info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Honde Vallei - Eastern Highlands

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, natuurwandelingen en sightseeing

Honde valley - Eastern Highlands Zimbabwe


Rondreis Eastern Highlands
De zeer dunbevolkte en bergachtige Eastern Highlands zijn een gebied ten oosten van Zimbabwe dat grenst aan Mozambique. Het behoort tot één van de minst bezochte gebieden van Zimbabwe, maar vanwege de koelere temperatuur is het in de warme zomermaanden een geliefde vakantiebestemming voor de lokale bewoners. En niet onterecht want het gebied heeft prachtige vergezichten met groene heuvels en valleien, watervallen en een weelderige en afwisselende flora en fauna omgeven door een serene stilte en rust.

De Eastern Highlands zijn een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ondanks dat het wildlife minder spectaculair is dan in de bekende parken zoals bijvoorbeeld in Hwange, Matobo of Mana Pools, vindt men hier evengoed wildsoorten als impala, bushbuck, giraffe, wildebeest en zebra en is het een zeer vogelrijk gebied. De Eastern Highlands zijn te verdelen in drie regio’s: het Nyanga National Park en de Honde Vallei in het noorden, de Vumba Mountains in het midden en het Chimanimani National Park in het zuiden.

Een privé voertuig met gids vinden wij de beste manier om rond te reizen in de Eastern Highlands, wilt u dit gebied optimaal kunnen ervaren. Met een eigen voertuig met een privé gids/chauffeur bent u verzekerd dat u niets zult missen en bent u flexibel om onderweg makkelijk even te kunnen stoppen zolang u dat wilt en onderweg te genieten van de panoramische uitzichten. Deze privé gids/chauffeur zal u van A naar B brengen, en zal ook tijdens uw verblijf in de accommodaties aanwezig blijven om u rond te leiden door de omgeving, door de national parken of u te brengen waar u maar naar toe wilt. Deze vorm van rondreizen geeft u alle vrijheid om met uw gids te overleggen en per dag af te stemmen wat u wilt bezichtigen en waar uw interesse naar uit gaat.


Ontdek de Honde Vallei
De prachtige groene Honde Vallei wordt wel gezien als een excellente locatie voor vogelaars, wandelaars en natuurliefhebbers. De vallei met groen glooiende heuvels bedekt door thee,- en koffieplantages beslaat ongeveer 500 km ² grenzend aan Mozambique en ingesloten door de bergketens van het Nyanga gebergte. Hoewel de Honde Vallei grenst aan het Nyanga National Park vormt het officieel geen onderdeel van de Eastern Highlands.

Het gebied is één van de grootste thee regio’s in Zimbabwe met vele groen glooiende thee,- en bananenplantages, boerderijen en een enkel klein dorpje. De vallei is populair bij natuurliefhebbers en vooral bij vogelaars. Rondom Aberfoyle, Gleneagles Nature Reserve en de theevelden kan men geweldig vogels spotten en sommige exemplaren komen nergens anders in Zimbabwe voor.

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens diverse slingerende wandelroutes door dichtbegroeide tropisch ogende bossen met wilde orchideeën, met varens en mos begroeide rotsen en met kleine riviertjes en watervallen. Naast de vele vogels die u hier kunt spotten is de omgeving tevens rijk aan interessante amfibieën en reptielen zoals gekleurde boomkikkers, kameleons, slangen en hagedissen. Het wild in de omgeving bestaat vooral uit de typische bosbewoners zoals samango en velvet apen, bavianen, eekhoorns en kleine knaagdieren.


Activiteiten in de omgeving
Onder begeleiding van een gids kunt u diverse wandelroutes volgen en optioneel kunt u ook op pad met een gespecialiseerde vogelgids. Verder zijn er in de Honde Vallei een tal van andere activiteiten mogelijk zoals een bezoekje aan een theeplantage of een tour door de watercentrale, een bezoekje aan de Mermaid’s Pool, zwemmen in de rivier waar een klein strandje is of probeer een 10 meter lange glijbaan over de gladde rotsen in de rivier, u kunt gaan vissen of kanoën of raften. Ook is er hoog door de boomtoppen een canopy walk. En u kunt er abseilen of ziplining doen.

Met een privé gids met voertuig kunt u vanuit Honde Vallei ook een dag door het Nyanga National Park heen touren. En een bezoekje brengen aan de Mutarazi Falls, de langste waterval van Afrika. Wie geen hoogtevrees heeft kan de oversteek wagen over de skywalk bridge, een smalle lange houten brug hoog boven de waterval.


Doe inspiratie op met onze vele reissuggesties Zimbabwe.

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Vumba Mountains
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Vumba Mountains
Zimbabwe Vumba Mountains
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose