1.200 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia
Puku Ridge is prachtig gelegen op een heuvel en ziet uit over een uitgestrekte open vlakte met seizoengebonden een lagune, waardoor voorbijkomend wild gemakkelijk te spotten is, leeuw, luipaard, olifant of zebra kan regelmatig worden gesignaleerd. Het oude kamp is in 2019 verkocht, volledig afgebroken en nieuw herbouwd tot een super deluxe villa verblijf voor hen die zich voor even koning ter rijk willen voelen.

Er zijn 8 tented villa’s gesitueerd op de heuvelrug welke aan de voorzijde over de gehele lengte open-fronted zijn. De voorzijde kan worden afgeschermd met grote schuifdeuren en eventueel bij slecht weer kunnen de rolluiken van canvas naar beneden. Een fraaie inrichting, een chique houten vloer, comfortabele kingsize bedden met uitzicht vanuit uw bed, voor de warme nachten een kleine plafondventilator boven uw bed en een huiselijke zithoek met een lounge sofa vanwaar u zo naar buiten kijkt, u zou er zo willen wonen. De villa is tot in detail afgewerkt en van alle gemakken voorzien zoals airconditioning, een walkietalkie en zelfs een verrekijker.

In de overloop bevindt zich aan beide zijden kastruimte voor uw bagage compleet met kofferrek, ophangrek en schuifladen. De overloop leidt naar een ruime en-suite toilet/badkamer voorzien dubbele wastafels, een vrijstaand ligbad, een binnen en een buiten douche. Ook is de toilet/badkamer aan de voorzijde geheel open voor het uitzicht. Over de gehele lengte van de villa is een strakke houten veranda met een comfortabel zitje, een uitkijkdek met een verzonken zithoek met lounge kussens, twee lounge bedden en een plunge pool. Aan de zijkant van de villa bevindt zich een trap naar een uitkijk platform op het dak met een starbed onder een klamboe welke ’s avonds romantisch wordt verlicht.

Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia Puku Ridge - South Luangwa Zambia

Puku Ridge is gelegen nabij de Luangwa Rivier, in een privé gebied waardoor hier ook avond game drives zijn toegestaan. Overdag en in de late namiddag kunt u game drives in open 4WD ondernemen of kunt u te voet met de gids op wandelsafari. Tussen de safari’s door heeft u tijd om te relaxen op het terras van de centrale booma of bij uw eigen villa. Puku Ridge behoort tot het absolute topsegment. U kunt hier een excellente service verwachten en een keuken die Michelin ster waardig is.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, overnachten in uw eigen starbed, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose