info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Nkwichi Lodge

Safari Malawi

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en strandvakanties

Nkwichi Lodge - Lake Malawi


Nkwichi Lodge
Vanuit Lilongwe vliegt u met een klein vliegtuigje in een uurtje naar Likoma Island om vanaf daar een boottransfer te nemen naar het Manda Wilderness reservaat. Wanneer u aankomt op het strand van Nkwichi Lodge  zult u verbaasd zijn dat u geen accommodaties ziet, deze liggen namelijk verspreid en verscholen tussen de bomen. De lodge bestaat uit 7 ruime standaard chalets en 2 privé chalet houses. De chalets liggen verspreid over het terrein waardoor optimale privacy is gewaarborgd. Voor romantici is er tevens een en een Lake of Stars bed op het strand.

Elk chalet is individueel ingericht, open fronted en voorzien van één of twee slaapvertrekken, een en-suite toilet/badkamer met een groot stenen ligbad en een douche in de buitenlucht én een eigen dineergelegenheid. Eén chalet - Scotlandi - heeft een eigen privé strand welke ideaal is voor honeymooners of de romantici onder ons.


Privé familiehuizen Nkwichi
De Chalets Houses, Makolo en Songea Sea House, liggen dieper verscholen tussen de bomen en op de rand van het meer. Het Songea Sea House heeft een eigen strand en een luxe dineergelegenheid in de openlucht én op korte afstand ligt een extra chalet voor extra gasten, ideaal voor grotere gezelschappen en families.


Activiteiten & Manda Wilderness Reservaat
Het enorme Lake Malawi heeft een lengte van 560 kilometer en is 80 kilometer breed, het vormt de oostelijke grens tussen Malawi en Mozambique. Op één van de afgelegen en mooie zandstranden van Lake Malawi, in het Manda Wilderness reservaat van Mozambique, is de Nkwichi Lodge gesitueerd.

Het Manda Wilderness reservaat beslaat een gebied tussen de oever van het meer en de Messinge Rivier 40 kilometer naar het oosten. Het oevergebied bestaat uit hellingen met een luchtige bebossing, meer landinwaarts vindt u ook open savanne vlaktes en moerassen. In het reservaat leeft onder meer klein wild zoals busbuck, reedbuck, duiker, velvet en samango apen, maar ook olifanten, nijlpaard en zelfs luipaard kunnen soms worden waargenomen.

De zeer fraaie locatie en het strand zorgen er voor dat relaxen de voornaamste bezigheid is, echter kunt u er voldoende activiteiten ondernemen om u als gast te vermaken zoals duiken, snorkelen, zwemmen, kajakken, paddleboarding en zeilen. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid of onder beleiding van een lokale gids een wandeling te maken door de prachtige bossen in het oevergebied of een bezoekje brengen aan één van de nabijgelegen dorpjes.


Eco-principes
De zeer fraaie Nkwichi Lodge voldoet aan alle normen van eco-architectuur. De lodge is geheel gebouwd uit natuurlijke materialen, zowel het exterieur als het interieur. Nkwichi zet zich actief in voor het natuurbehoud in het reservaat. Daarbij werkt zij nauw samen met de Manda Wilderness Community  zodat ook de lokale bevolking mee kan profiteren van de groei van het toerisme in de regio. Meer dan 75 lokale bewoners zijn werkzaam voor de Nkwichi Lodge waardoor zij indirect meer dan 1.000 familieleden ondersteunt.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Malawi  of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties noord Lake Malawi en het overzicht accommodaties zuid Lake Malawi

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
strandvakantie Lake Malawi
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose