info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Gombe Stream National Park

Safari Tanzania

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

safari Gombe Stream Tanzania


Gombe Stream National Park
De voornaamste reden om Gombe Stream National Park te bezoeken zijn natuurlijk de chimpansees. Deze merkwaardige dieren zijn als individu even uniek als wij mensen en om te observeren hoe zijn hun dag doorbrengen in hun natuurlijke omgeving is een ervaring die u eens in uw leven zou moeten meemaken.

Gombe Stream National Park is gelegen aan het Lake Tanganyika en is qua gebied met 60 vierkante kilometer een stuk kleiner dan het Mahale Mountains National Park Hoewel Gombe evengoed door chimpansees wordt bewoond leven er minder in aantal. De combinatie van tropische bossen, bergen en watervallen draagt bij aan een verbazingwekkende diversiteit aan fauna. Wrattenzwijnen, de reuze eekhoorn, stekelvarkens en minstens negen soorten primaten zijn een aantal van de dieren die men hier kan tegenkomen. De tropische bossen zijn een paradijs voor vogels met meer dan 200 vogelsoorten.

Naast de chimpansees leven in Gombe nog een aantal andere apensoorten zoals bavianen, vervet apen en de blauw en roodstaart apen. In het dichte woud leven ook luipaarden, maar door hun schuwheid zult u hen waarschijnlijk tijdens uw verblijf niet tegenkomen.


Chimpansee Trekking
Chimpansee Trekking is beperkt tot maximaal 6 personen per groep. U vertrekt vroeg in de ochtend naar de plek waar de chimpansees zich de nacht ervoor hebben genesteld. En vanaf hier volgt u hun spoor dat 30 minuten tot wel drie uur in beslag kan nemen.

Tijdens de trekking is de maximale kijktijd is één uur per dag. Als de chimpansees in beweging zijn en het observeren wordt onderbroken, wordt uw tijd gepauzeerd totdat de chimpansees zijn verplaatst. Echter de trekking mag in totaal niet langer dan drie uur duren na de eerste waarneming van de chimpansees. Zelfs als het totaal van één uur niet is bereikt wordt u terug geleidt naar uw accommodatie. Dit om overlast voor de dieren en voor het bos te minimaliseren.

Tegen lunchtijd bent u weer terug in het kamp. Afhankelijk van hoe energiek u zich voelt kunt u in de namiddag de wandeling voortzetten of gewoon lekker relaxen, vissen en zwemmen in het meer.


Jane Goodall
Gombe is de thuisbasis van chimpansees, gewend aan menselijke bezoekers, die beroemd werden door het pionierswerk van Jane Goodall. Jane Goodall richtte een gedragsonderzoeksprogramma op dat nu de langstlopende studie in zijn soort ter wereld is. De meeste bezoekers zijn enthousiast over haar biografie en willen de chimpanseefamilies en plaatsen zien waar zij over heeft geschreven in haar boek, d.w.z. haar huis, het onderzoekscentrum en Janes Peak. Het Jane Goodall Instituut werkt eraan om de beroemde chimpansees van Gombe National Park te beschermen en maakt daarbij gebruik van haar revolutionaire bevindingen. Gombe is nog altijd Jane’s 'favorite place on Earth' en ze komt er nog steeds elk jaar.


Boottocht en lokale dorpjes
Chimpansee trekking is de voornaamste reden om Gombe Stream Park te bezoeken en de meeste gasten zien ze bijna elke dag. Omdat roofdieren hier zeldzaam zijn is Gombe een perfect gebied voor mooie wandelingen met mogelijkheden tot een verkoelende duik in één van de vele riviertjes die kris kras door het park lopen. Nabij het kamp zijn er op loopafstand twee schitterende watervallen die u kunt bezichtigen Kakombe Falls op ongeveer 30 minuten lopen en voor de meer energieke onder ons, Mkenke Falls op ongeveer 1 uur klimmen.

Hoewel er vroeger overal werd gezwommen in het meer, wordt het wegens uw veiligheid tegenwoordig afgeraden vanaf het strand het meer te betreden. Zwemmen kunt u wel in het midden van het meer, in het zeer diepe water.

Ook kunt u een boottocht maken naar een lokaal vissersdorpje varen en krijgt u een echte indruk van het echte leven van de lokale bewoners. Wegen zijn er niet, er zijn slechts een paar wandelpaden door het woud die het ene dorp met het andere verbinden. De bewoners zijn afhankelijk van hun boten om elders te komen. De mannen zorgen voor de vis, de vrouwen bundelen het riet en de kinderen vertoeven in het water of op het strand.


Bereikbaarheid
Omdat Gombe Stream National Park zeer afgelegen ligt kunt u vanuit Arusha een binnenlandse chartervlucht nemen naar Kigoma. Na een overnachting in Kigoma vertrekt u per boot of per air charter naar Gombe. Voor een complete safari in het afgelegen westen van Tanzania is een combinatie met voor een complete safari in het afgelegen westen van Tanzania is een combinatie met Katavi National Park een goede aanrader.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Mahale

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking 
Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose