info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Kanosafari's Zambezi Rivier

Safari Zimbabwe

Zimbabwe kanosafari's en wandelsafari's

Kanosafari Zambezi Rivier Zimbabwe


Beleef het ritme van de rivier
Een kanosafari over de Zambezi Rivier in Zimbabwe mag u eigenlijk niet overslaan en kano ervaring is niet vereist. De ontmoeting met de natuur in en langs de Zambezi Rivier is een unieke beleving en ongetwijfeld zult u de nieuwsgierige en verbaasde blikken van allerlei dieren gadeslaan. Al rustig peddelend zult u genieten van het ritme en de grillen van de rivier. De safari's zijn geheel verzorgd en zijn inclusief alle benodigdheden voor het kamperen. U overnacht in ruime transparante koepeltenten langs de oever en op verschillende eilandjes in de rivier.

Vanuit Kariba kunt u verschillende kanotrajecten ondernemen. Vanaf 3 dagen naar Chirundu tot 10 dagen naar Kanyemba. De Canadese kano's zijn tweepersoons en ruim 5 meter lang en uitgerust met comfortabele zitjes met canvas kussens. De kano's zijn stevig en stabiel en kunnen een gewicht dragen tot ruim 420 kilo. Voor aanvang van de kanosafari krijgt u eerst een korte briefing over waar u zoal op moet letten tijdens het peddelen. De kanosafari's naar Mana Pools kunnen eventueel gecombineerd worden met wandelsafari's in Mana Pools.


Batonga bewoners
Af en toe varen lokale vissers voorbij in hun uitgeholde boomstammen, ze zwaaien u vriendelijk tegemoet terwijl u langs de oevers de kleine traditionele dorpjes van de Batonga bevolking ziet. Op verzoek kunt u onderweg even stoppen en een bezoek aan één van deze dorpjes brengen, zo kunt u even een kleine indruk krijgen van het dagelijks leven. De bewoners zullen u gastvrij ontvangen.


Mana Pools National Park
Bij het Mana Pools National Park verandert de rivier in een bijna delta-achtige watervlakte, een netwerk van kanalen waar u onvermijdelijk langs grote groepen nijlpaarden zult peddelen. De wanden van de oevers zijn doorboord met holen van de bontgekleurde bijeneter en zodra u aankomt varen vliegen ze met honderden tegelijk hun nest in en uit. Een weelderige en malse vegetatie trekken allerlei soorten dieren aan als buffels, zebra’s en olifanten. Hier peddelt u tussen twee natuurreservaten door: het Lower Zambezi National Park aan de Zambiaanse kant en het Mana Pools National Park aan de Zimbabwaanse zijde. Mana Pools is bij uitstek locatie om uw kanosafari af te wisselen met een game drive of een enerverende wandelsafari. Het spreekt voor zich dat u hier géén of nauwelijks toeristen tegen zult komen.


Kanosafari als transfer naar Mana Pools
Meestal maakt men gebruik van een klein vliegtuigje om Mana Pools National Park te bereiken. Echter zou u ook een kanosafari kunnen gebruiken alszijnde een transfer naar Mana Pools in plaats van een vlucht. Vanaf het beginpunt in Kariba naar Mana Pools duurt de kanosafari 5 nachten/6 dagen, maar u kunt ook starten in Chirundu naar Mana Pools dan duurt de kanosafari 3 nachten/4 dagen. Vraag ons gerust naar meer informatie.


Bekijk de verschillende kano trajecten van 3 tot 10 dagen op alle kano trajecten Zimbabwe of doe inspiratie met onze reissuggesties Zimbabwe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose