info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Green Season Safari's

Safari Botswana - Zambia

Groene seizoen safari, regenseizoen safari, laagseizoen safari
Bootsafari's South Luangwa Nsefu Camp - Zambia Nkwali Camp - Zambia Hoogtepunten 10 dagen: South Luangwa Mfuwe / Nkwali Camp (Robin Pope) - South Luangwa Nsefu / Nsefu camp (Robin Pope) Deze safari beslaat één van de mooiste natuurreservaten in Zambia, het South Luangwa National Park. De Luangwa vallei is het meest dramatisch in het smaragd groene seizoen wanneer het water in de Luangwa Rivier stijgt en de overvolle lagunes, kanalen en ebbenbossen doet overstromen, een periode wanneer South Luangwa normaal gesproken ontoegankelijk is. Deze safari vindt plaats tijdens de piek van de overstroming, met de rivier als enige toegang, een unieke kans om de Luangwa vallei met haar wild en vele vogels geheel anders te ervaren.

AANBIEDING 2023 Robin Pope Safaris:
22 januari t/m 31 maart 2023    o.b.v. 2 personen ± U$ 4.560 p.p    |    o.b.v. 4 personen ± U$ 3.930 p.p.
Prijs laagseizoen inclusief long-stay korting.Safari South Luangwa National Park Safari South Luangwa National Park Track & Trail River Camp
Hoogtepunten 10 dagen: South Luangwa Mfuwe / Track & Trail River Camp - De Mfuwe regio in South Luangwa is een wildrijk gebied dat het gehele jaar door bezocht kan worden en elk seizoen heeft haar eigen bekoring. Kraanvogels, giraffes, grazende antilopen en massaal wegschietende bavianen zult u hier overal tegenkomen. Verspreid leven kleine kuddes olifanten, zebra’s en buffels en leeuwen en luipaarden worden zeer vaak gespot. In november wanneer er nog geen regen is gevallen en de bush kurkdroog is kunt u dramatische schouwspelen meemaken tussen leeuwen en buffels. In mei is South Luangwa getransformeerd tot een groene vallei met ook veel jong wild en in juni begingt de bush weer langzaamaan op te drogen. Het groene oftewel het laagseizoen is een perfecte periode om tegen een gereduceerd tarief South Luangwa te beleven.

Standaard safari - game drives worden gedeeld met andere gasten van de lodge:
April, mei, juni & november 2023    o.b.v. 2 of 4 personen ± U$ 2.953 p.p    |    o.b.v. 3 personen ± U$ 2.968 p.p.

PRIVÉ safari - privé voertuig met privé gids - dus geen andere gasten bij u in het voertuig!:
April, mei, juni & november 2023    o.b.v. 2 personen ± U$ 4.190 p.p    |    o.b.v. 4 personen ± U$ 3.789 p.p.
Prijs Laagseizoen inclusief long-stay korting.Nxai Pan Tau Pan - Kalahari Nxai Pan
Hoogtepunten 11 dagen: Central Kalahari / Tau Pan (Kwando Safaris) - Nxai Pan (Kwando Safaris) - Moremi / Kwara Camp (Kwando Safaris) Bewonder de enorme groene vlaktes van Nxai Pan & Central Kalahari waar duizenden zebra’s, springbokken en gemsbokken in grote groepen komen grazen. Het dorre isolate gebied bloeit tot leven met geweldige kansen op jagende leeuwen, luipaarden of cheeta of juist de aandoenlijke taferelen met pasgeboren wild en moeder.

AANBIEDING 2023 Kwando Safaris:    15 november t/m 31 maart    ± U$ 6.030 p.p.
Jaarlijks terugekerende 5 Rivers laagseizoen aanbieding.Ngoma Safari Lodge - Chobe Delta Flight Chobe
Hoogtepunten 12 dagen: Okavango / Gomoti Plains (Machaba Safaris) - Khwai / Machaba Camp (Machaba Safaris) - Ngoma Safari Lodge (Machaba Safaris) Als u de dramatische schouwspelen van jagende roofdieren wilt meemaken zonder alle drukte, overweeg dan eens een “Green Season Safari”. Het voordeel is niet alleen dat er in deze tijd veel minder toeristen zijn, de meeste accommodaties hanteren aanzienlijk lagere prijzen en speciale aanbiedingen die honderden Euro’s per persoon kunnen schelen.

AANBIEDING 2023 Machaba Safaris:    15 november t/m 31 maart    ± U$ 6.273 p.p.
Inclusief 3 gratis nachten fully inclusive.Khwai Bushcamp - Botswana Khwai Bushcamp - Botswana Chobe Muchenje Lodge - Botswana
Hoogtepunten 12 dagen: Chobe west / Muchenje Lodge - Linyanti Ebony (African Bushcamps) of Linyanti Bushcamp (African Bush Camps) - Moremi / Kwhai Bushcamp (African Bushcamps) Fly-in safari naar de mooiste gebieden van Botswana inclusief drie semi-panoramische vluchten. In Chobe kunt u naast lonende game drives overdag ook mooie bootsafari's ondernemen. Vervolgens vliegt u naar de wildrijke Linyanti, een exclusieve en afgelegen locatie waar naast avond game drives ook wandelsafari's zijn toegestaan. Van Linyanti vliegt u naar Khwai waar u naast spectaculaire dag en avond game drives, afhankelijk van de waterstand ook een mokore trip kunt ondernemen. Een afwisselende luxe rondreis met African Bushcamps en u profiteert van een laagseizoensaanbieding.

AANBIEDING 2023 African Bushcamps:
november '23 & april '24    ± U$ 7.865 p.p    |    december t/m maart    ± U$ 6.240 p.p.
Inclusief long-stay korting en 2 gratis nachten fully inclusive.Waarom op safari in het groene (regen)seizoen
Over het algemeen vindt men er een heldere blauwe lucht met felle zonnestralen, maar Zambia, Botswana en Zimbabwe kennen ook een regenseizoen ook wel de “green season of groene seizoen” genoemd. Maar door het woord regen moet u zich niet te veel laten afleiden. Er kan er in een regio een enorme plensbui vallen terwijl het in de rest van het land vrijwel droog is, een papaplu zult u echt niet elke dag nodig hebben. Bovendien valt bijna alle regen tussen december en april en geldt februari als natste maand. De doorgewinterde safari gangers hebben dit al lang ontdekt.

Mei t/m oktober zijn de droge wintermaanden maanden waarin het landschap opdroogt en de bush veel minder dicht begroeid is waardoor het wild goed zichtbaar is. Vooral de krimpende waterpoelen en rivieroevers zijn een trekpleister voor het dorstige wild. In combinatie met het feit dat het droge seizoen samenvalt met de zomervakantie van het noordelijk halfrond, maken populaire bestemmingen behoorlijk druk bezocht met toeristen. Als u de dramatische schouwspelen van jagende roofdieren wilt meemaken zonder alle drukte, overweeg dan eens een “Green Season Safari”. Het voordeel is niet alleen dat er in deze tijd veel minder toeristen zijn maar ook de meeste accommodaties hanteren aanzienlijk lagere prijzen en speciale aanbiedingen welke honderden Euro’s per persoon kunnen schelen.

Het regenseizoen transformeert het dorre winterlandschap tot een verrassend groen wonderland. De bomen zijn vol blad en bieden een koele schaduw over de glooiende groene grasvlaktes, de bloemen staan in bloei en de droge glinsterende zoutpannen zullen veranderen in een waterlandschap vol vogels. Hiernaast duiken er allerlei interessante insecten en reptielen op. De groene kleuren van het landschap, de stapelwolken tijdens de zonsondergangen worden bijzonder intens door de reflectie van het licht, fotografie liefhebbers zullen extra genieten van dit seizoen.

Door de grote verandering van het landschap zal het wild zich meer verspreiden, er is immers genoeg te grazen. Antilopen zoals impala's en springbokken zijn gek op het malse verse gras en verzamelen zich in grote aantallen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de aanwezige roofdieren. En u zult de natuur meemaken in zijn meedogenloze vorm, wanneer een kudde met kleine lammetjes opgewacht wordt voor een dramatische encounter met de roofdieren. Veel dieren werpen in het groene seizoen hun jongen en dat levert ook bijzonder aandoenlijke schouwspelen van stoeiende jongen en beschermende ouders.

In Botswana komen in het groene seizoen de roofdieren echt in hun element wanneer vanuit de Savuti regio in het Chobe National Park de enorme zebra migratie losbreekt op zoek naar de verse graas vlaktes. Plekken zoals de onherbergzame Kalahari komt tot leven, en duizenden gnoes en zebra’s vinden hun weg naar de Makgadikgadi Pans, nu getransformeerd tot groene grasvlaktes. Buffels en olifanten trekken richting het Nxai Pan National Park, terwijl in het Central Kalahari Game Reserve de grote kuddes springbok worden belaagd door leeuwen en luipaarden.

En dan zijn er overal nog de vogels. Er is een grote diversiteit aan vogelsoorten, maar als de regens komen, dan arriveren ook de trekvogels uit Europa, Azië en andere delen van Afrika. Flamingo's trekken het liefst naar de volgelopen zoutpannen. Voor vogelaars is deze periode echt sensationeel: ijsvogels, zwaluwen, bijeneters en koekoeken, een bont gezelschap van zang en kleur. Alle regio’s zijn zo vogelrijk in het groene seizoen, dat het zelfs voor een niet-vogelaar een opwindende gebeurtenis kan zijn.

Waarom gaat dan niet iedereen op safari in groene seizoen? Nou, het regent natuurlijk, maar niet zo veel. Middag regenbuien kunt u wel verwachten, maar er zullen ook tal van wolkenloze zonnige dagen zijn. Hoe eerder u gaat, hoe beter – de minste regen valt van november tot eind januari. Sommige gebieden overstromen tijdens de regentijd, qua logistiek en bij de activiteiten kan enige flexibiliteit soms gewenst zijn - er kan een omleiding of een route verandering zijn en insecten zijn meer aanwezig dan anders. Maar het is een kleine opoffering als u de natuur op zijn mooist wilt meemaken en een ongeëvenaarde safari wilt beleven.

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Green season safari
Green season safari
Green season safari
Green season safari
Green season safari
Green season safari
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose