info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Central Kalahari Game Reserve

Safari Botswana

Luxe en budget maatwerkreizen, kampeersafari's en lodge safari's

safari Central Kalahari Botswana


Central Kalahari Game Reserve
Het woestijnachtige hart van het droge zuiden, het Central Kalahari Game Reserve (CKGR) is ten alle tijden een bijzondere plek om een safari te ondernemen. Imposant en onmetelijk, afgelegen en verlaten, de stilte en dan het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond. De Kalahari is het grootste reservaat in Botswana en heeft een bijzondere schoonheid, gekenmerkt door een uitgestrekt overwegend vlak landschap bedekt met grassen, zoutpannen, begroeide zandduinen en oude rivierbeddingen. De meeste gevarieerde bos begroeiing vindt men in het noordelijk en zuidelijk deel van het park. In het noordelijk deel van het reservaat bevindt zich het meeste wild en wordt daarom het meest bezocht.


Game drives in Kalahari
Tijdens een bezoek aan de Central Kalahari ligt de nadruk vooral op de game drives langs verschillende waterpannen op zoek naar het grote wild. Helaas mag men in dit park niet ‘off road’ rijden of een avond game drive ondernemen, wat game viewing soms kan limiteren. U doet er verstandig aan om op safari een goede verrekijker mee te nemen. Door het hekwerk dat om het reservaat is gebouwd, zult u van de migrerende wildebeesten, zebra’s en ander wild uit de noordelijke Linyanti en Savuti in de Kalahari niets merken. Maar de Kalahari heeft een goede wildstand welke het hele jaar gelijk blijft.

Tijdens de game drives kunt u kuddes wildebeesten en zebra's tegenkomen of giraffe, oryx, wilde hond, het is slechts een greep uit het wild wat u zoal kunt spotten. Central Kalahari is een goede locatie om leeuwen (in het bijzonder de zwart gemaande leeuwen) te spotten en met een beetje geluk ziet u luipaard of cheeta. Al het wild heeft zich weten aan te passen aan de droge omstandigheden, maar typische woestijndieren vindt men hier ook evenals jackal, vos, struisvogel en vele soorten reptielen.

Zodra in november de eerste regen valt transformeert de dorre grasvlakte en verzamelen zich grote groepen gemsbokken en springbokken om van het verse gras te grazen. Veel dieren werpen hun jongen in deze periode welke zij moeten beschermen tegen roofwild. Juist in het regenseizoen kan men grote groepen wild spotten en maakt men kans op spectaculaire taferelen van jagende roofdieren. In het droge seizoen leeft het wild meer verspreid en concentreert zich bij de schaarse waterbronnen.


Deception Valley
De noordwestelijke Deception Valley is de bekendste zoutpan in het park. Gevormd op een eeuwen oude opgedroogde rivierbedding, bedekt met een grasvlakte en kleine eilandjes van struikgewas en bomen. De naam 'Deception' komt doordat het droge oppervlak van de zoutpan door luchtspiegeling soms vol lijkt te staan met water, totdat men teleurgesteld anders constateert. De pan is een geliefde plek om wild te spotten, want het wild gebruikt de schaduw van de bomen graag als rustplek tijdens de hitte. Niet zelden kan men overdag leeuwen vinden relaxend in de schaduw van de bosjes. Een bezoek aan Deception Valley neemt een hele dag in beslag en is vaak niet standaard inbegrepen wanneer u in een accommodatie verblijft.


San Bushmen
Naast game drives kan men in Central Kalahari een wandeling ondernemen met de San. De San Bushmen zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied en leven nog steeds in het reservaat. Ze leefden een nomadisch jager bestaan, alleen op basis van wat ze nodig hadden om te overleven. Hun traditionele levensstijl is bijna verdwenen, maar sommige 'bush survival' kennis en vaardigheden worden nog steeds doorgegeven van generatie op generatie. Accommodaties in de Kalahari huren regelmatig iemand in die van de 'bushman' afkomstig is. Gekleed in traditionele dierenhuiden en vergezeld van een pijl en boog vermaken zij de toeristen met de leer over hun overlevingstechnieken. Het is een educatieve en interessante ervaring om tijdens een wandeling over de lokale overlevingstechnieken en jagersgebruiken te leren.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Botswana of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Kalahari

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose