info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Wandelsafari met Robin Pope Safaris (van kamp naar kamp)
South Luangwa - noord
U$ 6.377 p.p. / 7 nachten
afhankelijk van de reisperiode
Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Robin Pope Safaris - South Luangwa Zambia
De wandelsafari’s van de Robin Pope Safaris staat al lang bekend als één van de beste wandelsafari´s in de noordelijke regio van South Luangwa.

Gedurende 5 of 7 dagen wandelt u ongeveer 10 kilometer per dag. Dat klinkt misschien veel, maar met een goede gezondheid zijn ze prima vol te houden en kunnen na overleg aan uw conditie en wensen worden aangepast. Bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en wordt er voor gekoelde drankjes gezorgd. Bijna elke dag verplaatst het luxe mobile tented camp zich naar een andere locatie zodat u een goede indruk kunt krijgen van wat het park zoal te bieden heeft. Als gast hoeft u niets te doen, de staff zorgt voor het afbreken en opzetten van het kamp.

De safari start met een eerste overnachting in het luxe Nkwali Camp (Robin Pope Safaris) en eindigt met een laatste nacht in Nsefu Camp (Robin Pope Safaris) waar u ook een dag en avond game drive kunt ondernemen. Deze pre- en post- overnachting is al bij de prijs inbegrepen.

Het wandelgebied is afgelegen en wild. Het terrein en de habitats waar u doorheen wandelt zijn gevarieerd van vlak terrein met grassen tot droge rotsachtige rivierbeddingen of het wandelen door het lage water van de rivier. Mierenhopen, gevarieerde vegetatie, vogelnesten tot buffel en leeuw, vele facetten van de bush zullen tijdens de wandelingen ter sprake komen. De gidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de flora en fauna en zijn tevens opgeleid tot gastheer om het u zoveel mogelijk naar de zin te kunnen maken.

Het luxe mobile tented camp is uitermate comfortabel en volledig uitgerust met 3 grote walk-in meru tenten voorzien van comfortabele bedden,- en linnengoed, een tafeltje met een waterkan, paraffine lampen en een zitje voor de tent. Voor de tent hangen twee canvas opbergzakken met plankjes met enkele toiletartikelen en handdoeken, ook staat er een kom met water om u te wassen. De bush douche en het geïmproviseerde bush toilet zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In het kamp is geen elektriciteit.

De wandelsafari’s worden in dagdelen ondernomen en een normale tot goede conditie is voldoende om ze vol te kunnen houden. Onderweg zullen er voldoende siësta’s worden ingelast en u hoeft alleen uw eigen rugzak met water, camera en verrekijker te dragen. De overige bagage wordt vooruit getransporteerd. Bijna elke dag verplaats het kamp zich, maar als gast hoeft u niets te doen, de staff zorgt voor het afbreken en opzetten van het kamp. De wandelsafari wordt alleen aangeboden op vaste vertrekdata in groepen van maximaal 6 personen van juli t/m oktober. Vraag ons gerust naar de beschikbaarheid.

Dag 1: aankomst Nkwali Camp Op de dag van aankomst heeft u de namiddag om even te uit te rusten van de lange vlucht of kunt u een namiddag game drive ondernemen en een eerste indruk krijgen van het national park.

Dag 2: mobile tented camp Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting de noordelijk regio van South Luangwa, de game drive naar het mobile tented camp is ongeveer 90 km. dwars door het national park. Wanneer u in de ochtend vertrekt zult u ongeveer rond het middaguur in het kamp arriveren voor de lunch. Na de lunch is er gelegenheid voor een ontspannen siësta, om u even op te frissen of het kamp te verkennen. De omgeving van het kamp zult u in de namiddag gaan verkennen tijdens een eerste wandelsafari om terug te keren voor zonsondergang waarna u kunt genieten van een heerlijk diner onder de sterrenhemel.

Dag 2 & 3: nieuwe kampeerlocatie Bereidt u bij zonsopgang voor op een boeiende ochtendwandeling naar de volgende locatie. Ondertussen wordt het mobile tented camp wordt ingepakt en verplaatst naar een nieuwe locatie. Wanneer u een paar u later te voet arriveert na een lange wandeling wacht er een smakelijke en welverdiende lunch op u. Na de lunch is er gelegenheid voor een siësta gevolgd door een namiddag wandelsafari door de omgeving van het kamp. Alle wandelingen worden begeleidt door een zeer ervaren en bewapende wildlife gids.

Dag 4: zelfde kampeerlocatie als dag 3 Vandaag blijft het kamp of dezelfde locatie en spendeert u de dag aan een ochtend en middag wandeling door de omgeving van het kamp.

Dag 5 & 6: nieuwe kampeerlocatie Vandaag verplaatst het kamp zich naar de derde locatie en wandelt u langs de Mupamadzi Rivier.

Dag 7: Nsefu Camp Na een vroeg ontbijt wodrt u per een 4-5 uur durende game drive gebracht naar de Luangwa Rivier waar u per boot naar de overzijde wordt gebracht naar Nsefu Camp voor een laatste overnachting. In beide kampen kunt u in de namiddag nog een game drive ondernemen welke pas in de avond eindigt.

Wandelsafari 8 dagen/7 nachten inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, 5 nachten meerdaagse wandelsafari, 1 nacht Nkwali Camp, 1 nacht Nsefu Camp, dag en avond game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Wandelsafari met Robin Pope Safaris (Luangwa Mobile Bush Camp)
South Luangwa - noord
U$ 1.610 p.p. / 2 nachten
afhankelijk van de reisperiode
Luangwa Bush Camp - South Luangwa Zambia Luangwa Bush Camp - South Luangwa Zambia Luangwa Bush Camp - South Luangwa Zambia Luangwa Bush Camp - South Luangwa Zambia
Het luxe Luangwa Mobile Bush Camp (Robin Pope Safaris) is uniek in haar soort en wordt als zodanig nergens anders aangeboden in South Luangwa. Het is een ervaring voor de luxe avonturier die een persoonlijke en intieme bush beleving zoekt en het maximale uit de wandelsafari wil halen. Het mobile bush camp is met 4 personen geheel privé te reserveren. Het kamp is operationeel vanaf eind mei t/m oktober.

Het bushcamp bestaat uit slechts 2 grote koepeltenten voor maximaal 4 gasten. Indien u met z’n tweeën bent en er geen andere gasten geboekt staan, heeft u kans op een privé kampeersafari. In het Luangwa Mobile Bush Camp ligt de focus uitsluitend op wandelsafari’s met een zeer ervaren en bewapende wildlife gids. De wandelingen worden in de basis per dagdeel ondernomen vanuit het kamp. Maar indien gewenst kunt u ook een hele dag op pad en gaat er een picknick lunch mee voor onderweg. De game drives worden eigenlijk alleen uitgevoerd om u naar een drop off punt te brengen voor de wandelsafari.

De kampeerplaats is diep gelegen in de noordelijke regio van het national park. Het wandelgebied is afgelegen en wild. Het terrein en de habitats waar u doorheen wandelt zijn gevarieerd van vlak terrein met grassen tot droge rotsachtige rivierbeddingen of het wandelen door het lage water van de rivier. Mierenhopen, gevarieerde vegetatie, vogelnesten tot buffel en leeuw, vele facetten van de bush zullen tijdens de wandelingen ter sprake komen. De gidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de flora en fauna en zijn tevens opgeleid tot gastheer om het u zoveel mogelijk naar de zin te kunnen maken.

De 2 sta-hoogte meru tenten zijn voorzien van comfortabele dikke materassen, bedden,- en linnengoed, een laag tafeltje met een waterkan, paraffine lampen, een mat en twee opvouwbare stoelen voor de tent. Voor de tent bevindt zich ook een verhoogde was kom en een ophangrekje met handdoeken. Een bush douche en het geïmproviseerde bush toilet zijn voor gemeenschappelijk gebruik. In het kamp is geen elektriciteit.

De maaltijden worden genuttigd in de openlucht en de staff zal er alles aandoen om het u naar de zin te maken. Er is alle aandacht voor uw wensen en behoefte want u bent eigenlijk de enige gasten.

Wandelsafari 3 dagen/2 nachten - verlenging mogelijk - inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, nadruk op wandelsafari's, zeer beperkt game drives, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Chikoko Trails (van kamp naar kamp)
South Luangwa - uiterste noorden
U$ 2.115 p.p. / 3 nachten
afhankelijk van de reisperiode
Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia
Chikoko Tree Camp
Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia
<
Chikoko Tree Camp en Crocodile River Camp zijn twee rustieke bushcamps gelegen in het uiterste noorden van South Luangwa. Deze kampen liggen zeer afgelegen in de bush, in een gebied met weinig andere accommodaties. Er zijn hier geen wegen waardoor de kampen alleen te voet bereikbaar zijn. Beide kampen worden voornamelijk gebruikt in combinatie met Tafika Camp als een avontuurlijke en exceptionele wandelsafari "Chikoko Trails".

Voorafgaand onderneemt u een game drive langs de Luangwa Rivier van ongeveer 2 uur. Daarna neemt u de kano om de rivier over te steken en vervolgens wandelt u een korte afstand naar het Chikoko Tree Camp of naar het verderop gelegen Crocodile River Camp. De volgorde wordt ter plaatse bepaald. Al uw bagage en toebehoren worden door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van de omgeving, u hoeft alleen uw waterfles, verrekijker en camera te dragen.

Vanuit Chikoko Tree en/of Crocodile Camp worden de wandelsafari’s per dagdeel van ± 3 tot 4 uur ondernomen. Door de afgelegenheid en omdat er geen wegen zijn, is het hoogst onwaarschijnlijk dat u hier een toerist zult tegenkomen. De omgeving is onaangetast en wild, tijdens alle wandelingen zullen een zeer ervaren gids en een tracker u begeleiden door de wildernis.

Chikoko Tree Camp is geheel opgetrokken uit hout en riet en gebouwd door lokale bewoners. Het kamp bestaat uit slecht 3 eenvoudige chalets, gebouwd op 3 meter hoge palen en verscholen tussen de bomen. Elk chalet is open-fronted en voorzien van en-suite toilet en douche. Bij het ontwaken kunt u vanuit uw bed soms al enig wild spotten. Ook de gemeenschappelijke dineerruimte is uit hout en riet opgetrokken en open-fronted zodat u te allen tijde kunt genieten van de omgeving en een ware Afrikaanse beleving.

Chikoko Tree Camp
Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia Chikoko Trails - South Luangwa Zambia
Tijdens de heetste uurtjes bent u terug in het kamp en wordt er een uitgebreide lunch geserveerd gevolgd door een siësta. In de namiddag omstreeks 3 uur vervolgt u de wandeling en voor het donker wordt u terug in het kamp verwacht. De wandelingen zijn in een rustig tempo, pauzes worden voldoende ingelast en onderweg zal de gids u boeiend vertellen over de flora en fauna.

Crocodile River Camp ligt op ongeveer 2 uur lopen vanuit Chikoko Tree Camp. Net als het Chikoko Tree Camp is ook dit kamp volledig gebouwd door lokale de bewoners. Crocodile River Camp is gesitueerd op een fraaie locatie, aan een oude rivierbedding, tussen grote ebony bomen en biedt uitzicht over een grote opgedroogde lagune. Het kamp bestaat uit 3 uit hout en riet opgetrokken chalets met en-suite toilet/douche. Tijdens de wandeling naar het kamp wordt al uw bagage en toebehoren door dragers naar het kamp gebracht zodat u zelf volop kunt genieten van uw wandeling, u hoeft alleen waterfles, verrekijker en camera te dragen. Zowel in Chikoko Tree Camp als Crocodile River Camp zullen de voltallige kampmedewerkers inclusief de chef-kok er alles aan doen om het u naar de zin te maken. U zult genieten van een echte Afrikaanse bush safari in een unieke omgeving met comfortabele accommodaties en eerste klas maaltijden.

Wandelsafari 4 dagen/3 nachten inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, nadruk op wandelsafari's, zeer beperkt game drives, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Wandelsafari met Norman Carr Safaris (van kamp naar kamp)
South Luangwa - noord
U$ 3.085 p.p. / 3 nachten
afhankelijk van de reisperiode
Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia
Norman Carr werd gezien als de grondlegger van de wandelsafari in Zambia. Luwi Bush Camp en Nsolo Bush Camp zijn dan ook voornamelijk gericht op spectaculaire wandelsafari’s onder begeleiding van de beste wandelsafari gidsen van Zambia. De regio is geliefd om haar leeuwen en het is een ware sensatie om ze te voet te volgen. Ook de wilde honden kunnen regelmatig worden gesignaleerd.

De kampementen van Norman Carr Safaris Nsolo Bush Camp , Luwi Bush Camp , Kakuli Bush Camp en Mchenja Camp  zijn allen gesitueerd op loopafstand van elkaar waardoor u elk van deze kampementen kunt combineren voor een wandelsafari van kamp naar kamp.

Dag 1: Kakuli Bush Camp Nadat u bent gearriveerd, opgefrist en van de lunch heeft genoten is er in de namiddag tijd voor een game drive welke pas tegen het avonduur eindigt en deels door het donker gaat.

Dag 2: Nsolo Bush Camp Vanuit Kakuli is het mogelijk om naar het zusterkamp Nsolo Bush Camp te wandelen. Een boeiende ochtend wandelsafari die ongeveer 4,5 uur in beslag neemt. Dat klinkt misschien lang, maar met een goede gezondheid is het prima vol te houden en de safari kan na overleg aan uw conditie en wensen worden aangepast. Bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en wordt er voor gekoelde drankjes gezorgd. Uw bagage wordt dan vooruit getransporteerd. Nadat u bent gearriveerd, en zich even heeft opgefrist en van een smakelijke lunch heeft genoten, is er in de namiddag tijd voor een game drive welke pas tegen het avonduur eindigt en deels door het donker gaat.

Dag 3: Luwi Bush Camp Vanuit Nsolo zult u naar het zusterkamp Luwi Bush Camp te wandelen. Een iets kortere ochtend wandelsafari die ongeveer 3 uur in beslag neemt. Uw bagage wordt weer vooruit getransporteerd. In het gebied tussen Nsolo Bush Camp en Luwi Bush Camp zijn regelmatig wilde honden te zien en in mei/juni zijn hier soms de caracal en serval te spotten. Meerdere territoria van leeuwen overlappen elkaar in dit gebied en de leeuwen gebruiken de droge rivierbedding als doorgang. Wanneer u na een lange wandeling arriveert in het kamp wacht er een uitgebreide lunch op u en is er tijd voor een siësta. In de namiddag kunt u nog een game drive ondernemen, welke pas tegen het avonduur eindigt en deels door het donker gaat.

Dag 4: na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende bestemming

Wilderness Sleep Out
Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia Wandelsafari Norman Carr Safaris - South Luangwa Zambia
Een additionele bijzondere en onvergetelijke Norman Carr ervaring is de 'Wilderness Sleep Out'. In de middag wandelt u vanuit uw bushcamp met uw gids naar een afgelegen droge en zanderige rivierbedding op zoek naar een plaats om te overnachten. Hier zult u de sensatie beleven welke de eerste safari pioniers hebben beleefd inclusief Norman Carr. Geen tent maar slechts een comfortabel matras onder een muskietennet!

Na een uitgebreide braai en een drankje rond het kampvuur is inmiddels de duisternis gevallen. De miljoenen sterren aan de Afrikaanse hemel zijn verschenen en de intense stilte wordt ineens opvallend en wordt u doordrongen van de magische schoonheid van de natuur en het leven in de bush. Uiteraard wordt u vergezeld door een professionele gids en een kampmedewerker die de wacht zullen houden en er voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken. Voor de sleepout geldt een suppplement van ongeveer U$ 275 p.p. per nacht bovenop de kamerprijs.

Wandelsafari 4 dagen/3 nachten inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, 1 nacht Kakuli, 1 nacht Nsolo, 1 nacht Luwi, ochtend wandelsafari van kamp naar kamp, namiddag/avond game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele wilderness sleep out
Wandelsafari in het zuiden (van kamp naar kamp)
South Luangwa - zuid
U$ 2.190 - 2.670 p.p. / 3 nachten
afhankelijk van de reisperiode
wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia wandelsafari - South Luangwa Zambia
De onvergetelijke bushcamps van The Bushcamps Company in het zuiden van South Luangwa mogen tot het neusje van de zalm worden gerekend, elk zeer kleinschalig met slechts 4 of 5 chalets en met een hoge service standaard en persoonlijke aandacht.

Alle aangeboden safari’s zijn geheel verzorgd, dit houdt bijvoorbeeld in dat terwijl u op safari bent, er al elders in de bush een prachtige tafel voor uw gedekt is met een uitgebreide en smakelijke bush lunch of een sundowner in de rivier.

De kampementen van The Bushcamps Company Kapamba Bushcamp , Zungulila Bushcamp, Chindeni Bushcamp , Bilimungwe Bushcamp en Chamilandu Bushcamp  zijn allen gesitueerd op loopafstand van elkaar waardoor u elk van deze kampementen kunt combineren voor een wandelsafari van kamp naar kamp.

De wandelsafari van kamp naar kamp wordt in de koele ochtend ondernomen waarbij u in 3 tot 4 uur een wandeling onderneemt naar het volgende bushcamp. In de bushcamps kunt u tevens game drives ondernemen. De namiddag game drive kunt u zo steeds op een andere locatie ondernemen welke tot aan het avonduur duurt en deels door het donker gaat.

Van Chamilandu is het ongeveer 4,5 uur wandelen naar Chindeni en van Chindeni is het ongeveer 3,5 uur wandelen naar Bilimungwe (kan ook in omgekeerde volgorde worden ondernomen). De wandelsafari is met een goede gezondheid prima vol te houden en de safari kan na overleg aan uw conditie en wensen worden aangepast. Bovendien worden er tijdens het lopen voldoende pauzes ingelast en u hoeft alleen uw eigen rugzakje en camera te dragen. Uw bagage zal telkens vooruit worden getransporteerd naar het volgende bushcamp.

De andere optie is om van Bilimungwe in ongeveer 3 uur te wandelen naar Kapamba en van Kapamba is het ongeveer 2,5 uur wandelen naar Zungulila (kan ook in omgekeerde volgorde worden ondernomen).

Wandelsafari 4 dagen/3 nachten inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, 3 nachten bushcamp met wandelsafari van kamp naar kamp, namiddag/avond game drives in open 4WD, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose