info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Victoria Falls

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, familie safari's en single reizen

Safari in Zimbabwe


Victoria Falls - dikke mist en tropisch regenwoud
De beroemde Victoria Falls behoeven eigenlijk vrijwel geen toelichting. De watervallen behoren tot één der werelds grootste natuurspektakels. Over een breedte van meer dan 1,5 km, donderen zij met veel geraas bijna 100 meter naar beneden. Een bezoek aan deze attractie mag u zeker niet missen!

Kort na het regenseizoen tot eind juni, zijn de watervallen het meest spectaculair: de damp en mist zijn op kilometers afstand al te zien en dicht bij de watervallen is de mist dan zo dik dat u werkelijk in de regen loopt. Door de constante vochtigheid is in de loop der tijd rondom de watervallen het kleinste stukje regenwoud van Afrika ontstaan waar u vrij doorheen kunt wandelen over de paden. Tijdens een dergelijke wandeling zult u hoogstwaarschijnlijk kleine herten, bavianen en vele vogels tegenkomen. Voor hen die niets van de watervallen willen missen en geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van deze regio en de ontdekkingsreiziger Dr Livingstone, zijn er begeleide wandelingen mogelijk. Voor de toegang tot het Victoria Falls rainforest wordt ongeveer 30 U$ eentreegeld gerekend.


Gezellig stadje
Victoria Falls is tevens een start en vertrekpunt van veel safari’s en heeft een eigen gezellige sfeer met enkele supermarkten voor de broodnodige artikelen, souvenirwinkeltjes, banken, een casino in het Kingdom hotel, een golfterrein bij het Elephant Hills hotel en een toeristisch marktje vol met houtsnijwerken. Naast een bezoek aan de beroemde watervallen valt er hier nog van alles te doen: dagtrips naar bijvoorbeeld het Zambezi National Park of het Chobe National Park in Botswana (geen visum nodig) of een bezoek aan de crocodile farm, een microlight of helikoptervlucht boven de watervallen, bungee jumping of rafting.

Wie graag iets van cultuur wil meemaken kan een uitstapje maken naar een nabijgelegen dorpje waar u kennis kunt maken met het echte leven en een kijkje kunt nemen in de traditionele hutten. Eventueel kunt u als activiteit een typisch lokaal diner nuttigen gewoon bij een lokale familie thuis aan tafel. Bent u geen fan van veel wandelen dan kunt u ook een halve of een hele dag een begeleide fietstour ondernemen. De fietstour gaat onder andere langs enkele highlights in Victoria Falls, langs een lokaal dorpje, langs de markt en over de Victoria Falls Bridge. En voor de minder energieke onder ons, wat dacht u van een lunch of sunset cruise op de Zambezi Rivier of een game drive of wandelsafari in het Victoria Falls Game Reserve.


Lekker uit eten
In de restaurants in Victoria Falls is er voldoende keuze uit zowel lokale als internationale gerechten. Tevens mag u bij de meeste lodges en hotels als bezoeker gebruik maken van het restaurant voor een lunch of het diner. Wij zullen u voor vertrek informeren over de leukste en beste eetgelegenheden.

Voor een wel heel bijzonder diner kunt u terecht in de “Booma Bar”, een traditioneel Zimbabwaans restaurant waar u kennis maakt met traditionele zang en dans. Hoewel enigzins toeristisch zult u ongetwijfeld genieten van het onbeperkte open buffet met vele nationale specialiteiten waaronder wildsoorten als kudu, warthog, krokodil, impala, struisvogel, mopane wormen etc. En een niet te versmaden keuze aan desserts! Reserveren is wel aan te bevelen.


Reisroute
Een populaire reisroute is om voor of na een verblijf in Victoria Falls het Hwange National Park te bezoeken. Hwange is gelegen ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Victoria Falls en is beroemd om haar grote kuddes olifanten. Omdat Hwange op korte afstand is van Victoria Falls wordt het zowel door dagjes mensen, lokale en internationale toeristen bezocht. Het gebied rondom de hoofdingang van Hwange is het drukst bezocht. Kiest u voor een accommodatie dieper in het park dan zult u weining tot vrijwel geen andere toeristen tegenkomen.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Victoria Falls

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
Zimbabwe Victoria Falls Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose