info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


North Luangwa National Park

Safari Zambia

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en wandelsafari's

North Luangwa National Park Zambia


Afgelegen wildernis
Het North Luangwa National Park is een ware wildernis, onaangetast en het kent nauwelijks toerisme. Het park is het best te bereiken met een klein vliegtuigje dat u naar de Mwaleshi Airstrip brengt. Net als het South Luangwa National Park grenst North Luangwa aan de oever van de Luangwa Rivier met in het westen de 1.000 meter hoge Muchinga bergen. Daarnaast stromen er nog twee andere grote rivieren door het park, de Lufila Rivier en de kristalheldere Mwahlesi Rivier welke na een reeks stroomversnellingen als een waterval de vallei in stort. Langs de rivieren treft u de grootste kuddes wild aan. In het droge seizoen trekt het water zich terug en gaan de dieren naarstig op zoek naar de overgebleven poelen om te overleven.

Vanwege de afgelegenheid en de strenge restricties wordt het park in al zijn ongereptheid behouden en zult u gedurende uw safari dan ook hoogstwaarschijnlijk geen enkele toerist tegenkomen. Er zijn een paar wegen en slechts enkele kleinschalige safari operators die toestemming hebben om hun kamp in het park op te zetten, dit maakt dat North Luangwa absoluut een exclusieve en avontuurlijke safari ervaring is. Voor het regenseizoen zullen de meeste kampementen worden afgebroken en wordt het gebied vrijwel ontoegankelijk.


Verschillen North en South Luangwa
North Luangwa kent in zijn algemeen dezelfde flora en fauna als het South Luangwa National Park, er leeft een grote variëteit aan wild en vogels. Het national park bestaat voornamelijk uit mopane bossen afgewisseld met ivoorpalmen, zanderige rivierbeddingen, dichtbegroeide oevers en open grasvlaktes. Echter het landschap is in vergelijking met South Luangwa National Park een stuk droger. In het droge seizoen van juni t/m oktober kan men de beste wandelsafari´s doen, u ervaart hier nog het echte Afrika gevoel in de nabijheid van het vele wild dat niet gewend is aan mensen. De kans om getuige te zijn van een boeiende encounter of het aanschouwen van grote kuddes buffels en groepen leeuwen, is niet onwaarschijnlijk. Ander wild dat u hier kunt aantreffen is de wildebeest, hyena, zebra, puku, bushbuck, hartebeest, wilde hond en impala. Olifanten en luipaarden zijn zeker aanwezig, maar in mindere aantallen dan in het South Luangwa National Park.

Het North Luangwa Conservation Project is begonnen met het herintroduceren van de zwarte neushoorn, in 2003 werden de eerste dieren ingevlogen vanuit Zuid-Afrika. In de tussentijd zijn er meer neushoorns bijgekomen maar ook enkele gestorven, het huidige aantal ligt momenteel rond de 27 neushoorns. Het Rhino Sanctuary omvat ongeveer 300 km² waar bijna alle uitgezette dieren leven. Dit geeft u een kleine kans om tijdens uw safari in Zambia zelfs weer de zwarte neushoorn te kunnen spotten.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties North Luangwa

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
North Luangwa National Park Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose