info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Mavuradonha Wilderness Area

Safari Zimbabwe

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en familie safari's

Paardrijden Mavuradonha


Paardrijdsafari in Mavuradonha
In de Mavuradonha Wilderness Area kunt u geweldig mooie safari's ter paard ondernemen. Alle paardrijdsafari's worden begeleid door ervaren gidsen en ruiters. De paardrijdsafari's in Mavuradonha zijn geschikt voor de meer gevorderde ruiters. Voor de echte ruiter fanaten is de avontuurlijke Explorer Safari in Mavuradonha, waarbij u overnacht in de wildernis in een grot of in een tent. Niet-ruiters kunnen eventueel een begeleide wandeling ondernemen, een verfrissende duik in een nabijgelegen waterval nemen óf een bezoek brengen aan het beeldhouwersdorp Tengenenge.


Mavuradonha Wilderness
Mavuradonha behoorde ooit tot het Monomatapa koninkrijk - een rijk dat strekte van de Zambezi tot aan de Limpopo Rivier in Zuid Afrika en waarvan de oprichters betrokken waren bij de bouw van de 'Great Zimbabwe'. Maar ook bosjesmannen bewoonden dit gebied waarvan nog enkele grotten met rotstekeningen te vinden zijn. Tegenwoordig, mede vanwege de robuustheid en de afgelegenheid, is het gebied volstrekt onbewoond en wordt nauwelijks bezocht.

Mavuradonha is een ongerepte bergachtige wildernis van meer dan 600 km². Het gebied ligt op ongeveer 180 kilometer ten noorden van Harare en is gelegen tussen de granieten heuvels van de 'Great Dyke' en de groene hellingen van de beroemde Zambezi Vallei. De Mavuradonha Bergen vormen de oostelijke grens van de Zambezi vallei waar de hoogste piek tot wel 1.000 meter reikt.

Naast de gebaande paden die door olifanten zijn gecreëerd is er slechts één begaanbare weg door deze wildernis, de enige manier om het gebied te verkennen is te voet of te paard. Het is een bijzonder mooi natuurgebied met hoge rotswanden, met gras bedekte hellingen, diepe rivierdalen, boslandschap en een tal van beekjes en riviertjes. Hoewel de grond wordt geëxploiteerd en bomenkap wel voorkomt, is het is een relatief goed beschermd natuurgebied. Het wild neemt in aantal nog steeds toe en tijdens een paardrijdsafari kunt u mogelijk olifanten, buffels, elanden, zebra's kudu's en ander wild tegenkomen.


Paardrijdsafari ook in Hwange en Matobo
Voor ervaren ruiters is het een spectaculaire ervaring om ter paard langs kleine kuddes buffels, olifanten of zebra’s te rijden. De paarden zijn speciaal getraind en gewend aan de aanwezigheid van ander wild. Er zijn verschillende type zadels waaruit u kunt kiezen en ook schone helmen zijn aanwezig. Hoewel het u vrij staat om uw eigen paardrijdhelm mee te brengen. Voor ervaren ruiters én ruiters met beperkte ervaring biedt het Hwange National Park geweldige mogelijkheden.

U zult dan verblijven in een luxe tented camp in Hwange, waar u naast de paardrijdsafari's ook een game drive of een wandelsafari kunt ondernemen. De paardrijdsafari’s worden in dagdelen ondernomen waarbij u begeleidt wordt door een zeer ervaren professionele wildlife gids/ruiter. Tussen de safari’s door komt u terug in het kamp voor de lunch of er gaat een picknick lunch mee voor onderweg indien u wenst een hele dag op safari te gaan.

Het maximaal aantal deelnemers tijdens een paardrijdsafari is maximaal 4 personen. Ruiters met matige ervaring kunnen een korte paardrijdsafari doen van ongeveer twee uur, dat kan in de ochtend of in de namiddag met als afsluiting een sundowner. Voor de iets meer ervaren ruiters is het mogelijk een halve dag op pad te gaan. Alleen de gevorderde ruiters kunnen een volle dag paardrijdsafari ondernemen.

Voor de echte fanaat is ook er de mogelijkheid om van kamp naar kamp te paardrijden. U onderneemt dan telkens een full day paardrijdsafari en overnacht telkens in een ander tented camp of lodge op een andere locatie in het Hwange National Park. Vraag ons gerust naar meer informatie.

Gevorderde ruiters kunnen tevens een privé paardrijdsafari ondernemen in het Matobo National Park
of het nabijgelegen Cawston Wildlife Estate onder begeleiding van één van Zimbabwe's meest gerenommeerde wildlife gidsen met meer dan 30 jaar ervaring.

U zult dan verblijven in een midrange lodge nabij Matobo of in het Cawston Estate, vanwaar u telkens een halve dag of een hele dag op pad gaat. De safari is geheel privé en flexibel waarbij u naast paardrijden ook mogelijkheid heeft om met uw privé gids een boeiende wandelsafari te ondernemen. Deze wildlife gids is een oude rot in het vak met een passie voor paarden en behoort nog tot de groep echte Rhodesiërs. Zimba Safaris kennen James en zijn vrouw al vele jaren en voor wie een buitengewone paardrijdsafari zoekt is deze privé safari een echte aanbeveling. Kosten privé paardrijdsafari ongeveer U$ 540 p.p. per nacht fully inclusive - minimaal twee personen / minimaal 3 nachten.

Tijdens alle paardrijdsafari's wordt alleen kwaliteitsmateriaal gebruikt waaronder Engelse GP-zadels, maar ook een selectie Australische standaardzadels en handgemaakte Zuid-Afrikaanse Mclennan-zadels die speciaal zijn ontworpen voor de trailrijder. Deze trailzadels zijn zeer comfortabel voor de meeste paardenruggen en ook voor de ruiters die lange uren in het zadel zitten. De meeste van de paarden rijden in een trensbit. Er wordt vooral gereden op gekruiste paarden vanwege hun uithoudingsvermogen en atletisch vermogen, onder andere Shire-kruising, TB-kruising en Percheron-kruising.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zimbabwe of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties Hwange

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Paardrijd safari Zimbabwe Mavuradonha
Paardrijd safari Zimbabwe Mavuradonha
Paardrijd safari Zimbabwe Mavuradonha
Paardrijd safari Zimbabwe Hwange
Paardrijd safari Zimbabwe Hwange
Paardrijd safari Zimbabwe Matobo
Paardrijd safari Zimbabwe Hwange
Paardrijd safari Zimbabwe Matobo
Paardrijd safari Zimbabwe Matobo
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose