info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Norman Carr Safaris - South Luangwa

Safari Zambia

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en wandelsafari's

North Luangwa National Park Zambia


Afgelegen wildernis
South Luangwa behoort tot de grootste natuurreservaten ter wereld, het bestaat uit meer dan 9000 km² en kent een ongeëvenaarde variatie en hoeveelheid wild. De beroemde 'wandelsafari' vindt haar oorsprong in Zambia, ooit geleid door de legendarische Norman Carr en nog steeds is het een mooie manier om deze ongerepte wildernis te ervaren.

De meest bekende en bezochte regio is de prachtige Mfuwe sectie maar er zijn ook regio's waarbij u de bush min of meer helemaal voor u alleen heeft. Zoekt u exclusiviteit, kleinschaligheid, een persoonlijke sfeer en een uitzonderlijke bushbeleving dan zal een Norman Carr Safari zeker aan uw wensen voldoen. Norman Carr was een echte pionier in de safari industrie. In een tijd dat safari’s een ‘track en hunting’ traditie was creëerde hij een manier om toeristen te betrekken bij het beschermen en het in stand houden van het wild en hun natuurlijke omgeving.

In 1950 werd Norman Carr Safaris opgericht, de eerste kampementen werden gebouwd en hoewel in de loop der jaren verbouwd, vermeerderd en voorzien van modern comfort, bevinden zij zich nog steeds in dezelfde regio’s, in de beste wildlife gebieden van het South Luangwa National Park.


Bushcamps diep in het park
Norman Carr Safaris beschikt over 4 kleinschalige kampementen, elk bestaande uit slechts 5 bushcamps gelegen in het noordelijk deel en de Nsefu sectie van South Luangwa. Elk bushcamp, Luwi, Nsolo, Kakuli en Mchenje is gesitueerd op een exlusieve locatie waar geen andere accommodaties zijn en u geen andere toeristen tegen zult komen.

Naast lonende game drives zijn hier ook klassieke wandelsafari's mogelijk, per dagdeel of van kamp naar kamp. En juist de wandelsafari's van kamp naar kamp vinden wij aanbevelenswaardig, ze zijn erg boeiend en interessant te noemen. Afhankelijk in welk bushcamp u verblijft nemen deze wandelingen 3½ tot 4½ uur in beslag en gaan dwars door prachtige boslandscappen en brede rivierbeddingen. De regio is bekend om de verscheidenheid aan wild dat er te vinden is en met name om haar aantallen leeuwen hetgeen een wandelsafari erg spannend kan maken.

Elk kampement van Norman Carr Safaris is van alle comfort voorzien en een efficiente, persoonlijke service, veiligheid en excellente maaltijden staan hoog in het vaandel. De kwaliteit van de safari's en de professionaliteit van de gidsen zijn uitzonderlijk hoog te noemen.

Voor degene die op zoek is naar een super luxueus verblijf in de bush kan in de Chinzombo Villa's aan de Luangwa Rivier in de Mfuwe sectie terecht. Chinzombo is het meest luxueuze kampement van South Luangwa en waarschijnlijk van heel Zambia. De villa's beschikken over een groot slaapvertek voorzien van een modern eco-cooling systeem, een enorme badkamer met een ligbad, een lounge en een grote veranda met plunge pool.

De strakke vormgeving gecombineerd met koloniale accenten en organische texturen creëren een authentieke en intieme sfeer. Omdat de villa's aan de voorzijde geheel open zijn is er continue een prachtig uitzicht op de omgeving. Elke villa is ruim van elkaar opgezet zodat privacy gewaarborgd is. Chinzombo is uitermate geschikt voor een 'honeymoon' maar wordt ook wel gebruikt als afsluiting, als u zich na een actieve kamp naar kamp safari nog even in echte luxe wilt onderdompelen.


Sleep Out in de bush
Een andere bijzondere en onvergetelijke Norman Carr ervaring is de Wilderness Sleep Out. In de middag wandelt u vanuit uw bushcamp met uw gids naar een afgelegen droge en zanderige rivierbedding op zoek naar een plaats om te overnachten. Hier zult u de sensatie beleven welke de eerste safari pioniers hebben beleefd inclusief Norman Carr.

Geen tent maar slechts een comfortabel matras onder een muskietennet! Na een uitgebreide braai en een drankje rond het kampvuur is inmiddels de duisternis gevallen. De miljoenen sterren aan de Afrikaanse hemel zijn verschenen en de intense stilte wordt ineens opvallend en wordt u doordrongen van de magische schoonheid van de natuur en het leven in de bush. Uiteraard wordt u vergezeld door een professionele gids en een kampmedewerker die de wacht zullen houden en er voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties buiten het SL park of het overzicht accommodaties in het SL park of accommodaties in het zuiden van South Luangwa


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Norman Carr Safaris South Luangwa National Park Zambia
Mchenja Norman Carr-Safaris
Kakuli bushcamp Norman Carr Safaris
South Luangwa Norman Carr Safaris
Chinzombo Norman Carr Safaris
South Luangwa Norman Carr Safaris
Sleep Out Norman Carr-Safaris
Sleep Out Norman Carr-Safaris
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose