info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Mahale Mountains National Park

Safari Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Mahele Tanzania


Mahale Mountains National Park
In de afgelegen bossen zwiept een rode colobus aap van de ene naar de andere boom terwijl een moeder chimpansee haar jong wiegt onder de beschutting van een grote struik, nog nadruppend van de regen van de afgelopen nacht. De warme ochtendzon schijnt door de boomtoppen en accentueert de geur van nat hout en gras. Het geluid van een luipaard lopend over de glibberige takken en de echo van een luidruchtig gevecht tussen de wrattenzwijnen doet mij even zitten op een grote steen welke waarschijnlijk al eeuwen lang op dezelfde plaats ligt ...

Een onaangetast paradijs. Chimpansee trekking, snorkelen in een kraakhelder zoetwatermeer vol met tropische vissen, een bootsafari naar een lokaal dorp en heerlijk relaxen op het strand, het kan allemaal op één locatie ... Mahale Mountains.


Chimpansee Trekking Mahale
Net als Gombe is Mahale een thuishaven voor chimpansees. 1.650 Vierkante kilometer met een unieke combinatie van tropische bossen, bergen en meren dragen bij aan een verbazingwekkende diversiteit aan fauna. Luipaarden, wrattenzwijnen, de reuze eekhoorn, stekelvarkens en minstens negen soorten primaten zijn een aantal van de dieren die men hier kan tegenkomen. Het tropische bos trekt een grote diversiteit vogels aan en mooi gekleurde vlinders. Er zwerven zo'n 1.000 chimpansees door dit geïsoleerde regenwoud.

Tijdens uw verblijf kunt u maximaal één chimpansee trekking per dag ondernemen welke wordt ondernomen met maximaal 6 personen. Afhankelijk van de reisperiode en waar de chimpansees zich bevinden kan de trekking 30 minuten tot drie uren in beslag nemen -comfortabele wandelschoenen met een goed profiel in de zool is aan te raden.

De enige twee accommodaties in Mahale zijn beide gelegen aan de rand van het territorium van een groep van 70 chimpansees, waardoor u er vrijwel verzekerd van bent van een onvergetelijke ontmoeting. Sinds 1965 is deze groep chimpansees door leden van de Kyoto Universiteit in Japan bestudeerd met als gevolg dat de chimpansees gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen. Dit maakt elke ontmoeting met de chimpansees uniek en onvergetelijk.

Tijdens de trekking is de maximale kijktijd is één uur per dag. Als de chimpansees in beweging zijn en het observeren wordt onderbroken, wordt uw tijd gepauzeerd totdat de chimpansees zijn verplaatst. Echter de trekking mag in totaal niet langer dan drie uur duren na de eerste waarneming van de chimpansees. Zelfs als het totaal van één uur niet is bereikt wordt u terug geleidt naar uw accommodatie. Dit om overlast voor de dieren en voor het bos te minimaliseren.


Boottocht en lokale dorpjes
Chimpanzee trekking is de voornaamste reden om Mahale Mountains te bezoeken en de meeste gasten zien ze bijna elke dag, maar Mahale is ook één van de beste vislocaties van Lake Tanganyika. Een ervaren lokale visser zal u naar de beste plekjes brengen, en u heeft waarschijnlijk al binnen een paar uur een grote vangst. Natuurlijk wordt de gevangen vis onder de lokale bevolking verdeeld en wordt er ook voor u een smakelijke maaltijd bereid. Door de aangename temperatuur van het water van Lake Tanganyika, kunt u getuige zijn van een prachtige onderwaterwereld want het meer is rijk aan vele tropische zoetwater vissen. Cichliden zijn bekend over de gehele wereld en zijn door veel aquarium houders zeer gewild.

Hoewel er vroeger overal werd gezwommen in het meer, wordt het wegens uw veiligheid tegenwoordig afgeraden vanaf het strand het meer te betreden. Zwemmen kunt u wel in het midden van het meer, in het zeer diepe water.

Ook kunt u een boottocht maken naar een lokaal vissersdorpje varen en krijgt u een echte indruk van het echte leven van de lokale bewoners. Wegen zijn er niet, er zijn slechts een paar wandelpaden door het woud die het ene dorp met het andere verbinden. De bewoners zijn afhankelijk van hun boten om elders te komen. De mannen zorgen voor de vis, de vrouwen bundelen het riet en de kinderen vertoeven in het water of op het strand.


Bereikbaarheid
Mahale ligt in het westen van Tanzania en is een erg afgelegen gebied van Tanzania wat alleen met een klein vliegtuigje te bereiken is en vervolgens met een boottransfer van 60 tot 90 minuten. Prijzen van chartervluchten vanuit Arusha/Dar Es Salaam/Kigoma zijn op aanvraag. Voor een complete safari in het afgelegen westen van Tanzania is een combinatie met Katavi National Park een goede aanrader.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Mahale

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale
Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale Mountains - Chimpansee king Tanzania
Mahale
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose