info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Chizarira Wildlife Area

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, wandelsafari's en game drives

Chizarira Wildlife Area Zimbabwe


Afwisselend en afgelegen
Chizarira in Zimbabwe is een indrukwekkend en zéér afwisselend gebied met 400 meter hoge bergengtes, droge rivierbeddingen, watervallen en grillige rotsformaties afgewisseld met open savanne en mopane bossen. Het park herbergt een gezonde populatie olifanten, buffels en luipaarden.


Top wildlife gids Leon Varley
Chizarira is het meest afgelegen en het minst bezochte gebied van Zimbabwe. Vanwege de ligging is Chizarira lastig bereikbaar en het is een zogenaamde Wildlife Area. Dit betekent dat u hier waarschijnlijk de enige toerist zult zijn en dat het aanwezige wild ook niet is gewend aan toerisme. Dit vraagt om een geheel andere benadering van het wild, waardoor u alleen met de allerbeste professionele gidsen op pad kunt gaan. Leon Varley  behoort tot één van Zimbabwe’s meest gerenommeerde gidsen met meer dan 35 jaar ervaring. Hij kent het Chizarira National Park op zijn duim en schroomt niet om zéér dichtbij het wild te komen. Het door Leon Varley zeer geliefde Chizarira is een locatie voor de avontuurlijke en ervaren Afrikaganger die een echte off the beaten track locatie zoekt.


Wandelsafari's met Leon Varley
In Chizarira ligt de nadruk op wandelsafari's onder begeleiding van de bewapende wildlife gids Leon Varley. In deze ruige omgeving zijn er nauwelijks wegen of paden aanwezig, daarom zult u het grootste deel van uw tijd dit park te voet gaan verkennen. De wandelsafari's gaan dwars over droge rivierbeddingen, door uitgesleten kloven en laten u genieten van mooie vergezichten. Op deze manier zult u mogelijk niet alleen olifanten en buffels, maar misschien ook een luipaard van dichtbij kunnen observeren en fotograferen. Ook zult u tijdens de wandelingen vele andere kleinere dieren en interessante insecten en reptielen tegenkomen.

Wanneer u te voet gaat, is alles zéér belangrijk, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. U zult niet alleen kennis maken met een boeiende dierenwereld maar ook met de interessante flora en zal uw gids u uitgebreid vertellen over de lokale medicinale toepassingen. Deze gesprekken zijn er niet om uw dagelijkse safari te verdringen maar om u beter te laten begrijpen wat u observeert.

Bekijk onze meerdaagse wandelsafari's in Chizarira. Of doe inspiratie op met onze reissuggesties Zimbabwe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

ChizariraZimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
Chizarira Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose