info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


The Bushcamp Company - South Luangwa

Safari Zambia

Luxe maatwerkreizen, fly-in safari's, privé safari's en familiesafari's

Kapamba Bushcamp


Zuiden van South Luangwa
Zambia is één van de minder bezochte landen, maar voor een wildlife safari is het één van de meest lonende bestemmingen van Afrika. En met name een safari in het South Luangwa National Park is voor velen een onvergetelijk ervaring. De beroemde 'wandelsafari' vindt haar oorsprong in dit park en het is nog steeds de meest avontuurlijke manier om deze ongerepte wildernis te ervaren.

South Luangwa National Park is te bereiken met een 50 minuten durende vlucht vanuit Lusaka naar Mfuwe. Vanaf de ingang van het park neemt een game drive ongeveer nog 2 tot 4 uur in beslag om het zuiden van het park te bereiken. Er zijn slechts enkele accommodaties gesitueerd in het zuiden en het is daarom veel minder druk qua safari voertuigen dan de drukbezochte Mfuwe sectie van het park.

Het rustige zuiden biedt meer exclusiviteit en is evengoed lonend qua wildlife met uitstekende kansen om giraffen en luipaarden te zien. Hoewel de concentratie leeuwen in het zuidelijk gebied wat minder is dan in het noorden, maakt men juist van juni t/m augustus meer kans om wilde honden te spotten. De roedels migreren in deze periode richting het ‘veilige’ zuiden wanneer zijn hun jongen gaan werpen en keren pas terug naar het noorden wanneer de pups groot genoeg zijn.

Het zuiden van South Luangwa verschilt niet alleen qua landschap van de Mfuwe sectie en het noordelijke deel maar ook bepaald wild komt meer in de ene regio voor dan in de andere. Het is dan ook beslist een national park waar u eigenlijk drie regio's zou moeten bezoeken om het optimale van South Luangwa te beleven.

Wij hebben South Luangwa meedere malen bezocht in verschillende maanden en in verschillende regio's en kunnen u naar eigen ervaring én van onze klanten uitstekend adviseren.


Exceptionele bushcamps in het zuiden
Ten zuiden van Mfuwe, diep in het national park, liggen 6 onvergetelijke bushcamps Chindeni , Kapamba, Zungulila, Chamilandu, Bilimungwe en Kuyenda, welke elk een unieke en intieme bush beleving bieden met geweldige mogelijkheden voor fotografie. Deze exclusieve bushcamps van 'The Bushcamps Company' zijn zeer kleinschalig voor maximaal 4 tot 6 personen en voor bestaande groepen tot maximaal 8 personen, hierdoor is tijdig reserveren aan te bevelen. Elk bushcamp is gesitueerd op een zeer mooie en afgelegen locatie, in de nabijheid van een lagune of rivierbedding. En hoewel u zich diep in de bush bevindt zal het u aan niets ontbreken en zult u genieten van een uitmuntende service en uitzonderlijke gastvrijheid. De bushcamps mogen tot het neusje van de zalm worden gerekend en alle aangeboden safari’s zijn geheel verzorgd, dit houdt bijvoorbeeld in dat terwijl u op safari bent, er in de bush of in het laagstaande water van de rivier een prachtige tafel voor uw gedekt is met een uitgebreide en smakelijke lunch.

Tijdens uw verblijf in de bushcamps kunt u game drives en authentieke wandelsafari’s ondernemen in het zuiden van het South Luangwa. Soms kunt u van het ene kamp naar het andere kamp wandelen, waar uw koffers dan al op u staan te wachten. De wandelsafari's worden in de vroege ochtenduren ondernomen, u vertrekt vanuit het bushcamp of wordt eerst met een open 4WD naar een drop off point gebracht. De wandelingen zijn geheel verzorgd en flexibel, en kunnen na overleg volledig aan uw tempo en wensen worden aangepast. Rond het middaguur wordt u in het bushcamp terug verwacht en kunt u zich even opfrissen voordat u aan de uitgebreide en welverdiende lunch begint. Na de lunch kunt u zich terugtrekken elders in het kamp of genieten van het comfort van uw chalet dat een prachtig uitzicht heeft op een lagune of een rivier. In de late middagen onderneemt u game drives die deels in het donker plaatsvinden zodat dit u gelegenheid biedt om ook allerlei nachtdieren te spotten.


Authentieke wandelsafari's
Het opsporen van dieren is altijd een grote uitdaging en de wandelingen zijn niet zomaar een "wandeling", maar ze zijn fascinerend, informatief en een indrukwekkende ervaring die u nooit meer vergeet. Tijdens deze wandelingen zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen want wanneer u te voet gaat is alles zéér belangrijk, windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. De gidsen en trackers zijn bijzonder goed getraind om u zo veilig mogelijk door de bush te leiden en u een boeiende safari te laten beleven. Ze bezitten een uitgebreide kennis over de natuur en naast de meest voor de hand liggende zaken zullen zij ook interessant vertellen over de meer complexere details van de natuur, hoe sporen te herkennen en te volgen, over het luisteren naar de geluiden in de bush, om waarschuwingen te herkennen, over de werking van planten etc. De lijst met onderwerpen is zo lang als uw interesse breed is.


Luxueuze Mfuwe Lodge
De luxe Mfuwe Lodge is tevens onderdeel van The Bushcamp Company, gesitueerd op 5 minuten rijden van de hoofdingang nabij de Mfuwe sectie. De lodge beschikt over 18 luxe en-suite chalets met een ruime privé veranda dat een prachtig uitzicht heeft op de lagune waar geregeld allerlei wild te zien is. Mfuwe Lodge staat zeer goed aangeschreven om zijn gastvrijheid, excellente persoonlijke service en goede keuken. De chalets liggen verscholen tussen de bomen en staan op ruime afstand van elkaar zodat uw privacy gewaarborgd blijft. Gasten die in de lodge verblijven worden regelmatig getrakteerd op het bezoek van allerlei wild op het terrein, olifanten, zwijnen, bavianen en soms zelfs leeuwen. Te allen tijden wordt u daarom ´s avonds terug naar uw chalet gebracht door een medewerker van de lodge.

De Mfuwe Lodge is gebouwd rondom een aantal oude mangobomen en elk jaar in november wordt de lodge, gedurende een week lang, dagelijks bezocht door een kleine kudde olifanten inclusief de baby olifanten. Een waar spektakel om te zien hoe zij dwars door de lodge heen lopen, de trap op, langs de receptie en weer trap af op weg naar de mangobomen om te smullen van de rijpe vruchten. U zult er ongetwijfeld aan herinnerd worden dat u zich in hun territorium begeeft en niet andersom.

De safari's die in de lodge worden aangeboden omvatten voornamelijk dag en avond game drives. Ook hier zijn deze volledig verzorgd en kunt u ergens in de bush een mooi gedekte tafel met een smakelijke lunch verwachten. Tussen de game drives en maaltijden door is er voldoende tijd om te relaxen in uw eigen chalet, een drankje aan de bar te nuttigrn, een boek pakken uit de wildlife bibliotheek of u kunt een duik te nemen in het grote zwembad dat grenst aan de lagune waar u regelmatig wild kunt spotten.

Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties buiten het SL park of het overzicht accommodaties in het SL park of accommodaties in het zuiden van South Luangwa


South Luangwa National Park
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
NSouth Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose