info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Tengenenge beeldhouwersdorp

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, familie safari's en single reizen

Tengenenge Beelhouwersdorp


Enorme beeldentuin
Tengenenge Art Village is als het ware een open museum met meer dan 11.000 beelden! Rondom het dorp zijn een tal van wandelpaden die door de enorme beeldentuinen leiden. Tengenenge is opgericht in 1966 door Tom Blomefield, een voormalige tabaksboer en chroom mijnwerker. Na de economische sancties op Zimbabwe was er geen werk meer voor hem en zijn werknemers, maar hij zag kans om een nieuw inkomen te vergaren en meer betekenis aan het leven te geven.

In het dorp wonen ongeveer 100 beeldhouwers met hun gezinnen die hier de kost proberen te verdienen door hun eigen gemaakte beelden ten toon te stellen en te verkopen. Alle beelden die hier tentoongesteld staan zijn met de hand gemaakt en elk beeld heeft een eigen verhaal, mythe of betekenis. De kunstenaars hebben elk een stukje land waarop hun beelden tentoongesteld staan en krijgen een commissie voor elk verkocht beeld. De stenen uit de nabijgelegen groeve worden gratis verstrekt door de gemeenschap en ze mogen er wonen en gebruik maken van de faciliteiten van het dorp. De organisatie van Tengenenge verzorgt de verkoop van de beelden en het verpakkingsmateriaal en betaalt tevens voor de gemeenschappelijke voorzieningen zoals de toiletten, het water en de elektriciteit in het dorp.


Warm welkom
De weg naar Tengenenge voert door een landelijke regio met onderweg kleine dorpjes, boerderijen en onbewoonde vlaktes met een decor van heuvels en bergentoppen op de achtergrond. Onderweg zal er even worden gestopt voor een enkele controle post en een lunch pauze. Tengenenge Art Village is beslist de moeite waard om te bezoeken. Zodra u aankomt in het dorp wordt u hartelijk verwelkomd en staan de bewoners u al op te wachten. Het zijn vriendelijke en gastvrije mensen, hoewel sommige bewoners wat verlegen zijn, wint hun nieuwsgierigheid het al snel en komen ook zij uw verwelkomen. Dorpskinderen rennen in het rond wanneer u langs de hutjes wandelt en ze zijn al snel onder de indruk wanneer u wat leuks voor hen heeft meegebracht zoals bijvoorbeeld een springtouw, bellenblaas of een voetbal.


Dagbezoek & optionele workshop beeldhouwen
Tengenenge is een aanbeveling voor hen die affiniteit met beeldhouwen hebben. U kunt het dorp voor een middag bezoeken als ware u een museum bezoekt of u kunt onder begeleiding van een Engels sprekende kunstenaar aan een workshop deelnemen van één of meerdere dagen.

Indien u een beeld wilt aanschaffen kan dit, de schitterende beelden worden tegen geringe prijzen verkocht. Wanneer deze niet te groot en te zwaar is kunt u het mee kunnen nemen in uw bagage. Wij raden aan hier van te voren rekening mee te houden en bijvoorbeeld ook een extra handdoek als inpakmateriaal voor het beeld mee te nemen. Grotere beelden die u niet zelf mee kunt nemen, kunt u zorgvuldig laten inpakken en laten transporteren naar Harare of zelfs naar uw eigen huisadres. Informatie en kosten hierover kunt u ter plekke in het dorp opvragen.


Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Harare

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe

Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
Tengenenge Art Village - beeldhouw workshop Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose