info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Selous Game Reserve

Safari zuid Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Selous Tanzania


Een échte wilderness ervaring
Het zuiden van Tanzania wordt veel minder bezocht dan de populaire safari parken in het noorden. Doordat Selous Game Reserve nogal afgelegen ligt en grote delen van het park ontoegankelijk zijn en zelfs nog onontdekt, is het alleen te bereiken met een klein vliegtuigje. Mede door deze afgelegenheid komt u nauwelijks andere toeristen tegen en ontstaat het gevoel van een privé avontuur. Voor de moedige natuurliefhebber en de fervente safariganger is Selous een uitstekende bestemming.

Selous Game Reserve kent een grote variëteit aan landschappen, de Rufiji Rivier met haar lagunes en palmen tot wel 25 meter hoog, de vulkanische meren, de uitlopende kanalen van de brede Ruaha Rivier en de glooiende savanne met reusachtige baobab bomen, tamarinde en mango bomen, tropische palmen en acacia bossen. Selous is een buitengewone safari bestemming. Een verblijf in Selous wordt vaak met Ruaha gecombineerd, omdat de twee parken totaal verschillend zijn en op dezelfde vliegroute liggen.


Safari's in Selous
Selous is ongeveer vier keer zo groot als de Serengeti en neemt ongeveer 5% van de landmassa van Tanzania in beslag. Ondanks deze enorme oppervlakte zijn er maar enkele zeer kleinschalige toeristische accommodaties toegestaan, ieder met een hoge standaard en kwaliteit en een minimale impact op de natuur. Dankzij de afgelegen ligging én de bereikbaarheid, behoort Selous net als Ruaha tot één van onaangetaste juwelen van Tanzania. Met minder dan 5.000 bezoekers per jaar bent u verzekerd van een echte wilderness ervaring.

Het reservaat herbergt meer dan 800.000 zoogdieren, reptielen en vogels en er zijn meer dan 2.000 plantensoorten waarvan velen nog niet eens zijn gecatalogiseerd. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, buffels, zebra's, impala's, gnu's, hartebeesten, waterbucks, giraffen, kudu's, warthogs, hyena's, jakhalzen, wilde honden, bush babies, bavianen, vervet apen en mongoosen, u kunt ze hier allemaal vinden en dat maakt een safari in Selous absoluut lonend. Het aanwezige water maakt dit gebied ook voor vogelaars zeer interessant met wel 400 verschillende vogelsoorten. Een wandelsafari is een fantastische manier om de natuur en het wild van dichtbij te kunnen beleven en wanneer u wandelt zult u ook met allerlei andere aspecten van de natuur te maken krijgen. De wandelingen zijn interessant en leerzaam waarbij er voldoende wordt gepauzeerd.

De ontspannende bootsafari's zijn in Selous een populair alternatief voor een game drive en bieden een geweldige mogelijkheid om het leven in en langs de rivier van dichtbij te aanschouwen. Massa's watervogels langs de zandbanken en in de lagunes, terwijl groepen nijlpaarden hier en daar in het water vertoeven. In het reservaat zijn ook avond game drives toegestaan.


Fly-camping
Fly-camping is mogelijk in Selous én Ruaha. Een fly-camp is voor de échte avontuurlijke safariganger waarbij u werkelijk het gevoel krijgt van 'beeing out there'. Hierbij overnacht u in een ruime koepeltent diep in de bush en telkens op een andere locatie. Een wel zeer spannende manier om te voelen hoe het is om echt in de bush te zijn, te eten onder de Afrikaanse sterrenhemel, de nachtelijke bush geluiden om u heen nét voordat u wilt gaan slapen, het brandende kampvuur dat 's nachts het wild op afstand moet houden en de opwinding te voelen die gepaard gaat met de eenzame sensatie van kwetsbaarheid.


Beste reistijd
De beste periode om Selous of Ruaha te bezoeken is van juni tot november wanneer veel olifanten uit de bush wegtrekken en roofdieren regelmatig te zien zijn. December tot februari is een uitstekende periode om veel wild te zien, maar het kan nogal vochtig en vrij warm zijn. Hoewel Ruaha grotendeels op een hoog plateau ligt van c.a. 900 tot 1600 meter, kan het er behoorlijk warm zijn.

De koelste maand is juli met maximum dagtemperaturen tot 30ºC en nachttemperaturen van 18ºC. In de maanden daarna stijgt de dagtemperatuur langzaam tot soms 40ºC in november met nachttemperaturen van 25ºC. Van maart tot eind mei is het vanwege het grote regenseizoen het overgrote deel van deze parken ontoegankelijk en zijn de meeste kampementen gesloten.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Selous

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
Selous safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose