info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Serengeti National Park & Ngorongoro Krater

Safari noord Tanzania

Luxe en budget maatwerkreizen, familiereizen en fly-in safari's

Ngorongoro Tanzania


Serengeti National Park
Het uitgestrekte en sensationele Serengeti National Park is voor velen het toonbeeld van 'Wild Afrika'. De naam Serengeti komt eigenlijk van de oorspronkelijke bewoners de 'Maasai' die het 'Siringet' noemen dat min of meer betekent 'het eindeloze land'. Een naam die zijn eer aan doet door de werkelijk oneindige vlaktes met ononderbroken vergezichten. Tijdens een game drive in de Serengeti komt u vooral kuddes wildebeesten, zebra’s en buffels, giraf, olifant en diverse soorten antilope en gazelle. Roofdieren als leeuw, cheeta, hyena en luipaard zijn goed vertegenwoordigt en kunnen overdag vaak gespot worden luierend in de schaduw onder een boom of luierend in de takken. De kans om cheeta te zien zijn vooral erg gunstig op de grasvlaktes in het zuidoostelijk deel van het park.

Helaas mag men in dit park niet ‘off road’ rijden of een avond game drive ondernemen, wat game viewing soms kan limiteren. U doet er verstandig aan om op safari een goede verrekijker mee te nemen. Anders dan in veel andere safari parken zijn de safari voertuigen in de Serengeti en Ngorongoro gesloten voertuigen met een uitkijkdakje. De reden hiervoor is dat er vaak zoveel rood stof opwaait tijdens het rijden dat u met een open voertuig compleet onder het stof kan komen te zitten.

Game drives in de Serengeti zijn het hele jaar door de moeite waard, echter de regio is wel het meest bekend om de grote migratie van de wildebeest en de zebra. Een ieder die het geluk heeft om bijna twee miljoen dieren voorbij te zien trekken, wordt absoluut stil en geraakt door de magie van dit wonderlijke schouwspel. De gehele Serengeti regio omvat het nationaal park zelf maar ook het Ngorongoro conservatie gebied, de Loliondo, Grumeti, Ikorongo en de Maasai Mara in Kenya. De Serengeti kent het meest unieke en en oudste ecosysteem op aarde. In wezen is het klimaat, de vegetatie en de fauna over de afgelopen miljoen jaar weinig veranderd. Sommige voorbeelden van het leven, de dood, de aanpassingen en de migratie zijn zo oud als de heuvels zelf.


De grote migratie
De wildebeest is een belangrijk stukje puzzel in de Serengeti ecosysteem puzzel. Hun migratie is zo oud als de geschiedenis van de mens. Vele millennia hebben de wildebeesten de regens gevolgd en de graslanden en savannes van de Serengeti in hun voordeel gebruikt. Gedurende het regenseizoen, van december tot juni, brengt de wildebeest de meeste tijd door in de open vlaktes, beneden de Ngorongoro Crater. Hier is het gras zeer mals en bevat een hoge voedingswaarde. In deze regio worden tevens de kalveren geboren en omdat er een overvloed is aan voedsel, is de kans dat roofdieren de jonge kalveren aanvallen vrij klein.

Wanneer de moessonregens in juni stoppen drogen de vlaktes uit en bewegen de wildebeesten zich naar het westen op zoek naar regen en vers grasland - de vlaktes worden kurkdroog en zo hard dat er geen enkele wildebeest zou kunnen overleven. Juist door migratie kunnen de wildebeesten en de zebra's gebruik maken van de wijd verbreide bronnen van de Serengeti en zo in aantal toenemen. De regen volgend, beweegt de enorme kudde zich voort naar het noorden tot in de Maasai Mara waar de laatste regens vallen.

Wanneer de eerste regen zich weer in december aankondigt trekken zij zich weer terug richting de weelderige en malse vlaktes van de Serengeti. Wilt u de grote migratie van dicht bij meemaken dan zijn er een aantal luxe ‘Migration Camps’, mobile tented camps die enkele keren per jaar mee verplaatsen met de migrerende kuddes en tijdens de game drives op dichte afstand komen.


Ngorongoro Crater
De Ngorongoro krater is ruim 250 vierkante kilometer met een gemiddelde diameter van 23 kilometer. Alvorens u per game drive de ingang van de krater bereikt daalt u 610 meter af door een weelderig tropisch bos. De safari's op de kratervloer van deze vulkaan zijn fascinerend door de bijzondere locatie, het mooie landschap en de diversiteit aan wild.

De kratervloer is een thuishaven voor meer dan 25.000 dieren onder meer een grote concentratie roofdieren én het is de enige plek in Tanzania waar u de zwarte neushoorn nog kunt vinden. Afhankelijk van het seizoen trekken de waterpoelen en het kleine soda meer (Magadi) veel vogels aan waaronder flamingo's. Op de rand van de krater kunt u onder begeleiding van een Maasai gids prachtige wandelingen ondernemen. De omgeving bestaat uit open grasland met beboste bergengtes en bij helder weer zijn de uitzichten op de kratervloer spectaculair. U kunt dan zelfs de immens grote vlakte van de Serengeti en Lake Eyasi overzien.


Doe inspiratie op met onze reissuggesties Tanzania of browse door alle camps en lodges in het overzicht accommodaties noord Serengeti of het overzicht accommodaties centraal Serengeti of het overzicht accommodaties zuid Serengeti

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op tel. (0)20 6103593 of mail naar info@zimbasafaris.com

Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Ngorongoro Krater safari Tanzania
Ngorongoro Krater safari Tanzania
Ngorongoro Krater safari Tanzania
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose