info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Mana Pools National Park

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en kano safari's

Safari in Mana Pools Zimbabwe


Mana Pools National Park
Tijdens een reis naar Zimbabwe zou men een safari in Mana Pools niet over moeten slaan. Het Mana Pools National Park biedt naast boeiende game drives unieke mogelijkheden voor avontuurlijke wandelsafari's met de beste gidsen van Zimbabwe.

De Mana Pools in Zimbabwe zijn voormalige kanalen van de Zambezi Rivier, deze vruchtbare riviervlakte strekt zich uit over 2.000 vierkante kilometer waarvan een groot deel onmogelijk te bereiken is, behalve te voet. Het landschap bestaat uit de Zambezi Rivier met eilanden en zandbanken omgeven door een boslandschap met baobab en inheemse bomen. Het Mana Pools National Park in Zimbabwe vormt tezamen met het Lower Zambezi National Park in Zambia, dat aan de overzijde van de rivier ligt, één groot natuurpark. En juist omdat grote gebieden onbereikbaar zijn voor selfdrive toeristen is het Mana Pools National Park net als het Lower Zambezi National Park grotendeels onbedorven. Wild is er in Mana Pools in overvloed te vinden en met name grote aantallen olifanten en buffels. Ook wild zoals zebra's, waterbokken en antilopen soorten, luipaarden, leeuwen, hyena’s en wilde honden kunt u hier vinden. De rivier is bevolkt door grote aantallen nijlpaarden en krokodillen en met meer dan 450 soorten vogels is Mana Pools tevens een walhalla voor vogelliefhebbers.


Indrukwekkende safari's
Het Mana Pools National Park behoort tot de beste national parken van Afrika. Naast indrukwekkende game drives en fascinerende wandelsafari's kunt u door de nabije ligging van de Zambezi Rivier ook korte kanosafari's en bootsafari's ondernemen. In plaats van naar Mana Pools te vliegen met een klein vliegtuigje kunt u ook naar Mana Pools kanoën. Er zijn bijzonder mooie kanotrajecten naar Mana Pools van 3 of 5 nachten waarbij u overnacht in koepeltenten op een zandbank in de Zambezi Rivier. Maar Mana Pools is bij uitstek dé locatie voor een zinderende wandelsafari en wild op zeer dichte afstand te aanschouwen. Wanneer u te voet gaat zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Elke wandelsafari is niet zomaar een "wandeling" maar ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet.


Puur wandelsafari's of in dagdelen
Naast wandelsafari's in dagdelen gecombineerd met game drives in open 4WD en/of korte kanosafari's zijn er ook echte traditionele wandelsafari's mogelijk. Bij een traditionele wandelsafari loopt u van kamp naar kamp waarbij u zelf uw eigen dag pack draagt en waarbij u telkens op een andere locatie overnacht. De semi luxe tenten zijn van alle comfort voorzien en zijn al voordat u gearriveerd bent voor u opgezet. Ook kunt een wandelsafari's ondernemen waarbij u telkens terugkeert naar het basiskamp. Tijdens alle wandelingen worden er voldoende pauzes genomen om ontspannen een hapje te kunnen eten of te drinken en de omgeving in u op te kunnen nemen. Zie de Mana Pools Shoreline Walking Trail of de meer avontuurlijke Chitake Walking Trail


Wilde honden in Mana Pools
Mana Pools behoort tot één van de beste locaties om wilde honden te kunnen zien. Het park zou ongeveer 6 roedels tellen met in totaal ongeveer 100 wilde honden. De wilde honden worden met regelmaat gezien rond het oevergebied en de schaarse waterpannen wat dieper in het park. Het paarseizoen begint in mei/juni, de honden trekken zich dan terug naar beschermd terrein om hun jongen te werpen en zijn hierdoor minder mobiel. Hierdoor blijven ze op één plek en moeten bezoekers geluk hebben om net de verblijfplaats van de honden te vinden. Wanneer de pups groot genoeg zijn rond augustus zullen de roedels weer mobiel zijn en zich naar het oevergebied begeven. Enkele exclusieve kampementen zoals Vundu Camp of het Goliath Safari Camp zijn gericht op het traceren van de roedels als de pups net geboren zijn, voor deze exclusieve ervaring dient men wel in de buidel te tasten.


Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Mana Pools

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
Mana Pools National Park safari Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose