info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Swala Camp (Sanctuary Retreats)
Tarangire National Park / centraal west
U$ 600 - 1.100 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania Swala Camp - Tarangire Tanzania
Swala Camp (Sanctuary Retreats) ligt diep in het park, op ongeveer 45 minuten game drive vanaf de airstrip en 3 uur vanaf de ingang van het park. Vanwege de afgelegenheid en omdat het kampement in een privé sectie is gelegen, zult u hier nauwelijks of geen toerisme tegenkomen waardoor u een exclusieve safari zult beleven. Het kamp is prachtig gesitueerd tussen grote acacia bomen, oeroude baobab bomen en open grasvlaktes. Regelmatig ziet men hier al de olifanten relaxed lopen op weg naar de waterpoel die vlak voor het kamp ligt terwijl men in de schaduw van de baobab bomen soms de leeuwen kan spotten.

Swala Camp bestaat uit 12 grote safari tenten die omwille de koelte zijn opgezet onder de schaduw grote acacia bomen. Elke tent is volledig ingericht met kingsize bedden, een klamboe, plafond ventilator, een deels open en-suite toilet met een binnen en een buiten douche en een houten veranda met stoelen.

Het centrale deel van het kamp is op een verhoogd houten platform gebouwd en gelegen onder een enorme baobab boom. Hier vindt u de lounge, een game viewing deck, een kleine wildlife bibliotheek en een dineerruimte waar naast een uitgebreid ontbijt, twee of drie verschillende excellente 3 gangen maaltijden in buffetstijl worden geserveerd. Voor de romantici onder ons of voor een bijzondere bush beleving kan één van de maaltijden ook op een mooie locatie in de bush geserveerd worden!

De game drives worden ondernomen in een open 4WD met comfortabele stoelen. Tijdens de middag game drives, voordat u terugkeert naar het kamp wordt er rond 18:30 eerst nog met een drankje en een snack van een sundowner genoten. Indien gewenst kunt u tegen een extra betaling een echte ‘night drive’ ondernemen. Maar ook boeiende wandelsafari’s zijn mogelijk en worden meestal in de vroege ochtend ondernomen. Deze worden begeleid door een professionele gids én een bewapende national park scout. De gids bezit tevens een enorme kennis en zal u van alles vertellen en uitleggen wat u onderweg zoal tegenkomt zoals het gedrag van de dieren, de sporen die gevolgd worden, het gebruik van medicinale planten e.d.

Komt u tussen de safari’s door terug in het kamp dan kunt u zich na de lunch terugtrekken en gebruik maken van het comfort van uw tent of u kunt relaxen in de ligstoelen of afkoelen in het kleine zwembad en genieten van de prachtige natuur om u heen. Hoewel het zwembad het gehele jaar door te gebruiken is dient u rekening te houden dat het met name tegen het einde van het droge seizoen soms niet toegankelijk is vanwege de vele aanwezigheid en activiteiten van het wild.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, bush picknicks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken) laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, bezoek bijenproject, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele avond game drive of optionele wandelsafari
Olivers Camp (Asilia Africa)
Tarangire National Park / centraal oost
U$ 800 - 995 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania Olivers Camp - Tarangire Tanzania
Olivers Camp (Asilia Africa) is gesitueerd in het centraal oostelijk deel van Tarangire, op ongeveer 2,5 uur game drive rijden vanaf de entree. Het kamp ligt ver weg van andere accommodaties en biedt werkelijk het allerbeste van Tarangire. Game drives en wandelsafari's zijn 'off the beaten track' en u komt hier nauwelijks toeristen tegen. Het luxe Olivers Camp ligt nabij de 'Silale' moerassen welke bewoond worden door vele olifanten, zebra's en buffels, een grote trekpleister voor leeuwen en cheeta’s.

Het kampement bestaat uit twee secties, Olivers Camp bestaande uit 10 safari tenten en Little Olivers Camp bestaande uit 5 safari tenten. Elke safari tent wordt omwille de koelte beschut met een rieten dak, ze zijn elegant ingericht met zachte aarde tinten en natuurlijke materialen. De ramen en deuren zijn van muskietengaas die deels geopend kunnen worden en naar wens met een canvas rolgordijn gesloten. De slaapvertrekken zijn ruim met comfortabele eenpersoons,- of tweepersoonsbedden, een schrijftafel met stoel, elektriciteit op zonn-energie, thee & koffie faciliteiten, een veiligheidskluisje, een en-suite toilet, binnen en buiten bush douche, badjassen en enkele toilet artikelen en voor de tent een privé veranda met een zithoekje.

De centrale gemeenschappelijke ruimte beschikt over twee verdiepingen met een ruim uitkijkdek vanwaar men prachtig over het landschap kan uitzien. Op de beneden verdieping bevindt zich de dineerruimte waar u gezamenlijk aan één grote tafel de maaltijden nuttigt. Op de bovenverdieping bevindt zich een comfortabele lounge met bar faciliteit en een groot terras. Tijdens uw verblijf kunt u vrij deelnemen aan dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari’s.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken) laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Kuro Tarangire (Nomad Safaris)
Tarangire National Park / centraal oost
U$ 870 - 1.075 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania Kuro Tarangire - Tanzania
Het Kuro Tarangire (Nomad Safaris) is gesitueerd in het centraal oostelijk deel van het park, weg van het drukke toerisme dat zich over het algemeen in de noordelijke regio in de buurt van de ingang van het park bevindt. Kuro Tarangire Camp ligt dieper in het park, op ongeveer 1,5 tot 2 uur rijden van de ingang en ongeveer 15 minuten van Kuro airstrip. Het is precies gelegen op een locatie waar het wild door heen trekt wanneer het onderweg is naar de Tarangire Rivier. Het kamp wordt regelmatig bezocht door kuddes impala’s, bushbuck, dikdiks en olifanten. Zelfs wilde honden worden zo nu dan in het kamp gesignaleerd. Het mag dan wel niet het voordeligste kampement zijn van Tarangire maar wel het meest charmante op een voorname locatie met uitstekende gidsen en een excellente service.

Tarangire wordt helaas vaak over het hoofd gezien ten gunste van de meer bekende Ngorongoro en de Serengeti. Doch wanneer men de noordelijke parken bezoekt zou men voor een optimale safari beleving, Tarangire eigenlijk niet moeten overslaan. In juni net na het regenseizoen leeft het wild wat meer verspreid omdat er voldoende waterpoelen te vinden zijn doch olifanten, kuddes buffels zijn regelmatig te zien en is het een thuishaven van ontelbare broedvogels. Vanaf juli begint het park al weer snel op te drogen en het wild begint weer richting de Tarangire Rivier te trekken, het hoge gras wordt langzaam aan weer plat vertrapt en steeds meer wild is beter te zien. Tussen augustus en eind oktober is het park het meest spectaculair en wemelt het van de olifanten, grote kuddes buffels en veel roofdieren worden steeds actiever.

Kuro Tarangire kleinschalig want het bestaat uit slechts 6 ruime en luxe safari tenten waaronder 1 grote familie tent met twee slaapvertrekken die middels een houten vlonder met elkaar verbonden zijn.

Omwille de koelte zijn de tenten voorzien van een rieten dak en worden beschaduwd door grote bomen. De tenten zijn stijlvol ingericht en beschikken over al het nodige comfort, grote klamboes over het bed, een zachte sofa om ontspannend naar buiten te turen, een schrijftafel, voldoende kleed en opbergruimte, een terras met stoelen en een tafeltje, een en-suite toilet/badkamer met een binnen en een buiten douche voorzien badjassen en enkele toiletartikelen.

De lounge en dineerruimte bevinden zich in een grote uit riet opgetrokken chaletachtige ruimte. Deze is knus ingericht met robuuste banken en stoelen van natuurlijke materialen en kleurrijk textiel. Grote open raamvakken zijn in de zijwanden gemaakt en de voorkant van de lounge is geheel open zodat men vanuit alle hoeken de omgeving goed kan zien. Onder de grote rieten luifel aan de voorkant bevindt zich tevens de dineertafel waar men gezamenlijk de culinaire maaltijden nuttigt

Naast ochtend, middag en avond game drives in open 4WD zijn ook boeiende wandelsafari’s mogelijk welke in de vroege ochtend ondernomen worden. Tussen de safari’s door keert u terug in het kamp voor een uitgebreide lunch en kunt u relaxen in de lounge of gebruik maken van het comfort van uw tent.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, bush picknicks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken) laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, wandelsafari's, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele avond game drive
Tarangire Treetops (Elewana Collection)
Tarangire National Park / buiten het park
U$ 670 - 950 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania Tarangire Treetops  - Tanzania
De Tarangire Treetops is gesitueerd in een privé concessie welke grenst aan het Tarangire NP en tevens uitzicht biedt op Lake Manyara en de Great Rift Valley. Tree tops bestaat uit 20 luxe tenten gebouwd op verhoogde houten platforms. De tenten zijn deels open-fronted, rijkelijk gemeubileerd en voorzien van en-suite toilet/douche faciliteiten, een lounge en een eigen veranda welke uitziet over de uitgestrekte bush. Tijdens de hete uurtjes en tussen de safari's door kunt u zich even terugtrekken en genieten van het comfort van uw tent of een verkoelend drankje nuttigen in de open bar welke uitziet op een waterpoel en waar regelmatig wild te vinden is, of u kunt even afkoelen in het zwembad.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, packed lunch, privé voertuig met gids/chauffeur inclusief flesjes water, game drives overdag met eigen (gesloten) voertuig en park entreegelden.

Exclusief: drankjes, extra activiteiten
Tarangire Safari Lodge
Tarangire National Park / noorden in het park
prijs op aanvraag
afhankelijk van de reisperiode
Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania Tarangire Safari Lodge - Tanzania
De Tarangire Safari Lodge is gesitueerd in het uiterste noorden van het Tarangire National Park waar de meeste accommodaties zijn gelegen. De lodge is gebouwd op een rotsachtig plateau waardoor u een fascinerend mooi uitzicht heeft op jet landschap en de lager gelegen Tarangire Rivier, een favoriete plek voor veel wild om te komen drinken en te baden.

Tarangire Safari Lodge beschikt over tented chalets en een aantal stenen bungalows gebouwd in typische Maasai rondavel stijl, die gebruikt worden als slaapvertrek voor maximaal drie personen. Beide type accommodaties zijn voorzien van een en-suite toilet/douche en een veranda met een zitje. Het centrale deel van de lodge beschikt over een deels open restaurant waar uitgebreide internationale maaltijden worden geserveerd, een lounge, een zwembad en een kleine souvenirwinkel.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, packed lunch, privé voertuig met gids/chauffeur inclusief flesjes water, game drives overdag met eigen (gesloten) voertuig en park entreegelden.

Exclusief: drankjes, extra activiteiten
Boundary Hill Lodge
Tarangire National Park / buiten het park
prijs op aanvraag
afhankelijk van de reisperiode
Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania Boundary Hill Lodge - Tarangire Tanzania
Boundary Hill Lodge is gesitueerd in een privé concessie, nét buiten het Tarangire National Park. De lodge is gebouwd op een verhoogd plateau zodat u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de savanne van Tarangire. Accommodatie bestaat uit slechts 8 lodges welke op ruime afstand van elkaar liggen zodat privacy gewaarborgd is. Een bar/restaurant en een zwembad zijn aanwezig. Elke lodge is voorzien van een privé veranda met een zitje en een en-suite toilet/douche.

Boundary Hill Lodge is een accommodatie dat voldoet aan alle normen van ecotoerisme. De lodges zijn geheel opgetrokken uit natuurlijke materialen en in harmonie met de natuurlijke omgeving. Elektriciteit is door middel van zonne-energie en het drink en bad water komt uit natuurlijke waterbronnen. De lodge wordt voor 50% beheerd door de Maasai en ook gerund door lokale bewoners, de meeste inkomsten van het toerisme vloeien direct terug in de lokale gemeenschap.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, packed lunch, privé voertuig met gids/chauffeur inclusief flesjes water, game drives overdag met eigen (gesloten) voertuig en park entreegelden.

Exclusief: drankjes, extra activiteiten
Whistling Thorn Camp
Tarangire National Park / buiten het park
prijs op aanvraag
afhankelijk van de reisperiode
Whistling Thorn Camp - Tarangire Tanzania Whistling Thorn Camp - Tarangire Tanzania Whistling Thorn Camp - Tarangire Tanzania Whistling Thorn Camp - Tarangire Tanzania
Whistling Thorn Camp is gelegen op ongeveer 5 kilometer van de entree van Tarangire. Het kamp beschikt over slechts 6 ruime tenten met een en-suite toilet/douche. De veranda die wordt beschaduwd door het grote overhangende rieten dak en ziet uit over de vlakte. Omdat het terrein grenst aan het Tarangire National Park wordt er regelmatig allerlei wild in het kamp gesignaleerd. Zebra, olifant, jakhals, giraf, buffel en wildebeest behoren tot regelmatige bezoekers.

Whistling Thorn Camp is een kamp dat geheel gerund wordt door lokale bewoners die zeer toegewijd zijn en zich inzetten voor het behoud van hun land, de wilde dieren en de bewoners. De safari activiteiten bestaan uit bushwalks onder begeleiding van een Maasai gids, dag en avond game drives of een cultureel bezoek aan een Maasai dorpje

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, packed lunch, privé voertuig met gids/chauffeur inclusief flesjes water, game drives overdag met eigen (gesloten) voertuig en park entreegelden.

Exclusief: drankjes, extra activiteiten
Tarangire Sopa Lodge
Tarangire National Park / buiten het park
prijs op aanvraag
afhankelijk van de reisperiode
Tarangire Sopa Lodge - Tanzania Tarangire Sopa Lodge - Tanzania Tarangire Sopa Lodge - Tanzania
De comfortabele Tarangire Sopa Lodge is fraai gelegen tegen een heuvel in de Tarangire vallei. De 75 ruime kamers zijn alle voorzien van en-suite toilet/badkamer, kingsize bedden met muskietennet, een kleine lounge met mini bar, een eigen veranda, airconditioning en een plafond ventilator.

In de centrale lodge vindt u een restaurant met buiten terras, een bar en een souvenir shop. In de grootse tuin is een flink zwembad met ligbedden, een heerlijke plek om tussen de safari’s door even tot rust te komen en met een hapje of verkoelend drankje te genieten van de mooie omgeving. Jonge kinderen zijn van harte welkom en op verzoek kunnen zij op een door u gewenst tijdstip, een maaltijd en/of zelfs een babysitter voor uw kinderen verzorgen.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden, packed lunch, privé voertuig met gids/chauffeur inclusief flesjes water, game drives overdag met eigen (gesloten) voertuig en park entreegelden.

Exclusief: drankjes, extra activiteiten


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose