info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Tau Pan (Kwando Safaris)
Central Kalahari Game Reserve / in het park
U$ 640 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana
Tau Pan (Kwando Safaris) is gelegen in het noordelijk deel van de Central Kalahari nabij de gelijknamige waterpan welke meestal droog staat. Tau Pan is gesitueerd op een zandheuvel waardoor het kamp rondom een wijds uitzicht heeft op de vlaktes en goed zicht heeft op een kunstmatig gevulde waterpoel van de lodge welke regelmatig bezocht wordt door allerlei wild en ook leeuwen.

Er zijn 8 luxe houten chalets welke zijn voorzien van grote schuifdeuren bekleed met muskietengaas en een grote veranda met relax stoelen zodat u vanuit uw accommodatie zoveel mogelijk kunt genieten van de omgeving. Ieder chalet beschikt over een smaakvolle inrichting en is voorzien van een veiligheidskluisje, een plafondventilator en een en-suite toilet/douche met dubbele wasbassins en een extra buitendouche.

Bijzonder is dat dit kamp uitsluitend gebruik maakt van zonne-energie, maar ook dat al het water dat in het kamp wordt gebruikt, diep uit de zandbodem naar boven wordt gepompt. Een eigen rioolwaterzuiveringsinstallatie zorgt ervoor dat het gezuiverde water weer terug kan vloeien in de bodem.

sleepout Tau Pan
Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana Tau Pan - Central Kalahari Botswana

Er bevindt zich een sleepout deck op afstand en afgezonderd van het kampement. Optioneel kunt u een nacht onder de sterren slapen. Het platform wordt sfeervol verlicht met lantaarnlampen en is voorzien van een tweepersoonsbed, een wastafel en een en-suite toilet.

De activiteiten concentreren zich op ochtend en middag game drives in het Tau Pan gebied. Het wegennetwerk is tevens toegankelijk is voor selfdrive en helaas mag in het reservaat niet off road worden gereden en zijn avond game drives niet toegestaan. Van december t/m maart verzamelen zich grote kuddes gemsbok en springbok om van het verse gras te grazen en ziet u veel jong wild dat net geboren is. Dit zijn de meest spectaculaire maanden, want leeuwen en luipaard jagen graag op de kuddes. De Deception Valley is gelegen op een paar uur rijden van Tau Pan en kan op aanvraag tijdens een full day game drive worden bezocht. Hiernaast kunt u als activiteit een wandeling maken met een San Bushman en leren over de bush en overlevingstechnieken.

Kwando Safaris heeft een scherp geprijsde jaarlijkse aanbieding geldig in het laagseizoen van 15 november t/m 31 maart waarmee u honderden Euro's kunt besparen

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, ochtend en middag game drives in open 4WD, full day game drive Deception Valley op aanvraag, wandeling met San Bushmen, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele sleepout
Kalahari Plains Camp (Wilderness Safaris)
Central Kalahari Game Reserve / in het park
U$ 502 - 712 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana
rooftop sleepout
Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana Kalahari Plains Camp - Botswana
Het luxe Kalahari Plains Camp (Wilderness Safaris) is gesitueerd in het noordelijk deel van de Central Kalahari, op een immense waterpan ‘Big pan’ en verder weg van het publieke wegennetwerk voor selfdrive.

Het luxe Kalahari Plains Camp bestaat uit 8 luxe tented chalets, waaronder één familiechalet, met grote ramen van gaas voor een prachtig uitzicht. De rolluiken kunnen naar beneden wanneer de temperatuur ’s nachts erg koud is, tevens zijn de muren van een dik canvas materiaal tegen de kou. Het meest bijzondere aan de chalets is dat elk is voorzien van een eigen dakterras en tevens uitkijkplatform met een tweepersoonsbed en sfeervolle lantaarnverlichting, zodat u ’s nachts kunt slapen onder de sterren. Mocht u zich tijdens de sleepout niet op uw gemak voelen of het koud krijgen, dan kunt u zo via de houten trap weer naar het comfort van uw slaapvertrek binnen.

De chalets bieden een spectaculair uitzicht over de vlakte welke tot aan de horizon reikt. Elk ruime chalet beschikt over een complete inrichting en is voorzien van een kingsize twin bedden (coverteerbaar als tweepersoons) met een klamboe, extra warme dekens voor de koude nachten, een veiligheidskluisje, een plafondventilator, koffie & thee faciliteiten en een en-suite toilet/douche voorzien van een föhn en enkele toiletartikelen. Voor de chalets is een veranda met comfortabele stoelen en een tafeltje.

Een zandpad leidt naar de centrale booma met een terras op een verhoogd houten dek. Deze heeft een open design zodat bij warm weer de wind erdoor heen kan waaien en het perfect uitziet over de vlakte. Niet zelden kan er bij het kamp allerlei wild worden waargenomen zoals antiloop, springbok, wildebeest en soms een leeuw of een cheeta. Big Pan staat het grootste deel van het jaar droog, maar op afstand van het kampement is een drukbezochte waterbron. Met de verrekijker van het kamp kunt u het net zien.

Overdag kunt u in de ruime lounge ontspannen met een drankje en een boek uit de wildlife bibliotheek, terwijl u met uw verrekijker kunt turen over de vlakte. Boven de bar bevindt zich tevens een uitkijkdek op het dak. Het kleine zwembad biedt een welkome afkoeling tijdens de hete dagen en kunt u relaxen op de loungebedden in de schaduw van een kleine gazebo. Zoals in elk Wilderness Safaris kampement staat de service en kwaliteit hoog in het vaandel en zal het u in dit luxe kamp aan niets ontbreken.

U kunt ochtend en middag game drives in open 4WD ondernemen en wandelingen orderbegeleiding van een bushman tracker. Helaas mag in het reservaat niet off road worden gereden en zijn avond game drives niet toegestaan. Van december t/m maart verzamelen zich grote kuddes gemsbok en springbok om van het verse gras te grazen en ziet u veel jong wild dat net geboren is. Dit zijn de meest spectaculaire maanden, want leeuwen en luipaard jagen graag op de kuddes. De Deception Valley is gelegen op een enkel uren rijden op game drive snelheid en kan op aanvraag tijdens een full day game drive worden bezocht.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, sleepout op eigen dakterras, ochtend en middag game drives in open 4WD, ull day game drive Deception Valley op aanvraag, wandeling met San Bushmen, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.
Gham Dao Lodge
Central Kalahari Game Reserve / buiten het park
U$ 535 - 650 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana Haina Kalahari Lodge - Botswana
Gham Dao Lodge is gelegen buiten het Central Kalahari Reserve, aan de noordelijke rand in een privé concessie. In tegenstelling tot de vlakke dorre Kalahari vindt men in deze droge regio een luchtige bebossing.

De accommodatie bestaat uit slechts 9 luxe safari tenten onderverdeeld in standaard safari tenten, luxe safari tenten en één familietent. De tenten staan voor de privacy verspreid over het terrein en zijn gedecoreerd met natuurlijke materialen en kleuren opgezet onder een afdak van stokken. Door middel van een rits kan de voorzijde van de tent geheel worden geopend en beschikken elk over comfortabele bedden met een muskietennet, handgemaakt houten meubilair, koffie & thee faciliteiten en een en-suite toilet/wasruimte voorzien van badjassen en slippers, toiletartikelen, een binnen en een buitendouche. De luxe safari tenten staan onder een rieten afdak en zijn qua oppervlak nog iets ruimer, daarnaast beschikken ze als extra over een ligbad.

In de centrale boma bevinden zich een dineerruimte, een lounge, een bar, een terras en een aangrenzende plungepool met loungebedden. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan culturele en educatieve wandelingen onder begeleiding van lokale Bushmen trackers door het privé reservaat waar allerlei wild voorkomt. Omdat dit kampement buiten het national park ligt kunt u hier zowel dag als avond game drives ondernemen. Tegen extra kosten kunt u een volle dag op game drive in het Kalahari Game Reserve of naar Deception Valley, waarbij ´s middag op een mooie plek wordt gestopt voor de picknick lunch.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond drives in open 4WD, quad bike experience, wandeling met San Bushmen, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele full day game drive naar Central Kalahari Game Reserve
Deception Valley Lodge
Central Kalahari Game Reserve / buiten het park
U$ 550 - 650 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana Deception Valley Lodge - Kalahari Botswana
Anders dan dat de naam doet vermoeden is de Deception Valley Lodge een heel eind gelegen van het Central Kalahari Game Reserve. Het is gesitueerd in een grote privé concessie waar evengoed de meeste soorten wild voorkomt en men kans maakt om onder andere leeuw, luipaard, cheeta en hyena tegen te komen. Door de ligging is het hier mogelijk of zowel dag als avond game drives te ondernemen. Optioneel kunt u tegen extra kosten een dag trip ondernemen naar het Central Kalahari Game Reserve. De culturele wandelingen met de San bushmen gaan op een gemoedelijke wijze waarbij men niet probeert voor te doen alsof men nog steeds dezelfde leefwijze hanteert. Desalniettemin zijn de wandelingen erg informatief en zult u van alles te weten komen over hun manier van leven en overleven, over oude technieken en tradities. Zo zullen zij u laten zien hoe zij vuur maken, hoe zij op jacht gaan en vertellen zij over de medicinale krachten van allerlei planten en vruchten.

Deception Valley Lodge beschikt over 8 luxe chalets met elk een ruim slaapvertrek, een comfortabele zithoek, een plafondventilator, thee & koffie faciliteiten, een minibar en een ruime en-suite toilet/badkamer met een buiten douche. In de centrale lodge vindt u een lounge, een bar en een dineerruimte waar zowel internationale als lokale gerechten worden geserveerd. Vanaf de veranda heeft u een mooi uitzicht op een waterpoel waar regelmatig wild passeert om te drinken. De lodge is voorzien van een klein zwembad waar u kunt genieten van een verfrissende duik of gewoon even relaxen met een verkoelend drankje.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, dag en avond drives in open 4WD, wandeling met San Bushmen, professionele Engels sprekende gids en park entreegelden.

Exclusief: optionele full day game drive naar Central Kalahari Game Reserve


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose