info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


ZIMBA SAFARIS

MAATWERK IS VAKWERK
Een reis naar Afrika betekent voor velen een droomreis waar lang voor gespaard is en waar men dan ook heel erg naar uitziet. De reis moet in ieder geval die ingrediënten bevatten die aansluiten bij uw wensen en dan ook tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dat kan een standaard pakketreis zijn maar wellicht spreken onze maatwerkreizen u ook aan. En maatwerkreizen zijn niet altijd duurder maar wel zo uniek!

Een maatwerkreis betekent voor ons dat deze ook specifiek voor U is samengesteld. U heeft bepaalde wensen en verwachtingen en wij proberen u zo goed mogelijk daarin te adviseren.

Dat doen wij ook door ons in U te proberen te verplaatsen. Bijvoorbeeld bent u gewaagd en avontuurlijk of juist wat meer ingetogen, bent u erg sociaal met anderen of juist niet, is er een voorkeur voor een bepaalde diersoort, wilt u een relaxte vakantie of wilt u echt reizen etc. etc.

Een echte maatwerkreis is dus geen blik dat men opentrekt, want het samenstellen van een dergelijke reis vergt nu eenmaal tijd en vooral kennis. Afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de reis kan dit een week tot 10 dagen duren. Wanneer een reisorganisatie u binnen 48-72 uur een offerte stuurt dan is dit geen echte speciaal voor U op maat gemaakte reis, maar een al reeds bestaande pakketreis.


FAIR PRICING
Wij werken het liefst niet met tussenhandelaren omwille van 'fair pricing' en omdat persoonlijk contact met de operators en gidsen veel leuker, leerzamer en nuttiger is. De informatie die wij ontvangen is immers uit 'first hand'. En hoewel een tussenhandelaar een gemak kan zijn voor de reisagent, is het nadeel dat zij vaak met voorkeur accommodaties werken met uiteraard een voor hen hogere winstmarge. Dat leidt tot een eentonig reisaanbod en 'easy to sell' reisprogramma’s voor de reisagent.

Een goed eigen netwerk en directe inkoop vergt meer expertise en moeite, maar biedt veel meer keuze en flexibiliteit voor de klant, hetgeen eigenlijk niet mag ontbreken bij het zelf samenstellen van maatwerkreizen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat mocht er onverhoopt een calamiteit voordoen ter plaatse of bij het thuisfront, de lokale operator ons direct op de hoogte kan brengen zonder eerst een tussenhandelaar te contacteren, zodat wij, mocht dat nodig zijn, vanuit Nederland sneller kunnen acteren.


ONZE WERKWIJZE
Bent u geïnteresseerd in een reis breng ons dan op de hoogte van uw wensen, maar ook van de reisperiode en de reisduur, met hoeveel personen u wilt afreizen en eventueel het budget. Een aanvraag kunt u per e-mail of per telefoon doen. Dan ontvangt u van ons kosteloos een vrijblijvend en uitgebreid reisvoorstel, zonder verborgen kosten. Het reisvoorstel is geheel aan te passen bijvoorbeeld verblijfsduur per locatie, vervangende accommodaties of transfers.

De ervaring leert dat telefonisch contact wat gemakkelijker praat en het is altijd prettig om even 'persoonlijk' contact met elkaar te hebben. Doet u de aanvraag per e-mail vermeld dan a.u.b ook uw telefoonnummer want misschien is de aanvraag niet helemaal duidelijk of hebben wij nog wat aanvullende informatie nodig om ons in u te kunnen verplaatsen en met u mee te denken. Wij gaan strict met uw privacy gegevens om en zullen u ook niet bellen wanneer dat niet nodig is. Na uw e-mail aanvraag ontvangt u binnen 24 uur een ontvangstbevestiging en gaan wij voor u aan de slag.

Wij streven er naar om u binnen een week een reisvoorstel toe te sturen. Echter vaak kan het zelf samenstellen van een maatwerkreis enkele dagen langer duren, dit is afhankelijk van de complexiteit van de reis. Ook willen we graag vernemen of u specifieke wensen, verzoeken heeft omdat er iets te vieren valt, een verjaardag, een jubileum of een andere feestelijke gelegenheid. Wij houden daar graag rekening mee.

Pas wanneer u helemaal tevreden bent en u de reis wilt reserveren ontvangt u een reserveringsformulier. Dit reserveringsformulier kunt u op uw computer invullen en per email aan ons retourneren. Na ontvangst van het reserveringsformulier zullen wij de beschikbaarheid nagaan van alle reisonderdelen en deze in optie zetten. Wanneer de opties aan ons zijn bevestigd wordt u hiervan op de hoogte gebracht en kunnen de internationale vluchten worden geboekt. Zodra deze zijn geboekt worden de opties omgezet in een definitieve boeking. Daarna ontvangt u de factuur waarin een aanbetaling wordt gevraagd.

Ongeveer 8 weken voor vertrek nemen wij de reis met de operators nog eens door en worden alle details afgerond - tot die tijd kunt u nog kosteloos onderdelen/activiteiten toevoegen, mocht u dat willen. Ongeveer 2 tot 3 weken voor uw vertrek ontvangt u van ons een voucher welke u mee op reis dient te nemen en desgewenst te laten zien. Op de voucher vindt u alle reisdetails nog eens terug alsmede enkele contactgegevens van de betreffende medewerkers in het land waar u naar toe reist en een noodnummer van Zimba Safaris waarop wij in noodgevallen, 24 uur per dag te bereiken zijn.

Vraag ons gerust naar informatie of maak uw wensen aan ons kenbaar en wij sturen u vrijblijvend een mooie en uitgebreide offerte.


GARANTIEFONDS GGTO
Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators – GGTO.
De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Voor deze garantiestelling wordt een vast bedrag van 7,50 euro per boeking in rekening gebracht aan de consument. Het garantiefonds geldt ook voor consumenten uit Luxemburg en België.

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Mocht u een reis (onderdeel) bij Zimba Safaris boeken en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator. Houdt u er dan rekening mee dat datgene u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden valt. In Afrika bestaat nog geen beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen veilig stelt, zoals in Europa. Veel Afrikaanse operators claimen aangesloten te zijn bij SATSA of andere beroepsverenigingen echter de dekkingen en vergoedingen die zij bieden zijn zeer beperkt en in geval van in gebreke zijn of een faillissement worden deze vaak per reisonderneming uitgekeerd in plaats van per reiziger.

Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse beroepsvereniging VvKr , is voorzien van een goede aansprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis voor hetzelfde bedrag!


WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose