info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Chelinda Lodge
Nyika Plateau
U$ 360 - 420 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi Chelinda Lodge - Nyika Malawi
Chelinda Lodge is de enige luxe accommodatie in het Nyika National Park. De accommodatie is gelegen op het plateau en is omringd door bossen en nabij een klein meer waar wild uit de directe omgeving op af komt. Het Nyika Plateau is geen big five safaribestemming, op de glooiende heuvels bedekt met grasland leven vooral grazende kuddes roan antilopen, elanden, duikers, klipspringers, bushbucks en zebra’s, maar het is zeker mogelijk dat u hyena’s, een jackal of zelfs een luipaard kunt spotten.

De activiteiten concentreren zich vooral op de ochtend en middag game drives welke vanwege de koele temperatuur meestal zijn in een gesloten 4WD met een open dak. De avond game drives zijn niet bijzonder lonend, toch leuk om eens mee te maken en u maakt kans om kleine nachtdieren te spotten en met veel geluk een roofdier. Er zijn in het Nyika National Park ongeveer 250 kilometer aan mountainbike trails en bij Chelinda Lodge kunt u tevens een begeleide mountainbike tocht of een begeleide natuurwandeling ondernemen.

Chelinda Lodge bestaat uit 8 luxe houten bergchalets met twee verdiepingen. Er zijn twee chalets direct naast elkaar welke tevens kunnen worden gebruikt als een familie accommodatie. Vanwege de koele ligging zijn de bergchalets geheel gesloten en niet open-fronted.

Het slaapvertrek bevindt zich op de begane grond en is voorzien van twee single bedden welke tevens tegen elkaar aangeschoven kunnen worden indien gewenst, er is een zithoek met een openhaard en een veranda met uitzicht. Op de bovenverdieping is een en-suite toilet/badkamer met een douche en een ligbad. Wilt u graag een maaltijd nuttigen in persoonlijke sfeer dan kunt u ook gebruik maken van de room service.

De centrale lodge bevindt zich op korte loopafstand van de chalets. Hier bevindt zich de receptie, het restaurant en een sfeervolle lounge met meerdere lounge en zithoeken en grote openhaard. Buiten is een grote veranda welke panoramisch uitziet op de omgeving met enkel houten picknick tafels en lounge stoelen. Een heerlijke plek voor een glaasje wijn in het zonnetje.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, dag en avond game drives in gesloten 4WD, begeleide natuurwandelingen, begeleide mountainbike tochten, vissen, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: drankjes
Flexibele lokale excursie met privé gids & eigen voertuig
Nyika Plateau / Vwaza Game Reserve / Livingstonia / Nkhata Bay
prijs op aanvraag 3 tot 6 nachten
afhankelijk van de reisperiode
title= title= title= title=
In Malawi gaat het vaak nog op hun eigen Malawiaanse manier waardoor het karakter van deze trip onder begeleiding van een lokale privé gids/chauffeur een échte ‘local experience’ is. Hoewel u overal zeer hartelijk zult worden ontvangen, dient u zich in Malawi en vooral in lokale gelegenheden, te realiseren dat de service en de communicatie niet altijd even vlot kan verlopen zoals u misschien gewend ben tijdens de meer luxe safari’s. Hoewel juist dát deze meerdaagse privé excursie zo leuk, authentiek, avontuurlijk én flexibel maakt. De charme van deze trip is juist de ‘local experience’.

Voor wie het noorden van Malawi wil bezoeken in al zijn puurheid en het lokale leven wil beleven, is deze avontuurlijke meerdaagse privé excursie een aanrader. U kunt kiezen uit een aantal programma’s welke verder naar wens zijn aan te passen.

Voorbeeld programma's:
4 dagen / 3 nachten: 2x Nyika - Chelinda Camp, 1x Livingstonia - Lukwe of Mushroom Farm
4 dagen / 3 nachten: 1x Vwaza - Kazuni Camp, 2x Niyka - Chelinda Camp
5 dagen / 4 nachten: 3x Nyika - Chelinda Camp, 1x Livingstonia - Lukwe of Mushroom Farm
5 dagen / 4 nachten: 1x Vwaza - Kazuni Camp, 2x Niyka - Chelinda Camp, 1x Livingstonia - Lukwe of Mushroom Farm

2 nachten verlenging: Nkhata Bay – Makuzi Beach Lodge - Nkhotakota Game Reserve

Omdat het vanaf Nyika of Livingstonia een hele lange weg terug is naar het zuiden en u en-route Nkhata Bay passeert, adviseren wij u om de excursie te verlengen met 2 nachten in Nkhata Bay waar u op eigen gelegenheid het dorp en de baaitjes kunt verkennen. Als alternatief zou u ook voor een strandverblijf in de meer zuidelijk gelegen Makuzi Beach Lodge kunnen kiezen. Of voor het nog iets meer zuidelijk en en-route gelegen Nkhotakota Game Reserve.

Prijzen zijn op aanvraag / verlenging per locatie mogelijk - Vraag ons gerust naar meer informatie!

Maak kennis met 'Dave', uw lokale privé gids/chauffeur
Bij aankomst maakt u kennis met Dave, hij zal deze dagen samen met u optrekken en in dezelfde (self-catering)accommodaties verblijven en zal tevens zorgdragen voor de maaltijden. Dave kennen wij persoonlijk en al vele jaren. Hij is geboren, opgegroeid en woonachtig in deze regio en is een vriendelijk, gezellig en gastvrij persoon die er alles aan doet om het zijn gasten naar de zin te maken.

Meer dan 10 jaar geleden startte hij in zijn eentje een safari bedrijfje waarmee hij vandaag der dag zijn vrouw en twee kinderen probeert te onderhouden. In die 10 jaar tijd is Dave enorm gegroeid in zijn vak en is zijn service verder geprofessionaliseerd, doch het blijft een echte 'local experience'. Hij kent hij het Nyika Plateau, Vwaza, Livingstonia en de Nkhata Bay omgeving op zijn duimpje en zal u graag meenemen langs de hoogtepunten van deze gebieden. Wanneer u bij ons een trip met Dave boekt, komen alle opbrengsten direct ten goede aan zijn familie.
Kazuni Camp - Vwaza Reserve
Kazuni Camp - Vwaza Malawi Kazuni Camp - Vwaza Malawi Kazuni Camp - Vwaza Malawi Kazuni Camp - Vwaza Malawi
Dag 1: Vwaza Marsh Wildife Reserve - Kazuni Camp
‘s Ochtends vroeg vertrekt u met uw privé gids in een gesloten voertuig (toyota landcruiser). U vertrekt in dit geval vanuit Mzuzu, waar u gelegenheid heeft om nog wat extra drinken of snacks in te kopen. De rit van Mzuzu naar het Vwaza Marsh Wildife Reserve zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen. Vwaza is een reservaat van ongeveer 1.000 vierkante kilometer waarvan slechts een klein deel toegankelijk. Het is een mix van luchtig boslandschap, savanne vlakte, rotspartijen, moeras en het Vwaza Lake met een grote populatie nijlpaarden. Het reservaat is rijk aan 300 soorten vogelsoorten en tal van kleine zoogdieren. Regelmatig zijn er kuddes van dertig of veertig olifanten te zien en buffels, maar door hun zwervende bestaan zijn buffel waarnemingen niet te voorspellen

U overnacht in het eenvoudige Kazuni Camp. Na een simpele lunch is er in de namiddag gelegenheid voor een privé game drive met uw eigen voertuig in de omgeving van het Lake Kazuni. Na afloop kunt u genieten van een drankje en een kleine snack terwijl de gids en zijn assistent voor u een smakelijke braai of een traditionele Malawiaanse maaltijd bereiden.

Inclusief: maaltijden & snacks, lokale privé gids/chauffeur, game drives in gesloten 4WD en park entreegelden.
Exclusief: drankjes / optioneel wandelsafari

Chelinda Camp - Nyika Plateau
title= title= title= title=
Dag 2 & 3: Nyika Plateau - Chelinda Camp
Na een vroeg ontbijt is er nog tijd voor een korte game drive rond het Lake Kazuni, voordat u aan een lange (4-5 uur) en avontuurlijke rit over een onverharde weg richting Nyika begint. En vraag uw privé chauffeur/gids gerust even om te stoppen wanneer u net die ene mooie panoramafoto wenst te maken. U arriveert op het Nyika Plateau pas na het middaguur. Wanneer u even bent opgefrist en van een lunch heeft genoten, is er in de namiddag gelegenheid voor een game drive en een korte wandeling.

De volgende dag heeft u de hele dag de tijd om Nyika te verkennen en gaat er een picknick lunch mee voor onderweg. Onderweg kunt u uitstappen om foto’s te maken, wild te aanschouwen en te wandelen. U zult langs de bekende hoogtepunten van Niyka gaan zoals Chelinda Falls, de rotstekeningen van de Fingora Cave, het panoramapunt bij Jalawe Rock en het Lake Kaulime. U verblijft twee nachten in het eenvoudige Chelinda Camp in een tweepersoons chalet voorzien van een tweepersoonsbed of twee single bedden met een en-suite toilet/badkamer.

Inclusief: maaltijden & snacks, lokale privé gids/chauffeur, game drives in gesloten 4WD, natuurwandelingen en park entreegelden.
Exclusief: drankjes

Livingstonia
Livingstonia - noord Malawi Livingstonia - noord Malawi Livingstonia - noord Malawi Livingstonia - noord Malawi Livingstonia - noord Malawi
Lukwe Eco Camp
title= title= title= title= title=
Dag 4: Livingstonia - Lukwe Eco Camp of Mushroom Farm 
Na een vroeg ontbijt volgt een lange en hobbelige autorit naar de voormalige missionaris post Livingstonia aan de rand van het Nyika Plateau, waar u de rest van middag de omgeving kunt verkennen. U kunt met uw privé gids één van de wandelroutes volgen naar diverse uitzichtpunten vanwaar u steeds een ander zicht heeft op de Manchewe of Kazichi Falls omringd door een tropische begroeiing.

Livingstonia is voor sommigen een wat saaie bestemming, want eigenlijk is hier niet zo heel veel te doen. U kunt de missionaris post met een museum en een kerkje bezichtigen, genieten van spectaculaire uitzichten over de lager gelegen oever en het meer van Malawi en de tropisch begroeide bergwanden. Er is een lange waterval waar u achterlangs kunt lopen en enkele lager gelegen vissersdorpjes die u kunt bezoeken. Het is een kwestie van eens gezien hebben en sommige reizigers voelen zich juist aangetrokken door de charmante accommodaties die gelegen zijn tegen de steile berghelling met prachtige uitzichten. U kunt kiezen uit het Lukwe Eco Camp of Mushroom Farm. Spreekt dit alles u niet aan, dan kunt u Livingstonia ook overslaan.

Inclusief: maaltijden & snacks, lokale privé gids/chauffeur, rondleiding en natuurwandeling.
Exclusief: drankjes

Nkhata Bay
NKhata Bay - noord Malawi NKhata Bay - noord Malawi NKhata Bay - noord Malawi NKhata Bay - noord Malawi
Njaya Lodge
Njaya Lodge - Nkhata Bay Malawi Njaya Lodge - Nkhata Bay Malawi Njaya Lodge - Nkhata Bay Malawi Njaya Lodge - Nkhata Bay Malawi
Dag 5: mogelijke verlenging Nkhata Bay - Njaya Lodge
Na een relaxte ochtend en een ontbijt rijdt u met uw privé gids/chauffeur naar Nkhata Bay waar u tegen het middag uur zult arriveren. Hier zult u verblijven in de Njaya Lodge  gelegen aan het dorpsstrand. U kunt zich even opfrissen en plaatsnemen in de lounge of op het terras voor een à la carte lunch.

In de namiddag kunt u zelfstandig en veilig het dorp Nkhata Bay te verkennen waar niemand niet vreemd van u zal opkijken en de bewoners zijn gewend aan vrijwilligers en backpack toerisme. U kunt de relaxte sfeer van het dorp opsnuiven, de winkeltjes en de markt bezoeken, een drankje doen op een terras aan het strand of aan het water bij één van de lodges in het dorp, of lunchen en dineren in lokale restaurantjes waar men traditionele maaltijden serveert en vers gevangen vis uit het meer. Eventueel kunt u uw privé gids/chauffeur vragen om een rondleiding.

Verblijf op basis van logies. Exclusief: maaltijden en drankjes

Dag 6: na het onbijt vervolgd u de reis terug naar de luchthaven of uw volgende bestemming.
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose