In december
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Kasanka National Park & Bangweulu Moerassen

Safari Zambia

Luxe en budget maatwerkreizen, privé safari's en wandelsafari's

Safari in Kasanka Zambia


Vleermuizen seizoen
Kasanka National Park is een exclusieve bestemming die voor de meeste toeristen onbereikbaar of te duur is. Het is één van de kleinste parken van ongeveer 450 km² grenzend aan de Bangweulu Moerassen. Het landschap in Kasanka is gevarieerd met miombo bossen, open vlaktes, rivieren, meren, papyrus moerassen en lagunes welke worden bewoont door een breed scala aan wild, vogels en vissen. Grote kuddes wild komt men in Kasanka niet tegen, dit valt te wijten aan vele jaren van stroperij. Echter de prachtige natuur leent zich prima om heerlijk te genieten van ontspannen safari’s, doch het hoogtepunt voor veel bezoekers zijn toch de vleermuizen.

Ieder jaar in november en december vindt er een bijzonder natuurfenomeen plaats. Miljoenen vleermuizen trekken naar dit gebied en fladderen rond om zich te vergrijpen aan de rijpe miombo vruchten. De fruitvleermuizen trekken ieder jaar vele aanschouwers en iedereen stelt zichzelf dezelfde vraag;"waar komen al die vleermuizen vandaan en waarom trekken ze allemaal uitgerekend naar dit kleine stukje Zambia?". Tot op heden heeft geen enkele onderzoeker nog antwoord gevonden op deze vragen. Maar zeker is dat het niet om één vleermuizen kolonie gaat maar om meerdere kolonies en verschillende rassen. Het aantal vleermuizen ligt tussen de 5 en de 20 miljoen! De beste tijd om dit spektakel te aanschouwen is in november en december. Brochure Kasanka Bats Migration


Kasanka Trust
Het Kasanka Trust is opgezet door een Britse expat en een lokale boer die zich in het verleden hebben ingezet voor de financiering van het bouwen van toeristische accommodaties, wegen en bruggen. Het doel van het Kasanka Trust is om fondsen te werven voor deze community based projecten. Door de jaren heen zijn de verdiensten aan het toerisme genoeg kostendekkend geworden om in samenwerking met National Parks & Wildlife Services het gehele national park beheer op zich te nemen.

Nijlpaarden, sabel antilopen, hartebeesten, puku's zijn enkele van de diersoorten die door conservatieprogramma’s zich goed hebben kunnen vermenigvuldigen. Er zijn vrij grote kuddes van sitatunga, rietbok, waterbok, grysbok en de zeldzame blauwe aap te zien. En ook olifanten, zebra´s, eland en buffels kunt u hier tegen komen. Het gebied is geliefd bij vogelaars en telt maar liefst 330 vogelsoorten waaronder de zeldzame shoebill ooievaar.


Bangweulu Moerassen
De meeste reizigers die Kasanka bezoeken brengen ook gelijk een bezoek aan de Bangweulu Moerassen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kasanka. Rondom het Bangweulu Meer zijn enorme papyrus moerassen en een enorme grasvlakte welke seizoensgebonden overstroomt.

De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van december t/m juni wanneer de waterstand het hoogst is en er kans is om de shoebill ooievaars en grote kuddes zwarte lechwes te zien. Rond deze tijd kunt u hier een enorme diversiteit aan watervogels vinden en u hoeft geen vogelfanaat te zijn om dit gebied te waarderen. Olifant, buffel, sitatunga, tsessebe trekken ook naar deze waterrijke omgeving. Vanuit Kasanka is het mogelijk om een dagtrip te ondernemen of een scenic flight over de moerassen.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Zambia

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Kasanka  National Park Zambia
Kasanka  National Park Zambia
Bangweulu Swamps Zambia
Bangweulu Moerassen Zambia
Bangweulu Swamps Zambia
Bangweulu Moerassen Zambia
Bangweulu Swamps Zambia
Bangweulu Moerassen Zambia
Bangweulu Moerassen Zambia
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose