info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Fanjove Private Island

Tropisch strand Tanzania

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en familie safari's

Fanjove Island Tanzania


Fanjove Private Island
Fanjove Private Island biedt alles wat u van een tropische strandvakantie kunt verwachten. Het kleine eiland is onderdeel van de Songo Songo Archipelago ten zuiden van Mafia Island in de Indische Oceaan. Om het eiland te bereiken is al een Robinso Crusoe ervaring op zich. U vliegt met een klein vliegtuig vanuit Dar es Salaam via Mafia Island naar Songo Songo Island. Daar wordt u opgewacht door een medewerker met Tanzaniaanse Tuk Tuk die u binnen 10 minuten naar de rand van het eiland brengt om vandaar over te stappen op een boot. Bij erg kalm weer kan dit een speedboot zijn maar over het algemeen wordt een traditionele Dhow gebruikt. De vaart met de Dhow neemt ongeveer 50 minuten in beslag en met een beetje geluk kunt u onderweg dolfijnen spotten en in september/oktober zelfs walvissen. Bij aankomst op Fanjove Island staan de kampmederwerkers u al op u te wachten om de bagage over te nemen en naar uw chalet te brengen. Bij laagtij zult u mogelijk met uw voeten door het water moet waden om het strand e bereiken.

Fanjove Banda's
Fanjove Island is amper een kilometer lang en uw verblijf is vrijwel privé. Slechts 6 ruime banda's met openlucht douches liggen verspreid op het strand. De eco vriendelijke banda's zijn in A-frame gebouwd, in de vorm van het zeil van een Dhow. De bouwstijl en de natuurlijke materialen die zijn gebruikt zijn geheel in harmonie met de natuurlijke omgeving. Vanuit Uw banda kunt u blootvoets over het poederachtige witte strand naar de openlucht dineerruimte, de lounge of de oceaan lopen. De maaltijden en service zijn excellent te noemen en hoe kan het ook anders want Fanjove Island valt onder het beheer van de Selous Safari Company wiens kampementen in Selous en Ruaha tot het hogere segment behoren.

Activiteiten
Naast genieten van zon, zee en strand, romantische diners, cocktails en luieren in een hangmat hoeft men verveling absoluut niet te vrezen. Via het strand en inlandse wandelpaden kunt u het eiland gaan verkennen, een kaart met wandelroutes is verkijgbaar bij de lodge. Tijdens de wandeling kunt u veel watervogels spotten, schildpadden zien en heeft u de kans om de grootste krab ter wereld te aanschouwen, de Coconut Crab die ruim 4 kilo weegt en van teen tot teen een breedte heeft van soms wel één meter! Ook kunt u gratis gebruik maken van een kajak waarmee u de kustlijn kunt verkennen.

Zwemmen en snorkelen is mogelijk meteen vanaf het strand, het water is kraakhelder met goed zicht tot wel 30 meter en heeft een vrij constante temperatuur van rond 28°C. Naast verschillende mooi gekleurde vissen zijn er ook veel zeepaaardjes te zien. Of u kunt optioneel een snorkel,- of duikexcursie ondernemen naar een meer exclusieve spot, namelijk het 11 kilometer lang barrier rif dat langs het eiland loopt biedt een schitterende onderwaterwereld. U dient wel rekening te houden dat de kwaliteit van het snorkelen of duiken mede afhankelijk is van de weersomstandigheden. De periode augustus t/m november is de beste tijd om te duiken, er is dan weinig wind en het water is kalm en daardoor ook perfect helder. Vanaf juli t/m oktober kunt u zelfs dolfijnen zien en met een beetje geluk ook een walvis spotten. Juni, juli en vanaf midden januari t/m maart is de periode van de monsoonwinden die het water behoorlijk kunnen doen golven waardoor het water minder helder zal zijn.

Duurzaamheid & Conservatie
De Selous Safari Company voelt zich ook op Fanjove Island verplicht om zich in te zetten voor duurzaamheid en doet er alles aan om de toekomst van de eilanden veilig te waarborgen. Onder andere middels voorlichting aan lokale vissers aangaande duurzaam vissen zonder gebruik te maken van illegale praktijken. 3% van de inkomsten van Fanjove wordt gedoneerd aan de lokale gemeenschap van het eiland Songosongo voor sociale ontwikkelingsprojecten. Daarnaast houden zij zich bezig met het beschermen van het omliggende rif, het monitoren van de zeldzame Coconut Crab en de schildpadden nesten.

Beste reistijd
Op Fanjove Island kunt u temperaturen verwachten tussen 24°C en 30°C en een constante watertemperatuur van rond 28°C. Juni tot en met oktober vallen onder het droge seizoen terwijl u vanaf november t/m maart enige regen kunt verwachten en daardoor ook de luchtvochtigheid toeneemt. April t/m mei is Fanjove Island gesloten.

Bekijk onze reissuggesties Tanzania  of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Tanzania

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Dhow transfer naar Fanjove Island
Aankomst Fanjove Island
Fanjove Island
Fanjove Island Banda
Fanjove Island dining
Fanjove Island Snorkelen
Fanjove Island Dolfijnen
Fanjove Island Kajak
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose