info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Lake Kariba - Safari Lake Cruise

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari lake cruises en wandelsafari's

Lake Kariba Houseboating en wandelsafari's


Privé Safari Lake Cruise zonder andere gasten!
Een privé Safari Lake Cruise is een fantastische manier om de unieke wildernis en het wildlife in en om Lake Kariba in Zimbabwe te beleven. Een privé Safari Lake Cruise  bezorgt u een heerlijk relaxed vakantiegevoel afgewisseld met spannende wandelsafari's in Matusadona onder begeleiding van een privé gids. Privé betekent dat er geen andere gasten meegaan tijdens deze cruise.

U komt op plekjes die alleen op deze wijze te bereiken zijn en waar u nauwelijks of geen andere toeristen tegen zult komen. Vanaf de houseboat onderneemt u met uw privé gids boeiende wandelsafari's in het Matusadona National Park en tussen de safari's door vaart de boot naar een andere locatie terwijl u op het dek een siësta kunt houden en zult genieten van de koele bries en het mooie uitzicht. Een privé Safari Lake Cruise biedt u alle comfort en faciliteiten van een hotel. De boten zijn er in verschillende uitvoeringen van klein tot groot van eenvoudig tot super de luxe.

Een gemiddelde middenklasse boot is ongeveer 17 tot 20 meter lang en voorzien van een binnen lounge met eethoek, enkele slaapvertrekken met toilet/douche, een ventitalor en airconditioning, een achterdek met een zithoek, buiten dineertafel en bar, een bovendek met matrassen of ligbedden om te zonnen en als staff een kok en een gastheer. De boten beschikken vaak over een kleine jacuzzi of waterkooi waarin u op het meer een frisse duik kunt nemen en de luxe of grotere boten beschikken zelfs over een klein zwembad. Wie het aanspreekt kan bij erg warm weer op het dek overnachten op comfortabele matrassen en onder een klamboe om te ontwaken met een prachtige zonsopgang en het geluid van knorrende nijlpaarden.

Voorbeeld reizen met een privé safari lake cruise: 14 dagen - Bush & Lake Safari / ROUTE A of 14 dagen - Bush & Lake Safari / ROUTE B

Een privé Safari Lake Cruise voor 2 personen boekt u al vanaf ± USD 600 p.p. per nacht inclusief alle faciliteiten, maaltijden, park entreegelden, privé safari's en privé gids. Dit is vergelijkbaar met een overnachting in een luxe kampement waar u de safari's én het verblijf met andere gasten zult moeten delen. De exacte prijs is afhankelijk van het type boot en van het aantal personen met wie u reist. Hoe groter uw reisgezelschap des te voordeliger is de prijs. Het minimale verblijf is 3 nachten, 4 of 5 nachten is aan te bevelen en zeker niet te lang.

Onderneem privé wandelsafari's & bootsafari's
Tijdens de safari lake cruise gaat er een professionele bewapende privé gids mee voor de wandelsafari's. Juist door de combinatie van een privé cruise met wandelsafari's krijgt u een uitstekend beeld van wat een houseboat & lake cruise arrangementen  zoal te bieden heeft. Vroeg in de ochtend en in de namiddag meert de boot aan telkens op een andere locatie langs de oevers van het Charara of het Matusadona National Park.

Met een kleinere tender boot speurt u de oevers van het meer af op zoek naar wild en gaat u aan wal voor een spannende wandelsafari. De wandelingen worden in gematigd tempo gedaan en er worden voldoende rustpauzes ingelast. Tijdens een wandeling door de wildernis kunt u oog in oog komen te staan met olifanten, buffels, impala's, leeuwen en nog veel meer. Op het heetst van de dag, tussen de wandelingen door, wordt er op de boot een uitgebreide maaltijd geserveerd waarna u op het dek in de schaduw of in de zon kunt relaxen en genieten van een koele bries en de fraaie omgeving terwijl de boot weer verder vaart. In de namiddag kunt u kiezen voor een wandelsafari of een bootsafari. Tegen zonsondergang vaart u terug naar de boot terwijl u kunt genieten van een drankje en de spectaculaire sundowner cruise.

Wie het leuk vindt kan een vissafari ondernemen. Tijdens de privé Safari Lake Cruise kunnen er vishengels aan boord worden verzorgd. Met deze bezigheid zult u zich kostelijk vermaken tussen de safari’s door of in de avond wanneer de vissen actief worden. U zult ongetwijfeld beet hebben! Het meer is beroemd om de Tiger Fishing en jaarlijks vindt er het beroemde Tiger Fish Tournament  plaats. Het is een opwindende beleving en een waar spektakel om een wilde tegenspartelende Tiger Fish binnen te halen en absoluut een fotowaardig moment. Lake Kariba herbergt meer dan 40 vissoorten waaronder brasem, tilapia en katvis. De lokale bemanning en de gids zullen u graag vergezellen tijdens deze bezigheid. Van de vis die gevangen is zal voor u ter plaatse een lekker hapje worden bereidt of de bemanning zal het mee naar huis nemen.

Boten in alle soorten en maten
Er zijn boten in verschillende uitvoeringen vanaf 2 personen tot groepen van 85 personen, van eenvoudig tot luxueus en alle worden bemand door een gekwalificeerde kapitein & bemanning. Hier kunt een een indruk krijgen van de verschillende type privé boten. Een Safari Lake Cruise is geheel PRIVÉ! Welk type boot u ook kiest, een Safari Lake Cruise is tot in de puntjes verzorgd. Elke boot beschikt ook over één of meerdere kleinere boten. Deze zijn beter manoeuvreerbaar en kunnen daardoor ook in de smallere kanalen of inhammen komen waardoor u makkelijker aan wal kunt gaan. Tevens worden ze gebruikt voor de sundowner cruises en voor de vissafari's.

Het is ook mogelijk om een Safari Lake Cruise te combineren met een verblijf in een lodge of tented camp in Matusadona. In plaats van een vlucht of een speedboot transfer, maakt u dan gebruik van de Safari Lake Cruise om u naar Matusadona te brengen.

Bekijk al onze safari lake cruises arrangementen of doe inspiratie met onze reissuggesties Zimbabwe Of browse door het overzicht accommodaties Matusadona

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Lake Kariba wandelsafari's
Wandelsafari Matusadona Zimbabwe
Houseboat Matusadona Zimbabwe
Lake kariba Houseboat
Houseboat Matusadona Zimbabwe
Houseboat Matusadona Zimbabwe
foto: familie Daems, Matusadona
Houseboat Matusadona Zimbabwe
foto: collega Jeany, Matusadona
Houseboat Matusadona Zimbabwe
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose