info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Savuti regio

Safari Botswana

Luxe maatwerkreizen, fly in Safari's, kampeersafari's en lodgesafari's

Savute Botswana


Spectaculair Savuti
Binnen het Chobe National Park is de zuidwestelijke Savuti regio waarschijnlijk het meest bekend en vaak beschreven als één van de beste safari gebieden van het Afrikaanse continent. De rotsachtige aardlagen, zandvlaktes en typerende uitgestrekte savannes in combinatie met een verschroeiend hete zon geven Savuti de aanblik van een bijna woestijnachtig landschap.

Hyena’s leven er in zulke aantallen dat onderzoekers hebben vastgesteld dat de leeuwen ongeveer 20% van hun prooi aan de hyena’s verliezen. Niet voor niets was de Savuti regio het decor van diverse wildlife documentaires van National Geographic en staat zij bekend om haar spectaculaire wildlife taferelen met leeuwen en buffels.


Safari's & wildife
Het Savuti Game Reserve grenst aan het Linyanti Game Reserve met in het zuiden de Savuti Marsh, een droge savanne dat nieuw leven wordt ingeblazen wanneer in het regenseizoen het opgedroogde Savuti Kanaal vol water stroomt. Dit zorgt er voor dat het gebied tussen de steeds opdrogende Savuti Kanaal en de Linyanti in het naderende droge seizoen langzaam in een moeras veranderd. Nijlpaarden en krokodillen concentreren zich in grote aantallen in de opdrogende waterpoelen en de moerassen.

De safari’s in Savuti bestaan uit game drives.Off road rijden, wandelsafari’s en avond game drives zijn in dit reservaat niet toegestaan. Tussen november en december, net voordat de regen begint te vallen, migreren duizenden zebra’s en wildebeesten vanuit de Linyanti door de Savute regio richting het zuiden in afwachting van de regens en het verse gras. Olifanten, buffels en ander wild beginnen weg te trekken van de Linyanti Rivier en zich te verspreiden naar ondergelopen Savute Marsh regio. Rond februari/maart vertrekt het geëmigreerde wild weer terug via dezelfde route richting de noordelijke Linyanti Rivier.

Savuti is in elk seizoen lonend om te bezoeken, het gehele jaar door is er genoeg wild te vinden. Wanneer u hier minimaal 3 á 4 dagen verblijft zult u hoogst waarschijnlijk de meest voorname dieren aantreffen zoals giraffen, olifanten, zebra's, impala's, roan en sabelantilopen, wildebeesten, kudu's, waterbucks, buffels, leeuwen, hyena's, jakhalzen en misschien zelfs cheeta, luipaard of wilde honden.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Botswana of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Savuti

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
Savuti regio in Botswana Chobe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose