info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Save Valley Conservancy

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en rhinotracking

safari Save Valley Zimbabwe


Save Valley 'een onontdekte parel'
Save Valley Conservancy in Zimbabwe behoort tot de grootste en mooiste beschermde conservaten van Afrika waar u geweldige privé safari's kunt ondernemen. De ligging, het verschil in hoogte en terrein zorgen voor een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het conservaat is gelegen in een vallei omringd door heuvels en bergen, het landschap wordt doorkruist door enkele rivieren en is deels rotsachtig wat doet denken aan de Matobo Hills. Het landschap wordt afgewisseld door kleine savanne vlaktes, bosachtig terrein, lage struikgewassen, drassige waterpoelen, zanderige of rotsachtige rivierbeddingen en veel imposante baobab bomen welke tussen de grote rotsen uitgroeien. Het regenseizoen transformeert het park bijna onherkenbaar, maart t/m begin juni zijn uitzonderlijk mooie maanden.


Privé safari's
Save Valley is een conservaat, een thuishaven voor bedreigde diersoorten en de Big Five. Hier zult een echt een off the beaten track gevoel krijgen waarbij de wandelsafari's en game drives drwars door de ruige bush gaan over ongebaande paden. De safari's worden uitsluitend privé met een professionele privé gids ondernomen zonder andere gasten erbij. De avond game drives kunnen extra sensationeel worden gemaakt als de gids een stuk vlees in de bush ophangt om de leeuwen te lokken, een zogenaamde "lion call", waarbij u van dichtbij sublieme foto's kunt maken.


Wildlife & conservatie
Voor wie speciaal naar Zimbabwe komt voor de neushoorns is Save Valley met 280 neushoorns een uitstekende bestemming. In Save Valley ligt de nadruk op het beschermen en behouden van zeldzame en bedreigde diersoorten en het in stand houden van hun leefgebied zodat ook toekomstige generaties kunnen overleven. Naast het monitoren en fokken van de neushoorn houdt Save Valley Conservancy zich bezig met succesvolle anti-poaching programma's.

Ruim 200 anti-poachers trekken er dagelijks op uit om de neushoorns en ander wild in de vallei te beschermen tegen mogelijke stropers. Daarnaast onderzoeken en monitoren zij nauwlettend de bewegingspatronen, onderlinge conflicten en competities, doodsoorzaken en genetische verschillen. Ook is er een vergelijkbaar project met leeuwen, wilde honden en nijlpaarden actief in het conservaat.

Save Valley is een goede locatie om wilde honden te kunnen zien. Naast de Big Five is er tal van ander groot wild te vinden waaronder kuddes zebra's, wildebeesten, giraffen, luipaard, cheeta, jackals, elanden, sabel antilopen, kudu's, waterbucks en nog veel meer. Maar ook veel reptielen zoals slangen, monitor lizards en gecko's zijn er te vinden. De maanden november t/m maart zijn erg aantrekkelijk voor vogelaars, met meer dan 600 vogelsoorten kunnen zij hier werkelijk hun hart ophalen.


Reisroute
Save Valley ligt in het zuidoosten van Zimbabwe en heeft een oppervlakte van 3.400 km˛. Het is een wildlife conservatie gebied dat samen met Gonarezhou NP deel uit maakt van het Greater Limpopo Transfrontier Park. Save Valley is wat lastig te bereiken omdat het in combinatie met de meer bekende bestemmingen in Zimbabwe 'off road' is. Een wegtransfer neemt veel tijd in beslag en een klein vliegtuigje kan soms een kostbare aangelegenheid zijn tenzij u met meerdere personen reist. Maar juist vanwege de afgelegenheid en de onbekendheid, met dit gebied bent u vrijwel verzekerd van een unieke bestemming waar u nauwelijks toerisme tegenkomt. Save Valley is te combineren met een verblijf in Gonarezhou, Matobo Hills of Mana Pools. Mocht u geďnteresseerd zijn geraakt neem dan gerust contact met ons op en wij zullen de mogelijkheden graag met u bespreken.


Beste reistijd
Het droge seizoen, medio april tot eind november is de beste periode om veel wild te spotten, hoe later in het seizoen des te meer het wild naar de waterpoelen trekt en de kans op spectaculaire encounters toeneemt. Eind november t/m februari valt onder het regenseizoen waarvan de meeste regen in januari en februari valt. Het regent er niet de hele dag door maar slechts een paar uur per dag. In dit zogenaamde regenseizoen zijn de natuurverschijnselen bijzonder fraai, het ontluiken van de flora, het pasgeboren wild en de kleurige wolkenpartijen voorafgaand bij een onweersbui zijn een aanvullende beleving.


Bekijk onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Save Valley

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Game drive in Save Valley Conservancy
Game drive in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Game drive in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose