info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Zimba Safaris is gespecialiseerd in wandelsafari's.
De verschillen in wandelsafari's in Zimbabwe, Zambia, Botswana en Tanzania

wandelsafari's wandelsafari's
Niet zomaar een wandeling
Het opsporen van dieren is altijd een grote uitdaging en een wandelsafari is niet zomaar een "wandeling of bushwalk", ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet. Tijdens de wandelsafari is alles om u heen van belang, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren.

Er is voor iedereen een wandelsafari, of u nu een ervaren wandelaar bent of juist helemaal niet! De locatie en de intensiteit van de wandeling is afhankelijk van uw ervaring, interesses en uw conditie. Wij zijn sinds 1996 ervaringsdeskundige en hebben sindsdien ontelbare wandelsafari's ondernomen en kunnen u goed adviseren in de verschillen en welke wandelsafari het beste bij uw wensen of conditie aansluit.

Om de kwaliteit én de veiligheid tijdens een échte wandelsafari te waarborgen is het maximale aantal deelnemers slechts 6 personen (voor grotere groepen hebben wij speciale programma's). U wordt begeleid door professionele en bewapende gidsen met jarenlange wildlife ervaring. Van te voren krijgt u een korte briefing van de gids over hoe u zich dient te gedragen en wat te doen bij een onverwachte ontmoeting met het wild. U bent immers in de bush, waar het wild ook echt wild is.

Wandelsafari’s worden vaak aangeboden in dagdelen (drie tot vier uur) waarbij u tussen de middag terugkeert naar uw accommodatie voor de lunch. Ook zijn er wandelsafari’s die een hele dag in beslag nemen met een picknick lunch voor onderweg. En er zijn geweldige meerdaagse wandelsafari’s, waarbij u ook de mogelijkheid heeft om van kamp naar kamp te lopen.

Een geslaagde wandelsafari is niet alleen afhankelijk van de locatie en het wild dat u ziet, maar is ook zeker afhankelijk van de gids! De gids zorgt niet alleen voor uw veiligheid, maar is ook bepalend voor de kwaliteit en de sfeer van een safari.

Zimbabwe wandelsafari Mana Pools Zimbabwe wandelsafari Mana Pools
Zimbabwe en Zambia
De kwaliteit van de wandelsafari en de gidsen verschilt per accommodatie, maar ook per land Zimbabwe en Zambia zijn bij uitstek dé beste landen voor een authentieke wandelsafari. De wandelsafari vindt haar oorsprong in Zambia en Norman Carr Safaris geldt als de pionier van de wandelsafari in Afrika.

In Zambia en vóóral in Zimbabwe kunt u rekenen op klassieke wandelsafari’s met soms zéér close encounters. Bekijk eens ons overzicht met alle Zimbabwe wandelsafari's en Zambia wandelsafari's

Hoewel alle wildlife gidsen in elk land gekwalificeerd zijn en velen beschikken over jarenlang wildlife ervaring en een brede kennis over de flora en fauna, zijn er toch noemenswaardige verschillen.

wandelsafari Tanzania met parkranger wandelsafari Zambia met gids & parkranger
Verschillen tussen safari landen
De gidsen in Zimbabwe behoren tot de best getrainde gidsen van heel Afrika. Zimbabwe kent de strengste en langste gids opleiding van heel Afrika. Vaak worden zij ook door de overheid ingeroepen wanneer groot wild door 'jacht-toerisme' of stropers is verwond en de dieren daardoor levensbedreigend voor de plaatselijke bevolking zijn.

Mede hierdoor doen zijn hun grootste ervaring op en zijn zij voorbereid op onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Deze gidsen zijn de best getrainde gidsen die u zich kunt voorstellen. Allen zijn in het bezit van een wapen en radio/zendapparatuur en zullen u zo veilig mogelijk door de bush leiden. Hierbij geldt dat ook u vaak écht op zoek gaat naar het wild en actief voetsporen zult volgen. Veel gidsen in Zimbabwe in dienst van een accommodatie én me name de freelance gidsen voeren zelf de wandelsafari’s uit en schromen niet om op zéér dichte afstand van het wild te komen. In Zimbabwe zijn in alle parken wandelsafari’s toegestaan.

De gidsen in Zambia zijn zeer goed getraind en velen beschikken over jarenlange wildlife ervaring en een brede kennis, echter betreft dit meestal toch een ander kaliber gids dan in Zimbabwe. De meeste gidsen in dienst van een accommodatie zijn opgeleid tot gastheer en gelicentieerd om game drives uit te voeren maar beschikken niet altijd over een wapen of vergunning om zelf wandelsfaris uit te mogen voeren. Daarom gaat er meestal tijdens de wandelsafari's en soms ook game drives een goed getrainde en bewapende parkranger van het national park mee als tracker. De ingehuurde parkrangers zijn over het algemeen heel goede trackers, maar ze zijn niet opgeleid tot gastheer en vaak wat minder betrokken bij de gasten. Tijdens de safari is het dan ook de gids die u interessant zal vertellen over de bush en het wild. Meestal bent u afhankelijk van wat u toevallig zoal tegenkomt onderweg. Hoewel de wandelsafari’s van Robin Pope Safaris en Norman Carr Safaris meer gericht zijn op het actief opsporen van het wild.

In Botswana zijn er in de meeste gebieden geen wandelsafari’s toegestaan of niet mogelijk vanwege de waterstand. De Linyanti en het Moremi Game Reserve zijn de beste locaties voor een klassieke wandelsafari in Botswana. De kampementen in deze gebieden maken vaak gebruik van dezelfde kaliber gidsen als in Zimbabwe, die zelf de wandelsafari uitvoeren, waardoor close encounters te voet niet zelden zijn. In de overige gebieden worden soms wel wandelsafari’s aangeboden, echter noemen wij deze liever bushwalks. De bushwalks zijn vaak wat korter, onder begeleiding van een bewapende national parkranger ingehuurd door de lodge. Deze parkrangers hebben evenveel passie en een uitgebreide kennis van flora en fauna maar zullen meer op afstand van het wild blijven en kunnen vaak wat minder betrokken zijn bij hun gasten. U bent tijdens de bushwalks erg afhankelijk van wat u toevallig zoal tegenkomt.

Ook in Tanzania zijn niet overal wandelsafari’s toegestaan. Soms is men in de veronderstelling dat het in de Serengeti mogelijk is, echter is dit niet het geval en worden de wandelingen altijd net buiten het national park ondernomen met een gids en/of onder begeleiding van een Maasai parkranger. In het zuidelijke Selous en Ruaha kunt u mooie wandelsafari’s ondernemen, een aantal kampementen in deze gebieden hebben goed getrainde gidsen in dienst die ook zelf de wandelsafari’s uitvoeren. Andere zijn afhankelijk van een parkranger die soms op voorhand ingehuurd moet worden. Over het algemeen houden Tanzaniaanse gidsen meer afstand van het wild en bent u tijdens de wandelingen vaak afhankelijk van wat u toevallig zoal tegenkomt.

Freelance privé gidsen Freelance privé gidsen
Freelance privé gidsen
Wilt u het maximale uit safari halen, dan adviseren wij u een freelance privé gids. Deze freelance privé gidsen zijn ware pioniers onder de gidsen. Niet alleen vanwege hun kennis en jarenlange ervaring, maar ook vanwege hun specifieke karakter en vaak ongedwongen houding.

De freelance gidsen zijn naast een strenge gids opleiding ook opgeleid tot gastheer, waardoor de sfeer wat persoonlijker is, immers trekken zij soms dagen met u op. Maar wat nog belangrijker is en met name tijdens een echte wandelsafari, dat deze gidsen door een extra 'gastheer' training ook hebben geleerd om nog meer rekening te houden met hun gasten, hen gerust te stellen na een eventuele 'close encounter' en ze veilig uit de bush te begeleiden.

Deze gidsen hoeven zich niet te houden aan het vaste schema van een accommodatie en zijn flexibel waardoor u nog meer van de bush zult zien en ervaren. Voor liefhebbers van fotografie is dit ideaal omdat u tijdens een game drive of wandelsafari alle tijd kunt nemen om net dat ene plaatje met uw camera te schieten en u geen rekening hoeft te houden met andere gasten. U heeft beschikking over een eigen safari voertuig met privé gids zonder andere gasten. Naast dag en avond game drives in open 4WD bent u flexibel om tijdens de game drives onderweg uit stappen voor een boeiende wandelsafari. Met een freelance privé gids kunt u zelf uw dag indelen en bent u in staat om ook dieper het park in te gaan. Waar mogelijk, kunt u tussen de safari’s door een bezoek brengen een dorpje of een project, ook dit kunt u zelf ter plaatse indelen.

Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor een safari met een privé gids, vraag ons dan gerust naar meer informatie.


WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose