info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Ruaha National Park

Safari zuid Tanzania

Luxe rondreizen, maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Ruaha Tanzania


Off the beaten track bestemming
Het zuiden van Tanzania wordt veel minder bezocht dan de populaire safari parken in het noorden. Doordat Ruaha National Park nogal afgelegen ligt en grote delen van het park ontoegankelijk zijn en zelfs nog onontdekt, is het alleen te bereiken met een klein vliegtuigje. Mede door deze afgelegenheid komt u nauwelijks andere toeristen tegen en ontstaat wordt het gevoel gecreëerd van een privé avontuur. Voor de moedige natuurliefhebber en de fervente safariganger is Ruaha een uitstekende bestemming.

Het indrukwekkende gebied in de Great Rift Valley met haar ruige landschap heeft een eigen karakter gekenmerkt door rode heuvels, kopjes, opgedroogde rivierbeddingen, open grasvlaktes afgewisseld met een dichte bebossing. De brede Ruaha Rivier vormt een levensader door het park waar veel wild en vogels afhankelijk van zijn om te overleven. Het fascinerende en afwisselende landschap maakt Ruaha een geschikte locatie voor een wat langere safari, minimaal vier tot vijf nachten zijn zeker aan te bevelen, ten minste om de kosten voor de vlucht te compenseren. Een verblijf in Ruaha wordt vaak met Selous gecombineerd, omdat de twee parken totaal verschillend zijn en op dezelfde vliegroute liggen.


Safari's in Ruaha
Een onaangetaste wildernis met dramatische landschappen en de voortreffelijke bestemming voor hen die een onvervalste ‘off the beaten track’ en rond het kampvuur ervaring willen opdoen. Ruaha is een locatie waar u boeiende wandelsafari's kunt ondernemen waarbij u wordt begeleid door een professionele bewapende gids en parkscout. Naast game drives overdag zijn hier ook avond game drives toegestaan. Hetgeen u gelegenheid geeft ook typische nachtdieren te kunnen spotten. Hoewel niet elke accommodatie standaard over een permit beschikt om avond game drives te mogen uitvoeren.

Ruaha National Park is qua sfeer en ongereptheid vergelijkbaar met Katavi National Park maar Ruaha is veel beter bereikbaar. Een netwerk van ruige paden loopt langs de Ruaha Rivier waar gedurende het droge seizoen impala's, zebra's, buffels, waterbuck en andere antilopen hun leven riskeren voor een slokje water. En het risico is groot. Niet alleen vanwege de grote troepen leeuwen, soms wel meer dan 20, die over de savanne heersen, maar ook de cheetahs die rondwaren op de open grasvlaktes en luipaarden die in de struiken op de oever van de rivier op de loer liggen. Niet zelden zijn hier spectaculaire encounters te zien!


Beste reistijd
De beste periode om Ruaha of Selous te bezoeken is van juni tot november wanneer veel olifanten uit de bush wegtrekken en roofdieren regelmatig te zien zijn. December tot februari is een uitstekende periode om veel wild te zien, maar het kan nogal vochtig en vrij warm zijn. Hoewel Ruaha grotendeels op een hoog plateau ligt van c.a. 900 tot 1.600 meter, kan het er behoorlijk warm zijn.

De koelste maand is juli met maximum dagtemperaturen tot 30ºC en nachttemperaturen van 18ºC. In de maanden daarna stijgt de dagtemperatuur langzaam tot soms 40ºC in november met nachttemperaturen van 25ºC. Van maart tot eind mei is het vanwege het grote regenseizoen het overgrote deel van deze parken ontoegankelijk en zijn de meeste kampementen gesloten.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Ruaha

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose