info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Arusha National Park

Safari Tanzania

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

Arusha National Park Tanzania


Arusha National Park
Hoewel de voorkeur vaak uit gaat naar de bekende grote parken in Tanzania is Arusha National Park ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De grootste attracties van het park zijn de spectaculaire landschappen, de weelderige flora en het wild. In tegenstelling tot vele andere noordelijke parken blijft de flora in dit park het hele jaar door groen en omvat moerassen, waterpoelen, watervallen,stijle rotsen en bergengtes én niet te vergeten de prachtige uitzichten op Mount Meru en Kilimanjaro.

Het Arusha National Park is te verdelen in drie gebieden: Momella Lakes, Mount Meru en de Ngurdoto Crater. Arusha herbergt een grote populatie giraffen en is een thuishaven voor olifanten, buffels, waterbucks, bushbucks, duikers en dikdiks. Maar ook roofdieren zoals hyena en luipaard komen hier voor. Door de mooie en gevarieerde natuur leent het park zich uitstekend voor fascinerende wandelingen onder begeleiding van een professionele gids. Tevens kunt u er game drives en zelfs een kanosafari over Momella Lakes ondernemen.


Momella Lakes
In het noordoosten van het park, in een vallei met groene heuvels, zijn een zestal meren te vinden tezamen genoemd de Momella Lakes. Lake Kusare is een klein moerassig meertje dat tijdens het regenseizoen grote aantallen waterbuck aantrekt. Lake El Kekhotoito droogt gedurende de wintermaanden volledig op en verwordt dan tot een vlakte met kleine stroompjes waar men buffels, giraffes, zebra's en kleine antilopen kan aantreffen. Echter de grootste en ook meest interessante meren zijn 'Big Momella Lake' en Little Momella Lake' waar regelmatig buffels en bushbuck komen drinken en nijlpaarden te vinden zijn. Het rijke natrium gehalte en de vorming van algen maken deze meren alkalisch waardoor zij tevens het gehele jaar door een voed,- en rustplaats zijn voor groepen flamingo's. Naast een game drive op de oevers is een tripje met de kano een mooie manier om deze meren te verkennen.


Mount Meru Crater Tour
Met een hoogte van 4.566 meter is Mount Meru de tweede hoogste berg in Tanzania. Afgezien van enkele hete stoomwolken is Mount Meru tot aan vandaag de dag een slapende vulkaan met indrukwekkende en unieke landschappen voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers.

Gezien vanuit het zuiden heeft de berg de typische kegelvorm van een vulkaan, maar gezien vanuit het oosten biedt het een heel andere aanblik. De ingestorte oostelijke kant van de berg en de overblijfselen van de erupties in de krater zijn stille getuigen van de intense vulkanische activiteiten die ooit hebben plaatsgevonden. De aantrekkingskracht schuilt in het bergregenwoud met de sprookjesachtige aanwezigheid van reusachtige bomen met lianen en grote bovengronds liggende wortels, de zachtjes kabbelende stroompjes en watervallen, met wanden begroeiide mossen en tropische varens, wilde orchideën en vlinders.

Voor wie geen zin heeft of de berg gewoonweg niet kan beklimmen kan de krater bezoeken per voertuig. U wordt dan naar 2.500 meter hoogte gebracht waarbij u drie verschillende vegetatie zones doorkruist beginnend van savanne, naar bos, tot een dichte jungle. Onderweg ziet u de flora en fauna veranderen en op 2.500 meter hoogte stapt u uit de auto om met een bewapende ranger een twee uur durende wandeling naar de krater te ondernemen. Daarna keert u terug naar het voertuig en rijdt u weer bergafwaarts. Onderweg bij een waterval wordt u getrakteerd op een picnic lunch waarbij u tevens een mooi uitzicht heeft op de glooiende vlaktes met als decor de Kilimanjaro op de achtergrond. Na de lunch vervolgt u een korte wandeling naar de Tululusia Falls. Een Mount Meru Crater tour neemt een volledige dag in beslag.


Ngurdoto Crater Tour
De Ngurdoto Crater heeft een doorsnee van ongeveer 2,5 kilometer en wordt ook wel 'little Ngorongoro Crater' genoemd vanwege vanwege haar vergeten schoonheid en rijkdom aan wild. Net als de Ngorongoro Crater is ook Ngurdoto een ingestorte vulkaan waarvan de top in zijn eigen krater is gevallen. De weg naar de krater gaat via een stijle onverharde weg dwars door een tropische berglandschap met watervallen, reusachtige bomen en varens. De helft van de kratervloer beslaat een moerassig gebied waar buffels, everzwijnen, giraffen en zo nu en dan olifanten zich tegoed doen aan het malse gras.

Een bezoek aan de Ngurdoto Crater wordt gecombineerd met een game drive in het Arusha National Park of een adembenemende drie uur durende wandeling op de rand van de krater. Liefhebbers kunnen ook een volledige dag een 'Crater Hike' ondernemen. Na het ontbijt wordt u naar de kraterrand gereden om vandaar al wandelend af te dalen naar de kratervloer. De wandeling gaat door een jungle-achtig landschap en open weidelandschap met waterpoelen en enorme papyrusplanten waar buffels en everzwijnen zich soms schuilhouden. Beide activiteiten nemen een volledige dag in beslag.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Arusha

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Arusha National Park Tanzania
Arusha National Park Tanzania
Momella Lake flamingos Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Mount Meru wandeling Tanzania
Ngurdoto-Crater Tanzania
Ngurdoto-Crater Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose