info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Onze Werkzijze - Zimba Safaris Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Wat betekent uw komst
In zeer veel Afrikaanse landen heerst een grote armoede en een groot deel van de Afrikaanse bevolking leeft van de toeristensector. Zij wachten met smart op uw komst, want uw komst betekent een welkome bijdrage aan de lokale economie en dus de levenstandaard van de lokale bevolking. U kunt er mede voor zorgen dat vele hun baan kunnen behouden en dat zij zich kunnen blijven voorzien van primaire levensbehoeften, maar ook dat zij medische kosten én schoolgeld voor hun kinderen kunnen betalen. Indirect heeft dit als positief gevolg dat criminaliteit en het stropen voorkomen kunnen worden, wat weer bijdraagt aan het in stand houden van de natuurparken én de gastvrijheid en mentaliteit van de bevolking.

Vele non-profit projecten in Afrika worden ondersteund door vrijwilligers uit de hele wereld en zijn afhankelijk van de donaties en steun van filantropische instellingen en toeristen. Zimba Safaris biedt u graag de gelegenheid om een extra betekenis te geven aan uw komst en kennis te maken en/of actief deel te nemen aan interessante en mooie projecten in Zimbabwe en Malawi. Hierbij kunt u denken aan een halve of een hele dag een project bezoeken waarbij u lokale dorpjes zult bezoeken en er interactie is met de bevolking. Eventueel kunt u actief een bijdrage kunt leveren door mee te helpen met de werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld zijn het fijn stampen van de mais voor het avondeten, graafwerkzaamheden met lokaal gereedschap, schilderen van een klaslokaal, les geven of een uurtje verhalen vertellen aan schoolkinderen. Ook is een projectreis mogelijk, waarbij u enkele weken actief zult meewerken aan bijv. een wilde honden project, een opvang voor verweesde dieren of een lesgeeft in een schooltje of weeshuis. Vraag ons gerust naar meer informatie.


“Fair pricing” wel zo eerlijk toch?
Tegenwoordig wordt er in de reiswereld veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt de reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en het verkoopt aan het reisbureau. Het reisbureau verkoopt deze reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant. Dit fenomeen noemen wij cashen

Wij stellen onze reizen van a tot z persoonlijk samen en geloven in 'fair pricing'. Wij vermijden het gebruik van DMC’s door rechtstreeks in te kopen bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch? Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger. Daarnaast is persoonlijk contact met de operators en gidsen veel leuker, leerzamer, nuttiger en biedt meer voordelen en flexibiliteit voor ons én voor de klant.


Onze Werkzijze - Zimba Safaris Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Compenseer CO2-uitstoot
Wanneer u een reis bij ons boekt, helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. En planten wij via Trees for All 2 bomen per persoon.

Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen. Hoe we dat doen? We planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden.


Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Voetafdruk
Zimba Safaris werkt samen met veel kleinschalige accommodaties, diep in de natuur en beheerd door lokale touroperators. Mede door de kleinschaligheid van de accommodaties wordt de negatieve invloed van het massa toerisme vermeden en blijft de exclusiviteit gewaarborgd. Sommige accommodaties bieden slechts plaats tot maximaal 6 personen.

De mobile tented camps worden speciaal voor u opgezet en meteen na uw vertrek of aan het einde van het seizoen weer afgebroken en alle sporen van menselijke aanwezigheid worden uitgewist.

Veel permanente kampementen in de bush maken gebruik van natuurlijke duurzame materialen, aanwezige waterbronnen, zonne-energie, biologische afbraakprocessen en mogen zichzelf prijzen als eco-lodge. Zonne-energie wordt op veel plekken ook gebruikt om het water uit de grond te pompen. Wel hebben de permanente kampementen een back up generator. In sommige kampementen wordt ook het water recycled.


Conservation fees
Wanneer u een reis boekt betaald u voor iedere nacht een door de lokale overheid verplicht gestelde conservation fee. Deze bedragen kunnen erg variëren van U$ 20 p.p. per nacht tot U$ 150 p.p. per nacht. Deze fees zijn al door de lokale operator in de prijs verwerkt. De conservation fees komen ten goede aan het behoud en onderhoud van het natuurreservaat. U kunt dan denken aan anti-poaching en training, wild translocaties, watervoorziening voor het wild, onderhoud hekwerk, onderzoeksprojecten met wild, onderhoud bezoekerscentra enz.


Onze Werkzijze - Zimba Safaris Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Non-profit & lokale projecten
Daarnaast zijn er vele onafhankelijke non-profit organisaties en projecten die initiatieven hebben opgezet om de lokale bevolking te ondersteunen en het wild en de natuur te beschermen. Een groot deel van de donaties komt van de lokale accommodaties en touroperators. Slechts één voorbeeld uit vele is Imvelo Safaris in het Hwange National Park in Zimbabwe, die het watervoorzieningsproject beheert voor het wild in het park en voor de dorpen in de nabije omgeving. Gasten van Bomani Safari Camp in Hwange kunnen zich van juli t/m oktober aanmelden voor “een pump run”.

Tijdens een dergelijke game drive zult u enkele niet werkende waterpompen in het Hwange National Park van Diesel voorzien. Een interessante en leerzame ervaring waarbij u van dichtbij kunt zien en horen over de waterproblematiek in Hwange en vele dorstige olifanten kunt aanschouwen. Een greep uit de overige projecten die Imvelo Safaris steunt en die u kunt bezoeken zijn het bouwen van schooltjes en het bevorderen van onderwijs, de mobiele tandarts en voedselprogramma's. Wanneer u een reis bij ons boekt is de kans groot dat u uw reis bijdraagt aan één of meerdere van dit soort lokale projecten welke door de lodges waar u verblijft worden gesteund.


Onze Werkzijze - Zimba Safaris Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Community fees
De kampementen in de bush betalen allemaal community fees en proberen ook hun gasten aan te spreken voor een donatie. Meestal is een community fee een vrijwillige donatie aan de lodge, sommige lodges stellen deze fee als een verplichte donatie bovenop de kamerprijs. De community fees komen direct ten goede aan de lokale bevolking in en rondom de natuurreservaten. Door een nauwe samenwerking met de lokale bevolking heeft dit ook een positief effect op het natuurbehoud. De gemeenschap wordt betrokken én actief ondersteund op diverse wijze. Niet alleen door middel van directe werkverschaffing, maar ook door bijvoorbeeld door het bouwen van scholen en onderwijs mogelijk te maken, onderwijs te geven over het belang van het behoud van de dieren en de natuur en hoe om te gaan met mens-wild conflicten, het opzetten van projecten als het houden van bijen en de verkoop van de honing, het telen van biologische groenten en fruit welke weer aan de lodges worden verkocht, het bouwen van medical centers, het boren van waterputten enz.

U als toerist kunt vaak via de accommodatie deze projecten bezoeken of een kijkje nemen in de dorpen. Op deze manier krijgt de lokale bevolking een mogelijkheid om de bezoekers een souvenir of wat fruit te kunnen verkopen. Voor bijvoorbeeld U$ 75 kunt u één kind een jaar lang van schoolmaaltijden voorzien, voor U$ 150 kan één kind een jaar lang naar school in uniform met schoenen, boeken en een schooltas of voor U$ 50 kan er één parkscout een dag lang op zoek naar stropersvallen.

Wij geloven in het beschermen van ongerepte natuurgebieden en dat juist de betrokkenheid en samenwerking met de lokale bevolking een groot verschil voor de natuur én de mensheid zal maken. Niet alleen in Afrika maar uiteindelijk in de hele wereld.


Onze Werkzijze - Zimba Safaris Onze Werkzijze - Zimba Safaris
Pack for a Purpose
Zimba Safaris biedt u graag de gelegenheid om een extra betekenis te geven aan uw komst en kennis te maken en/of actief deel te nemen aan vrijwilligersprojecten. Hierbij kunt u denken aan een halve of een hele dag een project bezoeken waarbij u eventueel actief een bijdrage kunt leveren. U kunt dan vaak zelf uw donaties brengen en overhandigen. U kunt bijvoorbeeld denken aan schoolmateriaal als schriften, pennen, puntenslijpers, potloden, gummetjes of kinderkleding, schoeisel, bellenblaas, voetballen, zweefvliegtuigjes van piepschuim of vliegers. Wanneer u kiest voor een gerenommeerde accommodatie kan deze aangesloten zijn bij Pack for a Purpose. Op Pack for a Purpose kunt u zich als reiziger voor vertrek aanmelden. U krijgt dan een overzicht van projecten te zien en materialen die u zou kunnen doneren. De lokale touroperater of lodge zal zorgen dat de donaties hun bestemming bereiken.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose