info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Kanosafari's Zambezi Rivier

Kanotrajecten in Zimbabwe van 3 tot 10 dagen

Luxe en budget maatwerkreizen, kanosafari's en wandelsafari's

volgende pagina >

Kariba - Chirundu
3 dagen/ 2 nachten


Na een overnachting in Kariba vertrekt u vroeg in de ochtend met een open truck naar de Kariba Gorge, een rit van ongeveer 1,5 uur. Onderweg wordt er in een lokaal dorpje extra proviand en water gekocht, u kunt zelf ook nog wat kleine inkopen doen en een indruk krijgen van het dagelijkse leven.

De kano's en alle kampeerbenodigdheden liggen al op u te wachten in de Kariba Gorge. Na een afdaling te voet zult eerst een korte briefing en instructies ontvangen van uw gids voordat u rustig begint de rivier af te peddelen. Zodra u de kano instapt en de prachtige kloof tussen de bergen bij Kariba uit peddelt begint er een oase van rust. Het is er héél stil en u hoort alleen nog het geluid van de natuur en haar bewoners. Dit kanotraject is bovenal prachtig qua natuur en niet te evenaren, maar is qua wildlife de minst uitdagende. Wel heeft zult u tijdens dit door de brede diepe rivier minder groepen nijlpaarden hoeven te omzeilen. De beleving van de bergpas en de natuur zijn overweldigend terwijl u rustig de rivier af glijdt turend naar vogels, krokodillen en bavianen.

Nadat u de bergpas verlaat wordt verderop de Zambezi Rivier een heel stuk breder, het landschap wordt vlakker en enkele zandbanken komen in zicht. Op de begroeide oevers maakt men kans om olifant of buffel te zien en de eerste groepen nijlpaarden kondigen zich aan.

Op het heetst van de dag wordt er gestopt langs de oever voor een pauze en een welverdiende lunch. Er wordt gelegenheid geboden voor een verfrissend bad in het lage water, in de nabijheid maar op voldoende afstand van de nijlpaarden... een buitengewone beleving. Tegen het einde van de middag wordt er een plekje gezocht op een eilandje of op een zandbank voor de overnachting in kleine transparante koepeltenten.

Op de laatste dag kunt u op verzoek onderweg een Batonga dorpje bezoeken en kennismaken met de levenswijze van de lokale bevolking. Aan het einde van het kanotraject staat er in Chirundu een open truck voor u klaar om u terug naar Kariba te brengen - reistijd ongeveer 2 uur.

Prijsindicatie 2022:
November t/m mei USD 668 p.p.
Juni t/m oktober USD 809 p.p.


Chirundu - Mana Pools
4 dagen/ 3 nachten

Vanuit uw hotel in Kariba vertrekt u in de vroege ochtend met een open truck naar Chirundu, een rit van ongeveer 2,5 uur. Onderweg wordt er in een lokaal dorpje extra proviand en water gekocht, u kunt zelf ook nog wat kleine inkopen doen. In Chirundu liggen de kano's al op u te wachten. U peddelt u rustig stroomafwaarts de rivier af en wordt er op het heetst van de dag langs de oever of op een eilandje gestopt voor een pauze en uitgebreide lunch.

Dit kanotraject van Chirundu naar Mana Pools heeft een meer avontuurlijk karakter dan het eerste traject van Kariba naar Chirundu. Kort na Chirundu verandert de brede Zambezi Rivier in een bijna delta-achtige watervlakte, een netwerk van vele kanalen en eilandjes. Hier peddelt u tussen twee natuurreservaten door: het Lower Zambezi NP aan de Zambiaanse kant en het Mana Pools NP aan de Zimbabwaanse kant. De afgebrokkelde wanden van de oever worden wat hoger en zijn soms doorboord met holen van de bontgekleurde bijeneter en zodra u aankomt varen, vliegen ze met honderden tegelijk hun nest in en uit.

Op het heetst van de dag wordt er gestopt langs de oever voor een pauze en een welverdiende lunch. Tegen het einde van de middag wordt er een plekje op een eilandje of op een zandbank gezocht voor de overnachting in kleine transparante koepeltenten.

Groepen nijlpaarden omzeilen zijn een opwindende belevenis en wanneer u het nationaal park nadert des te meer kanalen en zandbanken u tegen zult komen waar watervogels, krokodillen, nijlpaarden, buffels en olifanten gezien kunnen worden. Tijdens dit kanotraject zult u gecharmeerd raken van de afwisselende omgeving: vlakke landschappen, heuvels, smalle kanalen, veel eilandjes en veel wild. Dit kanotraject is eigenlijk één van de mooiste kanotrajecten van de Lower Zambezi. Aan het einde van het kanotraject staat er een open truck voor u klaar om u weer terug naar Kariba te brengen - ongeveer 4,5 uur.

Het is ook mogelijk om aan het einde van dit kanotraject aansluitend enkele dagen te verblijven in een luxe tented camp in Mana Pools waar u naast game drives ook fascinerende wandelsafari's kunt ondernemen. Zeer close encounters zijn niet zelden! Bekijk ook eens onze wandelsafari's in Mana Pools en het overzicht accommodaties in Mana Pools

Prijsindicatie 2022
November t/m/ mei USD 763 p.p.
Juni t/m oktober USD 912 p.p.


Mana Pools - Chewore
4 dagen/ 3 nachten

Vanuit Kariba vertrekt u vroeg in de ochtend met een open truck naar Mana pools, een rit van ongeveer 6,5 uur. In principe is er onderweg geen stopover, tenzij u dit zelf wenst. U behoeft een eerste nacht in Mana Pools in fully inclusive tented camp gelegen aan de oever van de Zambezi Rivier. Na de lange autorit kunt u bij aankomst eerst genieten van een uitgebreide lunch en een korte siësta. In de namiddag is er tijd voor een game drive in open 4WD door Mana Pools.

De volgende ochtend vroeg zult u na het ontbijt eerst een korte briefing en een aantal instructies van uw gids ontvangen. Daarna gaat u de rivier op. In de middag wordt er op het heetst van de dag gestopt op een mooie plek langs de de oever voor een pinic lunch en is er tijd voor een korte siësta.

Dit kanotraject van Mana Pools naar Chewore heeft een avontuurlijk karakter. De Zambezi Rivier is een bijna delta-achtige watervlakte, een netwerk van vele kanalen, eilandjes en zandbanken. Het meeste wild zult u tegenkomen langs de oevers van Mana Pools: groepen nijlpaarden, vele watervogels, krokodillen, nijlpaarden, buffels, olifanten en het zou zomaar kunnen dat u een leeuw ziet. Naarmate u het Mana Pools NP verlaat en de Chewore Safari Area nadert zal het wild spotten geleidelijk schaarser worden en zult u wat minder groepen nijlpaarden tegenkomen in vergelijking met eerste deel van dit traject.

In de namiddag peddelt u weer rustig verder de rivier af tot er een mooi plekje op de oever of op een zandbank is gevonden waar u zult overnachten. Aan het einde van het kanotraject staat er een open truck voor u klaar om u weer terug naar Kariba of Mana Pools te brengen.

Prijsindicatie 2022:
November t/m/ mei USD 773 p.p.
Juni t/m oktober USD 922 p.p.


Alle kanosafari's zijn inclusief:

- maaltijden
- gefilterd water & limonade
- thee & koffie
- wijn bij het diner
- transfers van/naar Kariba
- alle kampeerbenodigdheden
- twee gidsen en zendapparatuur
- korte briefing en veiligheidsinstructies ter plaatse

Geen kano ervaring vereist om deze kanotrajecten te kunnen ondernemen.

Exclusief: extra drankjes, camping fees en park entreegelden


volgende pagina >
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose