info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Vumba Mountains en Chimanimani National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, natuurwandelingen en sightseeing

Eastern Highlands Zimbabwe


Rondreis Eastern Highlands
De Eastern Highlands zijn een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ondanks dat het wildlife minder spectaculair is dan in de bekende parken zoals bijvoorbeeld in Hwange, Matobo of Mana Pools, vindt men hier evengoed wildsoorten als impala, bushbuck, giraffe, wildebeest en zebra en is het een zeer vogelrijk gebied. De Eastern Highlands zijn te verdelen in drie regio’s: het Nyanga National Park en de Honde Vallei in het noorden, de Vumba Mountains in het midden en het Chimanimani National Park in het zuiden.

Een privé voertuig met gids vinden wij de beste manier om rond te reizen in de Eastern Highlands, wilt u dit gebied optimaal kunnen ervaren. Met een eigen voertuig met een privé gids/chauffeur bent u verzekerd dat u niets zult missen en bent u flexibel om onderweg makkelijk even te kunnen stoppen zolang u dat wilt en onderweg te genieten van de panoramische uitzichten. Deze privé gids/chauffeur zal u van A naar B brengen, en zal ook tijdens uw verblijf in de accommodaties aanwezig blijven om u rond te leiden door de omgeving, door de national parken of u te brengen waar u maar naar toe wilt. Deze vorm van rondreizen geeft u alle vrijheid om met uw gids te overleggen en per dag af te stemmen wat u wilt bezichtigen en waar uw interesse naar uit gaat.


Vumba Mountains & Botanical Gardens
De Vumba Mountains zijn gelegen ongeveer 32 kilometer van Mutare en zijn het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken. De bergachtige omgeving bestaat uit weelderige glooiende heuvels afgewisseld met naaldbomen, tropische bossen, meertjes en rivieren. De flora in Vumba oogt over het algemeen meer tropisch dan in Nyanga met vele soorten varens, mos begroeiing, klimplanten, tropische bomen en kleine beekjes kan het in sommige delen net een tropisch regenwoud lijken.

Vumba is een prachtig gebied om gewoon doorheen te rijden en te genieten van het uitzonderlijk mooie en afwisselende landschap, van het bergen decor en al het natuurschoon om u heen. De Vumba Mountains reiken tot wel 1.900 meter hoogte en bieden spectaculaire vergezichten over de hooglanden en de tropische laaglanden van Mozambique. Soms kunt u in de verte vanuit de auto grazende sabelantilopen, impala’s en bushbucks waarnemen.

Voor wandelaars zijn er diverse lange en korte wandelroutes mogelijk. Vumba is een lust voor wandelaars en natuurliefhebbers die interesse hebben in reptielen en amfibieën zoals zeldzame slangensoorten, gekleurde boomkikkers en kameleons, grote hagedissen en een aantal zeldzame gekleurde reuze vlinders. Tevens is het een walhalla voor vogelaars met ongeveer 185 soorten waarvan sommige exemplaren nergens anders in Zimbabwe voorkomen.

Ook is het mogelijk de Vumba Botanical Gardens te bezoeken. De Vumba Gardens beslaan ongeveer 159 hectare en staan vol met inheemse bomen, tropische bloemen en planten zoals varens, orchideeën, hortensia's, protea's, azalea's, begonia's, lelies, aloë, fuchsia, lelies en vele andere soorten. Alles is opgesteld in natuurlijk ogende bloembedden rondom een klein meertje in het centrum van de tuin. Een theehuisje faciliteert overdag drankjes of een kleine snack voor de bezoekers.


Chimanimani National Park
Chimanimani National Park is de minst bezochte locatie in de Eastern Highlands doordat het het park een beetje off route ligt en een echte off the beaten track ervaring biedt. In het park is geen infrastructuur en er zijn geen accommodaties. Het park heeft alleen wandelpaden en smalle wandelsporen die kronkelen door de bergen en leiden naar verschillende bezienswaardigheden. De meeste bekende bezienswaardigheid is “Bridal Veil Falls”, een geweldige 10 meter brede waterval in een bijna tropische omgeving die in meerdere verdiepingen 50 meter van de berg afdondert.

De bergtoppen reiken tot wel 2.436 meter hoogte met spectaculaire kliffen en een tropische beplanting. Een ongerepte schoonheid met haar vele watervallen, beekjes en natuurlijke bronnen. De flora is hier uniek en in de herfst ontpoppen zich enorme aantallen reuze vlinders in verschillende soorten. Naast ongeveer 215 vogelsoorten, bijzondere planten, bavianen en interessante reptielen die zeer vaak worden gezien leeft er ook groter wild zoals als sabelantilopen, impala’s, bushbuck, klipspringer. De luipaard en eland komen hier ook voor maar worden nog maar zeer zelden gezien. Het is een gebied voor natuurliefhebbers en gepassioneerde wandelaars met uitstekende wandelschoenen. Zij kunnen zich helemaal uitleven in de ongerepte altijd groene bossen met tropische beplanting, over de plateaus met adembenemende uitzichten en magische zonsop- en ondergangen. Misschien niet gewend aan zulke zuivere lucht, maar het zal voelen alsof uw longen zich vullen met zuurstof en het uitzicht is betoverend, wellicht zult u door de hoogte uw wandeltempo iets moeten verminderen. De bavianen maken herrie op uw aanwezigheid en het kan soms best een hele klim zijn, maar als u achterom kijkt om te zien hoe ver u heeft beklommen, zult u nog duizelen van het werkelijk prachtige uitzicht over de vallei en landerijen.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zimbabwe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose