info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Mokore Safari Camp met privé gids en eigen voertuig
Save Valley Conservancy
U$ 320 - 370 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe
De autorit naar het kamp brengt de stemming er al goed in, want het laatste deel van de autorit door het park is over onverharde wegen en gaat dwars door het water van twee rivieren. Mokore Safari Camp is prachtig gelegen in het hart van de noordelijke regio van Save Valley, gesitueerd op een hoge oeverrand van de Turgwe Rivier in de schaduw van grote Nyala bomen. Het is één van die typische safari kampementen welke nog gerund wordt door de eigenaren zelf en dat valt te bemerken in de flexibele houding van het management en de exclusieve safari mogelijkheden. De exclusiviteit van Mokore Camp zit niet in de luxe van de accommodatie en gepoetste safari voertuigen, maar in de goede wildlife locatie en de boeiende safari´s. Wie op zoek is naar een avontuurlijke en onvervalste bushbeleving zal hier zeker aan zijn trekken komen.

Tijdens de dag/avond game drives en wandelsafari´s gaat u naast roofwild tevens op zoek gaat naar neushoorns en wilde honden. Er zijn vrijwel geen wegen door het park en de game drives gaan dwars door het landschap, onderweg kunt u ten alle tijden uitstappen voor een korte wandelsafari. In het kamp heerst geen vaste routine, elke safari dag wordt telkens opnieuw met u ingedeeld en afgestemd op uw interesse. Tevens kan men een aantal interessante activiteiten doen zoals een bezoek brengen aan de Turgwe River Hippo Trust en kennis maken met het bijzondere verhaal van Karen Paolillo. Zij redde in 1992 de laatst overgebleven nijlpaarden uit de opgedroogde Turgwe Rivier. Sindsdien is zij verworden tot gepassioneerd en ervaren onderzoekster en strijdt ze voor het behoud van haar geliefde nijlpaarden. Elk nijlpaard in Save Valley is een afstammeling van de toen laatste Turgwe nijlpaarden en elk heeft een naam gekregen. U kunt voor een klein bedrag een nijlpaard voor een jaar adopteren via Save the Hippos

Ook interessant en leerzaam is een bezoek aan een anti-poaching unit van waaruit dagelijks ongeveer 200 rangers op pad trekken om stropers en vallen op te sporen. Save Valley is een thuishaven voor bedreigde diersoorten met een relatief grote populatie zwarte en witte neushoorns en wilde honden. Mokore Camp is nauw betrokken en deels verantwoordelijk voor de financiering van de anti-poaching units, de staff en het materiaal. Het dag en nacht laten bewaken van één enkele neushoorn kost ongeveer 3.250 USD per jaar!

En voor wie iets unieks wil meemaken, bieden wij in samenwerking met de eigenaar van het kamp de mogelijkheid aanwezig te zijn bij een “lion call”. Een “lion call” houdt in dat er tijdens een game drive ergens vlees wordt opgehangen aan een boom waarna de wilde leeuwen worden gelokt en geroepen. Samen met een gids/researcher zult u de leeuwen observeren en kunt u prachtige close up foto´s maken. (bij reservering melden)

Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe Mokore Camp - Save Valley Zimbabwe
Mokore Camp beschikt over slechts 6 stenen chalets welke verspreid liggen over het tropisch ogende terrein of langs de hoge oeverrand welke mooi uitzicht biedt op de lager gelegen rivier waar geregeld wild komt drinken (seizoensgebonden). Het grote privé terrein is bedekt met een groene laag bodemkruipende plantjes, verspreid staan tropische planten en mooie Nyala bomen met kronkelende stammen en lianen. De chalets zijn elk eenvoudig doch comfortabel ingericht. Ze beschikken over twee single bedden of een tweepersoonsbed met een nachtkastje, een muskietennet, een zithoek, een plafond ventilator en een en-suite toilet/douche. Het centrale deel van het kamp bestaat uit een open boma gebouwd op een houten veranda welke deels hangt over de hoge oeverrand en een mooi uitzicht biedt op de lager gelegen rivier, welke afhankelijk van het seizoen bijna droog staat. Onder de koele rieten boma is een zithoek gecreëerd met houten banken en kussens waar u tussen de safari’s door kunt relaxen in de schaduw. Ook staat hier een lange dineertafel opgesteld waar de gezamenlijke maaltijden worden genuttigd. Tussen de safari’s door kunt u nabij het kamp een kijkje nemen bij een imposante boabab boom, deze zal ongetwijfeld indruk maken.

Mokore Camp steunt twee scholen in nabijgelegen nederzettingen. U kunt deze bezoeken, maar wanneer u een donatie zou willen doen in de vorm van kleding, schriften, pennen, potloden, slijpers, gummen, linialen,Engelse boeken of les kaarten zal dit erg worden gewaardeerd. Eventuele geld donaties zullen worden besteed aan schooltafeltjes en het renoveren van het schoolgebouw.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, laundry service, privé gids met eigen voertuig, privé safari's: dag en avond game drives in open 4WD, sundowners, full day game drives met picnic lunch, wandelsafari’s, rhino tracking, wild dog tracking, bezoek Turgwe Hippo Trust, bezoek anti-poaching unit, op aanvraag “lion call” en professionele Engels sprekende gids.

Exclusief: drankjes en park entreegelden
Sango Private Camp verblijf zonder andere gasten met privé gids en eigen voertuig
Save Valley Conservancy
U$ 800 - 1.000 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe Sango Camp - Save Valley Zimbabwe
Sango Tented Camp is gelegen nabij de Msaize Rivier in een ander deel van het park dan het Mokore Camp. Sango Tented Camp biedt een zeer hoge service standaard in een avontuurlijke sfeer want u bent dag en nacht omringd door de bush. Het tented camp is zeer kleinschalig met slechts 4 luxe walk-in safari tenten op een verhoogd platform en wordt alleen geboekt als privé verblijf vanaf twee personen. Elke tent is eenvoudig doch zeer comfortabel ingericht en voorzien van twin bedden met een muskietennet, bedtafeltjes, kastruimte, klamboe en een en-suite toilet/douche met enkele toiletartikelen. Overdag kunt u relaxen op uw privé terras in de schaduw van de luifel. Of in de lounge van de centrale tent waar zich ook de dineertafel bevindt en waar u gezamenlijk met uw reisgenoten de maaltijden nuttigt.

In het kamp heerst een persoonlijke sfeer en er is geen vaste routine. De safari’s worden elke dag met u gepland en besproken. Dag en avond game drives in open 4WD zijn geheel privé en eindigen op een mooie locatie met een sundowner drankje en gasten kunnen worden getrakteerd op een bush picknick wanneer zij een hele dag op pad gaan. Tijdens de privé game drives kunt u op zoek gaan naar de neushoorn en stapt u onderweg uit om te voet verder te gaan. De privé wandelsafari’s zijn boeiend en worden begeleid door goed getrainde bewapende gidsen die veel weten te vertellen ook over de kleinere details uit de natuur.

Uw verblijf is geheel privé zonder andere gasten inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, privé gids met eigen voertuig, privé safari's: dag en avond game drives in open 4WD, sundowners, privé full day game drive met picnic lunch, privé wandelsafari’s, rhino tracking, wild dog tracking, bezoek Turgwe Hippo Trust, bezoek anti-poaching unit en professionele Engels sprekende privé gids.

Exclusief: park entreegelden


info@zimbasafaris.com
+31(0)20 6103593
+31(0)20 8950566Genoemde prijzen zijn in U$ - indicatief en op basis van twee personen. Wij rekenen geen boekingskosten.

U kunt de reis in Euro of U$ betalen.

Vaak gelden er aanbiedingen, voor meerdere personen, een bepaalde reisperiode of bij een langer verblijf. Vraag het ons gerust. In een reisvoorstel wordt dit altijd vermeld.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose